Propunere în Comisia de Agricultură: Supermarketurile să fie închise în weekendSupermarketurile ar putea fi închise în weekend, de sâmbătă de la ora 14.00 până luni dimineaţa. Deocamdată este vorba doar despre o propunere, aceasta fiind discutată de parlamentarii din Comisia de Agricultură.

PASTE 2014: Care este programul magazinelor, de PASTE
PAŞTE 2014: Care este programul magazinelor, de PAŞTE

În acest fel, spun aleşii, va fi stimulat consumul intern, iar românii se vor duce la piaţă să se aprovizioneze la sfârşitul săptămânii. Propunerea este intens contestată de reprezentanţii supermarketurilor.

Au fost discuții aprinse, astăzi, în Comisia de Agricultură. Inițiatorul propunerii este chiar vicepreședintele Comisiei, deputatul PNL Marin Anton.

Liberalul își dorește ca supermarketurile să fie închise de sâmbătă, de la ora 14.00, până luni dimineață, pentru ca populația să se aprovizioneze cu fructe și legume din piețe, de la producătorii autohtoni.

„Eu nu doresc să fac vreo atingere asupra activității supermarketurilor, ci doar să pun pe picior de egalitate supermarketurile cu producătorii. În momentul ăsta, legea permite supermarketului să aibă poziție de forță", a explicat, la Digi24, deputatul Marin Anton.

El a admis că este producător agricol, iar, în ceea ce privește inițiativa privind limitarea programului supermarketurilor, a insistat că aceasta nu limitează drepturile comercianților. „Este o practică la nivelul Uniunii Europene, nu e nicio limitare de drepturi", a spus Marin Anton.

Etichete: piaţă, produse, supermarket

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE