Proiectul privind reorganizarea ArCuB, pus în dezbatere publicăProiectul privind reorganizarea ArCuB a fost scos de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB şi va fi pus în dezbatere publică, transmite primarul intermediar al Capitalei Răzvan Sava. El a solicitat directorului ArCuB Mihaela Păun să publice calendarul de evenimente pentru candidatura la titlul de Capitală Culturală.

Proiectul privind reorganizarea ArCuB, pus in dezbatere publica
Proiectul privind reorganizarea ArCuB, pus în dezbatere publică
Foto: Arcub.ro

Primarul interimar Răzvan Sava a declarat că, deşi nu este necesar, conform legii, să supună dezbaterii publice o decizie de reorganizare a unei instituţii din subordinea primăriei, va face acest lucru, "la cererea ONG-urilor prietene Arcub".

"În intervalul celor 30 de zile de dezbatere invit, pe această cale, toate ONG-urile din Bucureşti, nu numai cele prietene cu ArCuB să-şi spună părerea despre activitatea acestei instituţii", spune Răzvan Sava.

El a mai anunţat că, tot în cele 30 de zile, va cere un audit tehnico-financiar în detaliu la ArCuB. 

"Sunt convins că acest audit va confirma ceea ce cred cu toată tăria, anume că sute, mii de bucureşteni – alţii decît cei plătiţi de Arcub - au auzit şi au beneficiat de serviciile culturale ale acestei instituţii", spune Răzvan Sava.

Primarul interimar a solicitat directorului ArCuB Mihaela Păun să publice, începând de miercuri, calendarul de programe şi evenimente gândit pentru etapa a doua a competiţiei Bucureşti Capitală Culturală Europeană.

"Sunt convins că profesioniştii care lucrează la acest program au pregătit deja şi sunt gata să prezinte opiniei publice pe date, ore, locaţii, calendarul de evenimente care va aduce Bucureştiului bine meritatul titlu de Capitală Culturală Europeană", a mai declarat Sava.

De altfel, el a acuzat-o în declaraţia sa pe directoarea Mihaela Păun că ar fi manipulat opinia publică cu o teză falsă, încercând să acrediteze ideea că Primăria Capitalei, prin reorganizarea instituţiei, ar pune în pericol candidatura Bucureştiului pentru competiţia Capitală Culturala Europeană 2021.

Reorganizarea ArCuB este cuprinsă într-un proiect de hotărâre, care s-a aflat pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Proiectul a fost contestat de artişti şi manageri culturali şi reprezentanţi ai mai multor ONG-uri, care au lucrat alături de ArCuB la candidatura Bucureştiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.

sursa: mediafax.ro

Etichete: arcub, razvan sava

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE