Parlamentarii şi-au votat PENSII MAI MARIProiectul care introduce pensii speciale pentru parlamentari a fost votat marți. Au fost înregistrate 303 voturi pentru şi 124 împotriva.

Ce parlamentari vor avea pensii de peste 4000 de lei, dupa votul de marti
Ce parlamentari vor avea pensii de peste 4000 de lei, după votul de marți

Veniturile parlamentarilor care ies la pensie vor creşte astfel cu cel puţin 1.200 de lei pentru cei care au avut un singur mandat. Pentru cei care au avut trei sau mai multe mandate, bonusul ajunge la 4.000 de lei.

Liberalii au început să părăsească şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului înainte de vot, fiind nemulţumiţi de proiectul de lege.

Potrivit proiectului, deputaţii şi senatorii vor avea dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar, de indemnizaţie urmând să beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin înmulţirea 0,55% din indemnizaţia brută lunară de parlamentar cu numărul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de câte ori se va majora sau indexa indemnizaţia parlamentarilor şi se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Etichete: pensii, pensii parlamentari, pensii speciale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE