Proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor, retrimis la ComisieParlamentul a votat, marți, în ședința de plen, retrimiterea la Comisia privind Statutul deputaților și senatorilor a proiectului de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor.

Parlamentarii voteaza dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care si-au angajat rudele
Parlamentarii votează dezincriminarea conflictului de interese pentru cei care şi-au angajat rudele
Foto: realitatea.net

Proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor va fi retrimis la comisie. Deczia a fost luată cu 269 de voturi pentru, 142 împotrivă și 13 abțineri. PNL a votat împotriva retrimiterii proiectului și UDMR s-a abținut. Motivul retrimiterii: cei de la putere doresc revenirea la prevederea inițială, din proiect, care stabilea că pensiile suplimentare se primesc după un mandat întreg, cuantumul lor oscilând între 1.600 și peste 4.400 de lei, în funcție de vechimea în funcție, potrivit Realitatea TV. 

În două săptămâni trebuie să fie întocmit raportul, urmând să fie stabilită, ulterior, o altă ședință de plen.

Comisia privind Statutul deputaților și senatorilor a modificat, săptămâna trecută, raportul la cererea de reexaminare a legii privind pensiile parlamentarilor, stabilind că aleșii care au avut mandat de minimum un an pot să primească pensie specială, potrivit Agerpres.

Potrivit raportului Comisiei aprobat, marți, pentru mandate incomplete, indemnizația pentru limită de vârstă se calculează proporțional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puțin de un an de activitate parlamentară.

În funcție de vechime și de numărul de mandate, pensia poate ajunge șu la 4.000 de lei.

Pe 9 septembrie, plenul reunit al Parlamentului a decis retrimiterea la comisie a cererii președintelui Klaus Iohannis privind reexaminarea legii pentru completarea Statutului deputaților și senatorilor.

 

 

Etichete: parlamentari, pensii speciale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE