Proiectul turnurilor de pe Calea Floreasca, scos de pe ordinea de zi a CGMBProiectul celor patru turnuri cu înălțimi de 15- 25 de etaje, de pe Calea Floreasca, era înscris, joi, pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), Contestat de locuitorii din zonă, proiectul nu a fost însă discutat de consilierii generali, fiind scos de pe agenda şedinţei.

Proiectul turnurilor de 15-25 de etaje de langa Parcul Floreasca, CRITICAT vehement de cetateni
Proiectul turnurilor de 15-25 de etaje de lângă Parcul Floreasca, CRITICAT vehement de cetățeni

Consilierii generali au scos proiectul de pe ordinea de zi a şedinţei CGMB de joi, pe motiv că nu a fost discutat in Comisia de urbanism a consilierilor si nu avea raportul comisiei. Potrivit HotNews, grupul PNL a anunţat ca nu va vota pentru construirea celor patru cladiri.

Proiectul de hotărâre ce urma să fie discutat de consilierii generali prevedea prelungirea termenului de valabilitate a documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal Calea Floreasca nr. 159-165, sector 1, aprobat prin Hotărârea C.G.M.B. nr. 85/28.04.2011, până la aprobarea unei alte documentaţii de urbanism modificatoare.

Planul Urbanistic Zonal Calea Floreasca nr.159-165 a fost aprobat de consilierii generali pe 28 aprilie 2011. Planul prevede construirea a patru turnuri pe un teren de aproape 28.000 metri pătrați situat pe Calea Floreasca, la intersecția cu Bulevardul Mircea Eliade.

Cea mai înaltă clădire va avea 25 de etaje, urmată de o clădire de 20 de etaje și doua de 15. Turnul cu 25 de etaje va fi unul de birouri, iar în celelalte trei vor fi amenajate locuințe.

De asemenea, Hala Ford va fi restaurată, urmând să adăpostească un centru comercial cu dotari publice. 

Pe lângă Hala Ford, care ar putea găzdui restaurante sau chiar spaţii de birouri, vor fi construite trei blocuri de locuinţe cu un total de 600 de unităţi a căror suprafeţe vor varia între 100 mp şi 120 mp, iar preţul de vânzare va fi de 1.500 – 1.700 euro/mp. Costul de dezvoltare al întregului proiect se ridică la 140 mil. euro şi va fi construit în două etape.

Etichete: CGMB, Hala Ford, turnuri Floreasca

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE