Propunerea legislativă de eliminare a taxei radio-tv, respinsă de Comisia de culturăMembrii Comisiei pentru cultură din Camera Deputaților au respins, marți, propunerea legislativă de eliminare a taxei radio-tv.

Propunerea legislativa de eliminare a taxei radio-tv, respinsa de Comisia de cultura
Propunerea legislativă de eliminare a taxei radio-tv, respinsă de Comisia de cultură

"Taxa este pentru ambele instituții. Nu putem avea o măsură pentru Societatea Română de Radio (SRR) și una pentru Societatea Română de Televiziune (SRTV). Din moment ce avem și o obligație constituțională pentru menținerea acestor instituții, ar trebui, dacă abrogăm, să punem ceva în loc. Voi propune respingerea acestei inițiative legislative", a declarat vicepreședintele comisiei, deputatul UDMR Marton Arpad, potrivit Agerpres. 

Legea 41/1994 privind organizarea și funcționarea SRR și SRTV impune taxarea obligatorie radio-tv prin intermediul furnizorului de energie electrică.

Proiectul pentru modificarea art. 40 din lege propune abrogarea textelor care prevăd obligativitatea achitării acestui tip de taxe.

"Prezenta propunere legislativă permite și dă dreptul cetățeanului să își aleagă singur sursa de informare fără a fi obligat să achite taxa chiar dacă beneficiarul nu a încheiat un contract cu un operator de cablu tv", se explică în expunerea de motive.

Proiectul este o inițiativă a 14 parlamentari (13 din partea grupurilor parlamentare PSD și unul neafiliat).

Camera Deputaților este prima Cameră legislativă sesizată, iar Senatul — for decizional.

Etichete: Camera Deputatilor, taxa, taxa radio-tv

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE