Proprietarii de maşini hibride vor plăti doar jumătate din impozitConsiliul General al Municipiului Bucureşti a decis, joi, reducerea la jumătate a impozitului plătit pentru mijloacele de transport hibride cu capacitate cilindrică de peste 2.200 cm cubi, pentru cele cu capacitatea cilindrică mai mică, stabilindu-se din decembrie 2015, că reducerea este de 100 la sută.

Proprietarii de masini hibride vor plati doar jumatate din impozit (Foto promotor.ro)
Proprietarii de maşini hibride vor plăti doar jumătate din impozit (Foto promotor.ro)

Legea 227/2015 privind Codul fiscal prevede că în cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu minimum 50 la sută, conform hotărârii consiliului local, notează news.ro.

În decembrie 2015, CGMB a adoptat o hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în Municipiul Bucureşti, începând din acest an, cu amendamentul că se acordă o reducere de 100 la sută pentru mijloacele de transport hibride cu capacitate cilindrică sub 2.200 cm cubi.

„Având în vedere fapul că în amendament nu se regăsesc mijloacele de transport hibride cu o capacitate cilindrică mai mare, faptul că direcţiile de impozite şi taxe locale ale sectoarelor 1 – 6 aplică diferenţiat prevederile HCGMB nr. 218/2015 coroborate cu cele ale Legii nr 227/2015 privind Codul fiscal, şi ţinând seama de o serie de sesizări primite din partea persoanelor care deţin în proprietate acest tip de autovehicule, considerăm că este necesară completarea HCGMB nr 218/2015, astfel încât şi pentru celelalte mijloace de transport hibride să fie aprobate facilităţi similare, în condiţiile legii", se arată în raportul de specialitate întocmit de Direcţia economică din cadrul PMB.

Etichete: CGMB, impozit, mașini hibride

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h