Propunerea USL pentru Codul Electoral: 300 deputaţi, 100 senatori, atribuţii diferite ale CamerelorPremierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că propunerea Uniunii la modificarea legislaţiei electorale priveşte limitarea numărului de parlamentari la 300 de deputaţi, aleşi proporţional, şi 100 de senatori, aleşi uninominal, şi diferenţierea clară a atribuţiilor celor două Camere.

Parlament
Parlament

"În cadrul Comisiei de Cod electoral, am reafirmat poziţia USL. Ne dorim o Cameră a deputaţilor cu un număr maxim de 300 de deputaţi, de principu aleşi pe vot proporţional, şi cu principale atribuţii care ţin de buget, de legile principale, şi un Senat format din 90 - maxim 100 de senatori aleşi uninominal pe baza reprezentării judeţelelor şi regiunilor şi care să aibă ca principale atribuţii dezvoltarea regională, politica externă şi politica de apărare", a spus Ponta.

El a precizat că prin aceste propuneri USL păstrează principiul bicameralismului, dar reduce numărul de parlamentari printr-o limitare foarte clară.

"Vom face toate procedurile parlamentare mult mai rapide, pentru că practic Camera va avea clar atribuţiile principale care ţin de administrarea de zi cu zi, de controlul asupra Guvernului, iar Senatul are politică externă, politică de apărare şi dezvoltare regională", a adăugat premierul.

Etichete: Camera Deputatilor, deputaţi, parlamentari, propunere, Senat, senatori, usl

0/3 COMENTARII
Nume*
26 Mar 13:15
+0
VOTURI
-0
MCgkD4 , [url=http://itmvlhqsaais.com/]itmvlhqsaais[/url], [link=http://numugkgotnoz.com/]numugkgotnoz[/link], http://stwginqbzmbh.com/
Nume*
24 Mar 08:37
+0
VOTURI
-0
5BXJk4 , [url=http://idzarjzgtrgw.com/]idzarjzgtrgw[/url], [link=http://gkfkzzbdyxbp.com/]gkfkzzbdyxbp[/link], http://qatfwvfwguyz.com/
Nume*
22 Mar 04:30
+0
VOTURI
-0
This is both street smart and inetlilgent.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h