Proiectul ANASTASIA, anul 13: Fiica lui Andrei Gheorghe, fotografiată pe acelaşi scaun şi în 2015Proiectul ANASTASIA al lui Alex Gâlmeanu, de care v-am povestit încă din 2012, continuă şi anul acesta. Fiica lui Andrei Gheorghe a revenit în studioul fotografului care captează, anual, trecerea timpului prin intermediul unei imagini realizate negreşit în luna octombrie- cu aceeaşi persoană în prim plan şi mereu pe acelaşi scaun.

Proiectul ANASTASIA, anul 13: Fiica lui Andrei Gheorghe, fotografiata pe acelasi scaun si in 2015
Proiectul ANASTASIA, anul 13: Fiica lui Andrei Gheorghe, fotografiată pe acelaşi scaun şi în 2015
Foto: Alex Galmeanu

Prima fotografie din cadrul proiectului a fost făcută când Anastasia avea 9 ani. De atunci și până acum, fiica lui Andrei Gheorghe a venit în studioul lui Alex Gâlmeanu anual, în luna octombrie, pentru fotografia pe care o face pe același scaun, cu același fundal în spate.

Acum trei ani v-am povestit cum a început proiectul și ce scop are. Atunci, fotograful promitea că ciclul de fotografii o să continue... până când o să se poată.

"Cât ne ține Doamne-Doamne în viaţa şi sănătoşi, ar trebui să putem realiza fotografiile astea", spunea Alex Gâlmeanu. Au rămas la fel de sănătoşi, aşa că au realizat şi fotografia din cel de-al treisprezecelea an:

Scopul proiectului constă în a documenta trecerea timpului, documentarea fiind realizată prin prisma unei singure persoane.

 "La final, aş vrea să se transforme într-un eveniment, mi-aş dori să ne adunăm la 90 de ani şi să fim în sala de expoziţie nişte boşorogi cu care nu se înţelege nimeni, dar să vedem fotografiile astea. Ar fi frumos.", speră fotograful.

Anastasia la 9 ani

Anastasia la 10 ani

Anastasia la 11 ani

Anastasia la 12 ani

Anastasia la 13 ani

Anastasia la 14 ani

Anastasia la 15 ani

Anastasia la 16 ani

Anastasia la 17 ani

Povestea completă a proiectului o găsiți aici.

Etichete: Alex Gâlmeanu, anastasia, andrei gheorghe, proiectul anastasia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h