Proprietarii clădirilor istorice vor primi bani de la primărie pentru RENOVAREA faţadelorPrimăriile vor putea să îi ajute pe proprietarii clădirilor istorice cu sumele necesare pentru repararea faţadelor, urmând ca banii să fie recuperaţi într-o perioadă de cel mult zece ani, potrivit unui proiect de lege adoptat recent de deputaţi.

Cladiri istorice
Clădiri istorice

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 153/2011 privind măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor a trecut recent de votul final al Camerei Deputaţilor (forul decizional în acest caz), după ce acesta fusese respins iniţial de Senat (prima Cameră sesizată), informează avocatnet.ro.

Documentul mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui Klaus Iohannis.

Iniţiativa legislativă prevede, mai exact, că proprietarii clădirilor istorice îşi vor putea renova locuinţele pe exterior cu ajutorul unor sume de bani primite de la primării.

Astfel, potrivit proiectului, finanţarea executării lucrărilor de intervenţie va fi asigurată în proporţie de 50% din fonduri aprobate anual cu această destinaţie în bugetele locale/centrale sub formă de grant, în timp ce restul banilor vor proveni din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari şi/sau din alte surse legal constituite.

Etichete: cladiri istorice, proiect de lege cladiri istorice, renovare cladiri istorice

0/3 COMENTARII
olteanu
05 Jul 14:02
+0
VOTURI
-0
nu zau? ce este in regula? esti proprietar? renoveaza cladirea pe banii tai. de ce nu iei imprumut de la banca? are primaria bani si pentru imprumuturi ? si pe urma ramaie restantiera la elcen si nu mai avem apa calda. o idiotenie. proprietarul ofera din chirie o cota si municipalitatii? nu taxe si impozite. o cota asa de placere ca sa fie ajutat. se vede ca traim intr-o tara in degringolada. capitalism comunist. de ce sa nu dea imprumuturi primaria si celor de la bloc sa-si renoveze apartamentele ? ei sunt cetateni de rang inferior ? vai de tara asta pe ca maini a incaput.
Florin
05 Jul 06:55
+0
VOTURI
-0
Tocmai ai facut o mare descoperire!Metoda de lucru usoara!Îti va placea si tie!
Lucrezi confortabil!Îti oferim seriozitate!Convinge-te intrand pe:http://bit.ly/293Uzt8
gigi
05 Jul 06:06
+0
VOTURI
-0
era si timpul! dar ar fi trebuit pt toate cladirile care au fost construite pana in anul 1940, mai ales ca au fost foarte multe construite intre anii 1930 si 1940 si nu sunt incadrate in categoria monumentelor istorice.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE