Protest al pensionarilor în faţa Ministerului MunciiCirca de 20 de pensionari protestează, marţi, în faţa Ministerului Muncii. Oamenii fac parte din Federația Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România - FNSPR şi au început protestul la ora 10.

Protest al pensionarilor in fata Ministerului Muncii
Protest al pensionarilor în faţa Ministerului Muncii
Foto: stiri.tvr.ro

La ora 12,00, pensionarii vor porni în marș spre sediul Guvernului.

"Obiectivul protestului de astăzi (miercuri — n.r.), al membrilor din cadrul Federației noastre este cu referire directă la intrarea Federației noastre în Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, vizavi de opoziția nejustificată a acestui organism de ne primi. Fără doar și poate nu lipsește punctul de pensie care trebuie să nu mai fie amânat și să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie", a declarat pentru AGERPRES.ro Marin Iancu, președinte al Federației Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România — FNSPR.

Potrivit acestuia, în prezent valoarea unui punct de pensie se situează în jurul a 830 — 850 de lei și ar trebui să ajungă la 1.200 de lei.

"Protestul mai vizează și aplicarea legii cu privire la grupa I și a doua de muncă, unde este trunchiat aplicată, așa cum de altfel se întâmplă la noi", a precizat Marin Iancu.

Acesta a spus că a trimis materiale ministrului Muncii și că speră să fie primiți. După ora 12,00 protestatarii se vor deplasa într-un marș spre Guvern unde vor sta două ore. Această formă de protest va continua până vineri.

La protest organizatorii așteaptă aproximativ 100 de persoane.

Etichete: pensionari, protest, protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h