Proiectul Pasajului Mihai Bravu s-a deblocat. Când va fi gata lucrareaÎn timpul vizitei făcute pe şantierul pasajului Mihai Bravu, în vara anului trecut, primarul general, Sorin Oprescu, spunea că şoferii bucureşteni vor putea circula pe noul pasaj din aprilie 2012. Luna trecută însă, nici urmă de maşini pe pasaj şi mai ales nici urmă de pasaj la faţa locului. În aprilie 2012, în locul celor două pasaje paralele prevăzute în proiect se puteau vedea doar câţiva piloni.

Proiectul a fost oprit de mai multe ori de la începutul anului 2011 şi până în prezent. Lucrarea a fost suspendată de două ori de fostul prefectul al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, după ce Primăria a demarat lucrările fără a avea un Plan Urbanistic Zonal aprobat. Astfel, prima oară, lucrările au fost oprite oficial pe 20 ianuarie 2011, după ce prefectul a atacat în instanţă autorizaţia de construire emisă de edili, pe motiv că aceasta nu a respectat condiţiile de legalitate. Primarul general, Sorin Oprescu, a dat o nouă autorizaţie de construire, prefectul a atacat-o şi pe aceasta, iar lucrările au fost din nou suspendate. Tribunalul Bucureşti i-a dat dreptate prefectului, iar timp de aproape şase luni, restricţiile de circulaţie au fost menţinute în zona afectată de şantier, chiar dacă nu s-a mai lucrat decât la punerea în siguranţă a lucrărilor. În final, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat PUZ-ul pentru proiect, iar lucrările au fost reluate în vara lui 2011.

Câteva luni mai târziu proiectul s-a blocat din nou. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat pentru B365.ro, că întârzierile din proiect au fost cauzate, de această dată, de lucrările efectuate la reţelele de electricitate de Enel. Deşi, constructorii au stat pe loc luni întregi, cât timp proiectul a fost blocat, primăria spune că nu i s-a cerut penalităţi pentru întârzierile înregistrate.

Între timp, municipalitatea a reluat lucrările la pasajul superateran în paralel cu lucrările efectuate de Enel. Mai mult, a avansat şi un nou termen de finalizare a proiectului: 9 octombrie 2012.

Pasajul Mihai Bravu- Splaiul Unirii va face legătura între Calea Vacăreşti şi Șoseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii şi va avea câte două benzi pe fiecare sens. Lucrarea va consta de fapt din două pasaje supraterane paralele pe direcţia Calea Văcăreşti – Mihai Bravu, câte unul pentru fiecare sens de circulaţie. Lungimea totală a lucrării este de 644 metri.

Primăria va plăti 28 milioane de euro pentriu realizarea acestui pasaj. În bugetul aprobat al municipalităţii pentru 2012, pentru acest proiect au fost prevăzuţi doar 25 milioane lei (5,7 milioane euro).

CUM VA ARĂTA PASAJUL MIHAI BRAVU

Etichete: blocat, Pasaj Mihai Bravu, pasaj suprateran, PUZ, realitatea

0/1 COMENTARII
Fapte
24 iul 21:52
+0
VOTURI
-0
1 iunie 2012 - „În bugetul aprobat al municipalităţii pentru 2012, pentru acest proiect au fost prevăzuţi doar 25 milioane lei”

24 iulie 2013 - Pasajul Văcărești tot NU este gata

Primăria i-a plătit Romstrade 30 de milioane de lei pentru stâlpi și rampe, adică mai mult decât bugetul aprobat pentru toată lucrarea, dar doar pentru o parte din ea...

Matei și Dan, tu ce părere ai mă acum? Îl mai lauzi pe doctor?
Atentul
02 iun 19:14
+0
VOTURI
-0

In secolul 21 deceniul doi, cu miliarde euro din UE,sa ajungi primar si sa nu faci nimic, sau aproape nimic si doar sa promiti autostrazi zburatoare...Cum e, doamnelor si domnilor?Dar stiu, noi suntem indulgenti, noi induram multe. Primarul oprescu pare ca nu e chiar normal, dar noi il iertam. A blocat ani de zile Pasajul Basarab, dar noi l-am iertat. A promis ceva cu acei caini fara stapan, nu a facut nimic, dar absolut nimic, noi il iertam, dar acum sa-l si mai laudam ca a terminat proiectele incepute de altii, e ca si cum victima isi lauda putin asa, calaul! Sau cum e in sectorul V sa fie ales mereu acelasi analfabet si agramat primar? Nu mai vorbesc de fostii comunisti conducatori care acum sunt primari, oameni de afaceri si joaca in PSD/PC, iar noi ii alegem pentru ca noi chiar credem ca astia vor face si ceva pentru saracime. Nici firmiturile celor din PSD nu le primim noi!Dar va rog domnilor, nu incepeti iar cu politicile fsn-iste si in secolul 21! Si sa mai si mirati cat de bun e! Lasati-ma in pace cu aiuritul dr. Oetker!

andreea
02 iun 15:49
+0
VOTURI
-0

Bine ar fi sa castige Oprescu! A facut treaba buna in Bucuresti in timpul mandatului sau. Si imi place ca nu merge toata ziua pe la televiziuni sa ii critice pe altii, cum face ciurda portocalie. Il respect si ii garantez votul meu domnului Oprescu!

matei
02 iun 15:48
+0
VOTURI
-0

Oprescu e greu de batut pentru ca a fost cel mai bun primar pe care Bucurestiul l-

a avut in ultimii ani. S-a implicat, a mers pe teren, a muncit, nu a stat toata ziua in birou sa dea

ordine. Multumita lui avem Pasajul Basarab, Arena Nationala, centrul vechi renovat si sute de

alte strazi si bulevarde reparate. A facut din Bucuresti o capitala europeana. Tot el a adus

finala UEFA la Bucuresti, ceea ce va atrage o gramana de bani pentru orasul asta.

mariana
02 iun 15:47
+0
VOTURI
-0

uitati-va pe bilantul lui Oprescu: e o lista impresionanta, pentru care primarul merita tot respectul. A pus osu la munca, a reusit sa repare ce altii au stricat in multi ani de zile. Merita sa fie votat din nou, sunt convins ca va face mult mai multe in noul mandat, mai ales daca nu va avea un consiliu ostil ca pana acum.

dan
02 iun 15:45
+0
VOTURI
-0

Am vazut si mai devreme o interventie televizata a lui Oprescu, in pauza de masa. Pe langa

faptul ca este un om foarte simpatic, acum a demonstrat tuturor ca a facut! Se poate face

treaba in Bucuresti, trebuie doar sa vrei! Sau sa fii lasat...dupa cum bine a spus si Oprescu,

unele lucrari ar fi fost finalizate daca nu ar fi trebuit sa se judece ani de zile cu unii-altii pentru

a repara greselile facute de primarii de dinainte. Tot respectul, Oprescule! Am sa te votez

pentru ca meriti!

corin
02 iun 15:43
+0
VOTURI
-0

Bilantul este unul care nu poate fi contestat decat de cei prezenti in sediul Modrogan. Oprescu va castiga detasat un al doilea mandat!

radu
02 iun 15:42
+0
VOTURI
-0

Oprescu a dat dovada inca o data ca pe langa spiritul managerial pe care il poseda, are si

un farmec aparte.

stefan
02 iun 15:39
+0
VOTURI
-0

Oricine poate comenta, dar incepe sa arate ca un oras european! Bravo Oprescu!

catrinel
02 iun 15:38
+0
VOTURI
-0

Daca in ciuda consiliului majoritar portocaliu care refuza orice proiect daca nu le iesea si

lor ceva s-au putut face lucruri importante in Bucuresti, va dati seama dupa alegeri cand cei de la PDL vor mai avea 1-2 oameni prin Consiliu um va fi .. Bucurestiul prinde o noua fata si acest lucru se vede! Felicitari Oprescule!

pavel
02 iun 15:35
+0
VOTURI
-0

Oprescu a facut tot ce ceilalti au pus doar pe hartie a indeplinit visele lui Base, lui Videanu si mai ales ale bucurestenilor. pt toti Pasajul Basarab a fost doar un vis, centrul vechi la fel! nu mai zic de finala UEFA si arena nationala!

eugen
02 iun 15:34
+0
VOTURI
-0

Nu vrem inaugurari, ci o treaba facuta calumea. degeaba a inaugurat Videanu fiecare bordura, daca nu avem pe unde trece cu masina si n-a ramas nimic in urma. pasajul basarab si centrul istoric sunt lucrari temeinice care vor ramane si stranepotilor, nu se refac la urmatorul mandat al vreunui primar. Succes Oprescu!

marius
02 iun 15:33
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu da doi bani nici pe USL nici pe PDL. E destul de curajos sa te aventurezi sa fii impotriva tuturor, dar mi se pare ca astia nici nu se prea prind de misto-ul lui.. pe de alta parte, cred ca e capabil sa gestioneze bine relatiile cu toti

carol
02 iun 15:32
+0
VOTURI
-0

Maturitatea si detasarea cu care priveste Oprescu ii da un vot din partea mea. Maturitate pentru că nu sare in sus sa strige cum facu stim noi cine si detasare pentru ca se uita la toti ca la niste marionete intr-un spectacol. Oprescu e singurul care daca are chef isi baga picioarele in USL si in toti politicieniii si conduce singur bucurestiul.

elena
02 iun 15:32
+0
VOTURI
-0

mi-ar placea sa il vad pe Oprescu in guvern. de vreme ce este omul care are cota cea mai mare de incredere, banuiesc ca sunt multi care gandesc ca mine

david
02 iun 15:31
+0
VOTURI
-0

Oprescu e singurul intelectual care candideaza la Primaria Bucurestiului. Spre deosebire de aia ca presteaza reality shows la tv, omul acesta a terminat medicina. niciodata n-am sa am un dubiu in privinta alegerii mele

semida
02 iun 15:28
+0
VOTURI
-0

E frumos că Oprescu se preocupa si de persoanele care se confrunta cu probleme deosebite sau sunt in nevoie. Astfel, în Bucureşti avem 5 cantine sociale şi nu e puţin şi sunt mai multe facilităţi care se acordă celor care au dificultăţi.

semida
02 iun 15:27
+0
VOTURI
-0

Cred ca lucrările făcute în Bucureşti în ultimii ani au un important rol pentru atragerea investitorilor– Pasajul Basarab, Stadionul National, Centrul Vechi, Statia de epulare de la Glina. Pe de alta parte, atragerea investitorilor înseamnă si creşterea nivelului de trai al cetatenilor. Eu l-as pune pe Oprescu la guvern

serban
02 iun 15:25
+0
VOTURI
-0

Mi s-a părut o idee bună reabilitarea urbana a raului Dambovita şi de altfel un proiect de mediu eficient, initiat de Sorin Oprescu

serban
02 iun 15:25
+0
VOTURI
-0

Eu cred că românul e in general obişnuit să se plângă, în loc să facă ceva. Eu nu ştiu ce alt oras din România are nişte parcuri atât de frumoase, dacă are atât de multe clădiri istorice, dacă are un stadion atât de impresionant şi un construcţie de infrastructură la fel de impunătoare ca Pasajul de la Basarab.

carmen
02 iun 15:24
+0
VOTURI
-0

Bucureştiul a inceput să îşi mai schimbe faţă..S anu mai zicem de Oprescu că e nu ştiu cum! Lasă că a fost şi mai rău! Când Videanu era primar, în ideile de a construi ceva (că numai idei au rămas) nu erau, nu erau incluse şi prevederile legale pentru mediu.

dorian
02 iun 15:23
+0
VOTURI
-0

Eu ştiu ca înainte sa vină Oprescu nimeni nu îşi punea problema asta. Doctorul a mai pus punct haosului din Capitala.

mihnea
02 iun 15:22
+0
VOTURI
-0

Praful de pe bordurile lui Videanu îţi rămânea în gât. Tot ce s-a construit in Bucuresti in ultimii 20 de ani s-a facut fara grija fata de mediu. Doctorul e ceva mai sensibil la problemele astea si la viata cetatenilor, pana la urna. Nu e vorba decat de sanatatea locuitorilor acestui oras.

radu
02 iun 15:21
+0
VOTURI
-0

Eu cred ca solutia pentru aceste probleme va veni odată cu conştientizarea riscurilor la nivelul populatiei. Avem nevoie de campanii care să atentioneze oamenii despre aceste riscuri şi faptul că Sorin Oprescu este doctor şi implicit, un primar sensibil la acest aspect nu poate decat sa fie in avantajul bucurestenilor şi a celor care vizitează orasul.

andra
01 iun 20:44
+0
VOTURI
-0

Oprescu dezvolta Capitala! PDL o distruge!

adrian
01 iun 20:43
+0
VOTURI
-0

se poate construi ceva in acest oras, ca Bucurestiul se poate moderniza. daca mergem tot in stilul asta, vom putea sa ajungem sa fim din nou un mic Paris.

pavel
01 iun 20:43
+0
VOTURI
-0

Oprescu face politica bucurestenilor, in schimb PDL face politica mafiei si clientelei de partid.

cornel
01 iun 20:42
+0
VOTURI
-0

imi place de Oprescu ca a propus un buget echilibrat, care sa sustina investitiile noi, dar care sa ajute si pe cei nevoiasi. Ce face PDL? Redirectioneaza banii catre clientala politica.

marcel
01 iun 20:42
+0
VOTURI
-0

A zis bine Oprescu ca in anul in care sunt alegeri totul se opreste in Bucuresti din cauza mafiei PDL.Totusi vad ca se descurca bine si fara sa ii bage pe astia in sema, isi vede de traba si mai rezolva din probleme.

dorian
01 iun 20:40
+0
VOTURI
-0

Oprescu face politica bucurestenilor, in schimb PDL face politica mafiei si a clientelei de partid. PDL franeaza dezvoltarea Bucurestiului.

andrei
01 iun 20:39
+0
VOTURI
-0

Bucurestiul are nevoie de continuitate. Proiectele incepute trebuie finalizate. Oprescu a aratat ca poate sa finalizeze proiecte si poate demara altele noi. Cu siguranta, daca avea un Consiliu care sa-l sprijine, orasul era mult mai dezvoltat.

miruna
01 iun 20:39
+0
VOTURI
-0

Cel putin Oprescu a avut timp sa se ocupe si de lucruri serioase. Nu este normal ca o capitala din Uniunea Europeana sa aiba cartiere in care sa nu existe canalizare. Oprescu a inteles acest lucru si a actionat in consecinta. La sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal. Venirea lui Oprescu a fost de bun augur din acest punct de vedere: astfel procentul a scazut considerabil de la 23% la 14%, adica 40.000 de bucuresteni beneficiaza de apa si canal.

dumitra
01 iun 20:38
+0
VOTURI
-0

Asteptam luni de zile ca un Consiliu care e format din PDL sa isi dea consmtamantul pentru niste proecte evident necesare. Cum e posbil asa ceva? Ce rost are acest consiliu cand exista primar general? Oprescu s-ar descurca de minune fara ei.

mateea
01 iun 20:38
+0
VOTURI
-0

Inainte, in Bucuresti erau doua peisaje omniprezente: gropi si borduri, haos total. Acum lucrurile au inceput sa revina la normal, iar orasul incepe sa respire. Meritul este strict al lui Oprescu!

Marius
01 iun 11:51
+0
VOTURI
-0

Cea mai mare realizare a lui Oprescu nu sunt neaparat aceste pasaje. Amintiti-va cum era acum 4 ani Centrul Vechi si cum e acum. Nici Basescu, nici Videanu impreuna nu au reusit sa faca ce a facut Oprescu...si vorba aia, Videanu a avut consiliu de partea lui.

ana
01 iun 10:13
+0
VOTURI
-0

Oprescule,nu te mai stradui ne-am saturat de tine de mult!!!!

Corneliu
01 iun 11:46
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu

se tine de cuvant!Mihai Bravu este inca o dovada!Daca unora nu le convine ca orasul se dezvolta si acest lucru e meritul lui Sorin Oprescu,e chiar problema lor.

Elvis
01 iun 17:08
+0
VOTURI
-0

dati-i lui Oprescu Centrul Istoric si Lia Manoliu, dati-i ruinele de la Basarab si din Pipera, dati-i-le si o să vă aducă 40.000 de turisti in Bucuresti

xrt
01 iun 10:04
+0
VOTURI
-0

azi am inceput ziua bine.

in timp ce ma duceam la munca ce sa vezi, politia comunitara sector 4 la piata norilor actionand exact cum trebuie sper sa nu ma insel.

adica in loc sa se duca la babele cu marar si patrunjel se duceau la aurolaci/boschetari sa ii intrebe de sanatate, BRAVO ASA SE PROCEDEAZA.

DAR MEREU NU NUMAI ACUM, SI DE PREFERAT SA VINA DUPA ORA 17 CA ATUNCI SE IMBATA AIA DE LA INTERSECTIA SINCAI DE LANGA BISERICA SI IN GENERAL SAMBATA SI DUMINICA.

Lili Danilescu
01 iun 10:19
+0
VOTURI
-0

Bineinteles!Continuitatea este foarte importanta in administratia locala,iar Sorin Oprescu are nevoie de inca un mandat pe care-l va obtine pe 10 iunie.Dupa 11 iunie asteptam noi proiecte de la Sorin Oprescu.

Dan
01 iun 15:04
+0
VOTURI
-0

Stiu ca înainte sa vină Oprescu nimeni nu îşi punea problema asta. Doctorul a mai pus punct haosului din Capitala.

Tomis
01 iun 17:07
+0
VOTURI
-0

sincer, cu sau fara sondaje, tot Oprescu castiga

unregizor
01 iun 09:34
+0
VOTURI
-0

Pai asta face parte dintr-un amplu proiect de fluidizare a traficului... e gandit sa usureze iesirea din bucuresti insa e la fel de prost gandit ca pasajul pipera... trebuia pus pe directia de iesire din oras, nu pe inelul median. In plus de asta, locuitorii cartierului berceni traiesc un cosmar dpdv al traficului pentru ca de cand au inceput lucrarile la pasajul minunat se circula ca dracu pe vacaresti si pe oltenitei. L-a mnacat undeva si pe atanasoaei sa opreasca lucrarile din lipsa de puz. Are dreptate, dar fata de cetateni, cearta asta intre autoritati e de cacao.

Daniel Taran
01 iun 10:10
+0
VOTURI
-0

Basarabul,Arena Nationala ,Pipera,sunt realizarile lui Sorin Oprescu pentru primul mandat:urmeaza mandatul cu numarul doi,fara portocalii(verzi)majoritari in consiliul bucurestean.

Viking
01 iun 14:42
+0
VOTURI
-0

O mare bucurie pentru mine că s-a putut organiza un eveniment cum a fost finala Europa League la Bucureşti. insemna că Bucureştiul a reuşit să îşi schimbe culorile, Dintr-un oraş cu blocuri gri, borduri şi ruine, s-a transformat într-un oraş în care poti să respiri. Capitala devine un spatiu din ce în ce mai vizitat de turişti şi mai apreciat de bucureşteni.

Tomis
01 iun 17:06
+0
VOTURI
-0

cu cine naiba sa alegi, daca nu cu Oprescu? Doar nu o sa il las pe unu care se da in stamba pe la televizor cu nevasta-sa sa conduca Bucurestiul

stefanescu liviu
01 iun 09:13
+0
VOTURI
-0

dar de ce s a apucat nea oprescu de pasarela in ianuarie 2011 ba nene? aia e luna de inceput lucrari? dansu nu stie ca e iarna? a nins la greu si noi am stat blocati in ratb pe vacaresti...dabia in iunie 2011 au mai misat ceva si dupa vreo luna stop definitiv...oricum este total in plus aceatsa pasarela...se mergea destul de bine de cand au fost instalate semafoare pe bd tineretului si la sun plaza mall..s a gasit el sa mai scoata un ban pe carca si nervii nostrii...numai pasarele viseaza iar parcul tineretului e lasat in paragina...

Stefan Niculai
01 iun 09:42
+0
VOTURI
-0

Fostul prefect,omul pus de Udrea sa-i puna frane lui Sorin Oprescu s-a dus:de tot!Dupa infrangerea usturatoare la 5,nu vom mai auzi de dansul!Pa,Atanasoiaiei,pa!Du-te,du-te si te du!

Ponta- Cazul Rovinari Turceni
01 iun 15:43
+0
VOTURI
-0

Controlul efectuat la SCA "Enescu, Panait, Pop şi asociaţii" (fosta "Şova & Asociaţii") a constatat că firma lui Şova a virat, în 2007 şi 2008, 181,4 mii lei către cabinetul individual de avocatură "Ponta Victor Viorel". Inspectorii menţionează că au vrut să verifice realitatea şi conformitatea sumelor la sediul declarat de Ponta, dar "contribuabilul nu a putut fi contactat la sediul activităţii, nu s-a putut lua legătura cu nicio altă persoană pentru obţinerea unor informaţii suplimentare".

FACTURI. Cabinetul lui Ponta a încasat 181 de mii de lei de la Şova

Raportul acestora menţionează că l-au invitat, prin poştă, pe "contribuabilul Ponta" la ANAF. În septembrie 2007, Victor Ponta s-a alăturat SCA Şova & Asociaţii. Ulterior Dan Şova a fost propulsat pe scena Senatului cu binecuvântarea aceluiaşi Ponta

"S-a nimerit ca Şova să aibă contracte cu Rovinari, în Gorj, unde sunt eu deputat", a declarat Ponta, care a uitat să amintească şi de "nimereala" cu poziţia sa de senior partner în cadrul firmei lui Şova.

Prejudiciile cauzate complexurilor energetice Rovinari si Turceni de conducerile societatilor, in perioada 2007-2009, se ridica la 67 de milioane de lei, aproximativ 16-17 milioane de euro datorita lui Ponta si Sova!!

Liviu
02 iun 10:08
+0
VOTURI
-0

DE acord cu pasajul M Bravu, nu prea de acord ca au taraganat lucrarile, dar de ce au lasat traimavail pe jos? Chiar nu se putea face un lucru 100% bun?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h