Propunere legislativă: Reclamele la medicamente şi farmacii, interzise la TVReclamele la medicamente şi farmacii, interzise la TV. Asta propune senatorul UDMR, Alexandru Vegh, care a și depus o iniţiativă legislativă în acest sens.

Propunere legislativa inedita a UDMR: Reclamele la medicamente si farmacii, interzise la TV
Propunere legislativă inedită a UDMR: Reclamele la medicamente şi farmacii, interzise la TV

Senatorul UDMR Alexandru Vegh şi-a înregistrat iniţiativa legislativă pe 1 aprilie, la Senat, şi o motivează prin "influenţa negativă şi înşelătoare pe care o are asupra populaţiei".

Vezi aici textul proiectului legislativ

"Venim cu această iniţiativă datorită amplorii pe care a luat-o publicitatea ascunsă la medicamente şi influenţa negativă şi înşelătoare pe care o are asupra populaţiei, aspecte care se datorează în principal publicităţii prin televiziune şi radio, surse de informaţii publice care ajung la un număr foarte mare de persoane. (…) Obligaţia de a include în mesajul publicitar pentru medicamente a invitaţiei de a se citi prospectul şi a recomandării de a se adresa medicului sau farmacistului în caz de manifestari neplăcute, nu suplineşte rolul pe care ar trebui să îl aibă un medicament de a vindeca bolile. Pacienţii ar trebui să se adreseze medicului specialist atunci când prezintă simptomele unei boli, şi nu abia în urma efectelor secundare suferite ca urmare a tratării fără recomandare medicală prealabilă", se arată în expunerea de motive a propunjerii legislative.

Industria farmaceutică a fost principalul investitor în publicitate în România în 2014: ocupă primul loc între industriile care cumpără reclamă, cu 13% din piaţa de publicitate, potrivit raportului Zenith Romania Advertising Expenditure Forecast.

 

Etichete: Alexandru Vegh, farmacii, medicamente, propunere legislativă, publicitate, reclamă, udmr

0/1 COMENTARII
AHE
06 apr 20:21
+0
VOTURI
-0
Oh, da! In sfarsit, o propunere buna de luat in seama!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE