Protest al studenţilor Universităţii din Bucureşti. Rectorul, pregătit să îşi dea demisiaProtestul studenţilor de la Universitatea din Bucureşti (UB) a început miercuri, în jurul orei 11.00. În jur de 100 de tineri s-au adunat în faţa Facultăţii de Drept şi au protestat cerând demisia Preşedintelui Senatului UB, Vlad Nistor, pentru că sunt ironizaţi şi înlăturaţi de la procesul decizional din universitate. Rectorul UB spune că este pregătit să-şi dea demisia dacă se dovedeşte că nu a administrat corect fondul de burse.

100 de studenti ai Universitatii din Bucuresti au protestat. Rectorul, pregatit saisi dea demisia (Foto adevarul.ro)
100 de studenţi ai Universităţii din Bucureşti au protestat. Rectorul, pregătit săîşi dea demisia (Foto adevarul.ro)

UPDATE: Unul dintre studenţi a cerut să se voteze demisia lui Vlad Nistor prin vot secret la şedinţa extraordinară a Senatului UB de miercurea viitoare. "Sunt de acord, e singurul mod legal, însă nu cred că vor vota să fiu dat afară, nu se va întruni majoritatea", a declarat Nistor.

Pe de altă parte, rectorul UB a spus că "este gata să-şi dea el demisia", dacă se dovedeşte că universitatea ar fi administrat prost fondurile de burse, aşa cum reclamă protestatarii. Studenţii consideră că este o atitudine demnă, faptul că este pregătit să-şi dea demisia, însă susţin că nu au cerut demisia acestuia.

UPDATE: Nistor a reiterat faptul că nu îşi va da demisia. "Nu îmi dau demisia tocmai pentru modul în care aţi venit să mi-o cereţi, un mod obraznic. Voi sunteţi doar 25% dintre cei care m-au ales, nu mă puteţi da afară", le-a transmis acesta studenţilor.

Preşedintele Senatului UB a mai spus că rectorul a hotărât ca miercurea viitoare să se întrunească o şedinţă specială a Senatului Universitar.

Unul dintre studenţii din sală i-a întrebat pe reprezentanţii conducerii UB de ce nu găsesc soluţii în condiţiile în care susţin că bursele sunt întârziate de Ministerul Educaţiei, de ce nu rezolvă din fonduri proprii, "aşa cum s-au găsit bani pentru altele".

Rectorul UB, Mircea Dumitru, le-a spus studenţilor că "au fost plătite integral bursele pentru doctoranzi, iar până pe 20 decembrie vor fi plătite toate bursele restante".

Studenţii au fost chemaţi în sala Aula Magna, pentru a discuta cu Vlad Nistor. Toată sala strigă "Demisia!", în timp ce Nistor le vorbeşte protestatarilor.

Acesta le-a transmis tinerilor că nu îşi va da demisia şi trebuie găsită o soluţie în interesul universităţii, însă studenţii continuă să scandeze "Demisia!".

Protestarii s-au adunat în faţa sălii Aula Magna din interiorul Facultăţii de Drept, aproape de biroul preşedintelui Senatului UB, Vlad Nistor, cu un banner pe care au scris "DEMISIA". Deocamdată doar 100, dar la protest sunt aşteptaţi să ajungp în jur de 200-300 de studenţi de la ASUB.

Aceştia strigă "Învăţaţi să număraţi, pe studenţi să-i respectaţi!", "Pentru că ne pasă, Nistor pleacă acasă!", "Suntem studenţi, acum ne vedeţi?".

Vlad Nistor a declarat că "poate există şi o motivaţie politică" în protestul tinerilor, care "poate au fost manipulaţi" în acest sens.

Sursa: Adevarul

Etichete: demisie, Facultatea de Drept, universitatea din bucuresti, Vlad Nistor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE