Proiectul de lege care prevede autorizarea tacită a construcțiilor se întoarce la Camera DeputațilorProiectul de lege care prevede aprobarea tacită a autorizației de construire, dacă autoritățile locale nu emit actul administrativ în termen de 30 de zile, este dezbătut marți în Comisia Juridică a Camerei Deputaților. Inițiatorii sunt deputații Mircea Dușa, Relu Fenechiu și Vasile Gherasim. 

Proiectul de lege care prevede autorizarea tacita a constructiilor se intoarce la Camera Deputatilor
Proiectul de lege care prevede autorizarea tacită a construcțiilor se întoarce la Camera Deputaților

Proiectul de lege care prevede autorizarea tacită a construcțiilor se întorce, marți, la Camera Deputaților.  Inițiatorii sunt deputații Mircea Dușa, Relu Fenechiu și Vasile Gherasim, scrie Hotnews.ro. 

Proiectul de lege "pentru modificarea si completarea articolului 7 din Legea 50/1992 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii" introduce doua alineate care prevad urmatoarele">

- "Daca in termen de 30 de zile de la data depunerii documentatiei complete, in conformitate cu anexa 1, autorizatia nu a fost emisa de catre autoritatile prevazute la articolul 4, aceasta va fi considerata aprobata tacit"

- "Termenul de 30 de zile curge de la momentul completarii documentatiei"

Potrivit initiatorilor, aceasta modificare ar trebui sa reduca timpul de asteptare pentru autorizatia de construire care si in legislatia actuala este de 30 de zile. "Autorizatia de construire se emite in cel mult 30 de zile de la data inregistrarii cererii. In practica, durata reala a obtinerii autorizatiei de construire se poate prelungi pana la cateva luni, ceea ce blocheaza executarea lucrarilor si poate cauza pierderi pentru stat prin neplata unor taxe ulterioare emiterii autorizatiei de construire", se spune in expunerea de motive.

Initiativa este mai veche, din 2009, a fost aprobata la vremea respectiva de Camera Deputatilor, insa Presedintele Romaniei a trimis-o in Parlament pentru reexaminare.

Seful statului arata atunci, in motivarea cererii de reexaminare trimisa Parlamentului, ca Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de constructii sanctioneaza deja contraventional nerespectarea termenului de 30 de zile de emitere a autorizatiilor de constructii, astfel incat nu sunt necesare noi garantii pentru respectarea acestui termen, actualele reglementari asigurand emiterea cu celeritate a autorizatiilor de constructii.

Etichete: aprobare tacită, autorizație de construire, Camera Deputatilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE