PMB: Curtea de Apel a decis că proiectul Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-A1 e LEGALPrimăria Capitalei anunţă că instanţa a decis că proiectul Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-A1 e LEGAL. Conform sursei citate, Curtea de Apel Bucureşti i-a dat câştig de cauză în litigiul în care Mihai Daneş solicitase anularea autorizaţiei de construire emisă de municipiul Bucureşti pentru acest proiect, stabilind astfel că lucrările la Podul Ciurel sunt legale.

Proiectul Penetratie Splaiul Independentei-Ciurel-A1 este LEGAL, a decis Curtea de Apel Bucuresti
Proiectul Penetraţie Splaiul Independenţei-Ciurel-A1 este LEGAL, a decis Curtea de Apel Bucureşti

"Curtea de Apel Bucuresti a dispus, in data de 11.04.2016, admiterea recursului formulat de Municipiul Bucuresti, prin Primar General, casarea sentintei civile pronuntate de Tribunalul Bucuresti in faza procesuala a fondului si respingerea cererii de chemare in judecata ca neintemeiata. Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva, nemaiputand fi atacata.", transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

Reamintim ca, pe 10 februarie 2016, Curtea de Apel a anulat definitiv Planul Urbanistic Zonal pentru lucrarea Penetrația Splaiul Independenței - Ciurel - A1. Proiectul include pasajul de la Ciurel, finalizat în proporție de 40%. Reprezentanții Primăriei Capitalei susțineau atunci că decizia instanței nu afectează acest proiect pentru că autorizația de construire în baza carora se desfășoară lucrările de construcție a fost emisă în baza Planului Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 6 și nu al PUZ-ului anulat de instanță pe 10 februarie.

Primaria precizeaza ca, pana in acest moment, a investit peste 60 de milioane de euro pentru edificarea proiectului "Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti-Pitesti".

Penetratia Splaiul Independentei - autostrada Bucuresti-Pitesti" consta in realizarea unui sistem rutier de tip „drum expres", care va conecta Splaiul Independentei cu autostrada A1, devenind astfel o alternativa importanta la bulevardul Iuliu Maniu. Proiectul consta in realizarea infrastructurii unui drum cu trei benzi pe sens, marginit in anumite zone, de-o parte si de alta, de strazi colectoare a traficului zonal, asigurandu-se astfel circulatia in regim de prioritate pentru cei care tranziteaza zona. Pana in prezent s-a realizat 12% din contract si 42,5 % din "nodul rutier Virtutii". Valoarea contractului este de 579.851.193 lei.

Etichete: pasajul ciurel, Penetrație Splaiul Independenței, Splaiul Independenţei

0/4 COMENTARII
Armand
15 Apr 08:39
+0
VOTURI
-0
Nu stau in zona insa proiectul mi se pare cam aiuristic din simplul motiv ca trece chiar pe langa statia de apa care alimenteaza tot Bucurestiul. Sunt bazine deschise unde se vor depune tot felul de impuritati solide. Nu zic, se depun si pana acum insa este totusi zona de protectie sanitara. Cine a proiectat toata constructia trebuia sa ia in calcul si aceste aspecte. Acum ma rog...
locuitor
15 Apr 06:43
+0
VOTURI
-0
cmon, ceva trebuie sa se faca si pentru decongestionarea vestului care nu are stradute de lagatura cu restul .. ci doar cateva bulevarde care sunt supra aglomerate iar riveranii acestora sunt supusi poluarii masive de toate tipurile ... egoistilor.
Ion Zapada
14 Apr 21:22
+0
VOTURI
-0
B365 ai grija la titlu! PUZ-ul proiectului este anulat definitiv intrucat a fost aprobat ILEGAL. CAB a anulat decizia ca ultima autorizatie pentru pod era emisa ilegal, nu a demonstrat ca proiectul este legal.
zzz
14 Apr 20:42
+0
VOTURI
-0
aa .. Mihai Danes e candidatu lu Nicușor Dan la sectorul 6 ....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE