Propunere de modificare a Statutului polițiștilor după moartea agentului Gheorghe IonescuStatutul polițiștilor ar trebui modificat astfel încât să ofere o mai mare protecție celor aflați în acțiune, dar și o mai bună remunerare în funcție de misiunile pe care acesta le desfășoară. Propunerea a fost făcută de vicepreşedintele PNL Victor Paul Dobre și vine după ce agentul de la Brigada Rutieră Ghoerghe Ionescu a murit în timp ce încerca să oprească un șofer în trafic. 

Propunere de modificare a Statutului politistilor dupa moartea agentului Gheorghe Ionescu
Propunere de modificare a Statutului polițiștilor după moartea agentului Gheorghe Ionescu

După decesului agentului de poliție Gheorghe Ionescu, lovit de un șofer beat pe care încerca să-l oprească în trafic, reprezentanții PNL propun modificări la Statutul polițiștilor. 

Vicepreședintele PNL Victor Paul Dobre afirmă că modificarea și completarea Statutului polițistului reprezintă o prioritate legislativă pentru liberali, arătând că se are în vedere protecția deplină a oamenilor legii aflați în acțiune, în contextul accidentului în care a fost implicat subinspectorul Gheorghe Ionescu.

"În numele PNL, îmi exprim solidaritatea cu polițistul Gheorghe Ionescu, din cadrul Brigăzii rutiere București, decedat după ce a fost rănit în misiune, și transmit condoleanțe familiei îndoliate. Consider că un astfel de moment trist pentru familia, prietenii și colegii celui care a fost Gheorghe Ionescu nu trebuie nicidecum politizat dar, în același timp, nu trebuie în niciun caz uitat. Acestea sunt momentele în care, ca societate, e necesar să reflectăm cu atenție asupra Statutului polițistului, care cuprinde normele ce reglementează activitatea acestei categorii profesionale. Din aceste considerente, PNL își propune ca modificarea și completarea Legii privind Statutul polițistului să constituie prioritate legislativă", declară Dobre, într-un comunicat de presă, citat de romaniatv.net. 

În acest sens, Dobre precizează că PNL își propune ca modificările și completările Statutului polițistului să urmărească o mai mare stabilitate, pregătire și dotare la standarde europene a polițistului, precum și stabilirea și definirea clară a principiilor care vor sta la baza ghidului de acțiune al polițistului în diferite situații.

"Partidul Național Liberal are în vedere modificarea și completarea Statutului polițistului în sensul asigurării unei protecții depline a polițistului aflat în acțiune. Pe de altă parte, PNL consideră că este necesară, totodată, și definirea principiilor care vor sta la baza elaborării ghidului carierei polițistului, precum și o mai bună remunerare a polițistului în funcție de acțiunile pe care acesta le desfășoară (acțiuni cu grad ridicat de risc, ore suplimentare, detașări, misiuni în teritoriu național, misiuni externe, etc)", conchide liberalul.

Polițistul Gheorghe Ionescu a murit vineri dimineața la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 spre 2 august a fost accidentat în timpul desfășurării unei misiuni.

La începutul lunii august, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri. Agentul a căzut apoi pe partea carosabilă. El va fi înmormântat duminică la Cimitirul Ghencea Militar.

Etichete: gheorghe ionescu, PNL, poliţist, Statutul polițiștilor, Victor Paul Dobre

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE