Proiectul de lege care ar transforma ziua de 1 iunie în zi liberă, susținut la Senat de 150 de eleviProiectul de lege 1 Iunie - zi liberă la nivel național a fost susținut luni la Senat de aproximativ 150 de elevi, cu vârste între 6 și 10 ani, în cadrul Parlamentului Copiilor.

Proiectul de lege care ar face ziua de 1 iunie zi libera, sustinut in fata parlamentarilor de elevi
Proiectul de lege care ar face ziua de 1 iunie zi liberă, susținut în fața parlamentarilor de elevi
Foto: botosaniexclusiv.ro

Elevi de la mai multe școli din Capitală au dialogat cu unii parlamentari despre demersurile ca 1 Iunie să devină zi liberă, iar părinții să poată să își petreacă mai mult timp alături de copii, informează agerpres.ro.

Desenele 'parlamentarilor de o oră' au fost expuse în foaierul Senatului, iar scrisorile adresate senatorilor au fost depuse în cutiile de corespondență ale acestora.

Elevii "parlamentari" au propus la rândul lor mai multe proiecte de lege, care vizează "ajutorarea copiilor săraci", protejarea mediului prin "tăierea doar a copacilor bătrâni și bolnavi", "case pentru săraci", "verificarea magazinelor".

Evenimentul Parlamentul Copiilor face parte din campania derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități a Senatului, lideri de opinie — Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tili Niculae —specialiști psihologi și asociații de părinți, cu susținerea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

Deputatul Claudia Boghicevici și-a exprimat regretul că părinții se confruntă cu "o lipsă acută de timp dedicat copiilor lor".

"Sunteți perla noastră cea adevărată, pentru care lucrăm zi cu zi", le-a spus la rândul său copiilor senatorul Rozalia Biro.

<iframe src="http://www.digi24.ro/embed/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/Copiii+vor+cadou+de+1+iunie+zi+libera+pentru+parinti?video=0&width=420&height=300" scrolling="no" width="600" height="400" allowfullscreen frameborder="0"></iframe>

Etichete: 1 iunie, parlament, zi liberă

0/1 COMENTARII
1 iunie zi libera din concediu
17 mai 08:07
+0
VOTURI
-0
Si ce te faci cu cei care n-au copii? Sa aiba si ei o zi libera sa... ce? Sa faca copii?
Cei care vor zi libera si-o pot lua din concediu. Mie nu-mi convine sa mi se scada inca o zi din salariu pentru o propunere a cuiva care se gandeste doar la el.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE