Protest al taximetriștilor în fața Poliției Locale București. Se cere demisia șefului PolițieiZeci de taximetriti protestează, joi, în fața sediului Poliției Locale București. Ei sunt nemulțumiți de lipsa locurilor de parcare, dar și de concurența neloială a taximetriștilor din Ilfov, care nu au autorizație. 

Protest al taximetristilor in fata Politiei Locale Bucuresti. Se cere demisia sefului Politiei
Protest al taximetriștilor în fața Poliției Locale București. Se cere demisia șefului Poliției
Foto: adevarul.ro

UPDATE Taximetriştii au ieşit astăzi în stradă. Nu pentru a-şi transporta clienţii, ci pentru a protesta. Aceştia sunt nemulţumiţi că şoferii de taxi din judeţul Ilfov sunt lăsaţi să profeseze în Capitală. Din această cauză, taximetriştii bucureşteni spun că rămân fără clienţi şi fără locuri de parcare.

Peste o sută de taximetrişti au sfidat ploaia torenţială şi au protestat câteva ore în faţa sediului Poliţiei Locale.
"Suntem nemulţumiţi de inactivitatea Poliţiei Locale a Municipilui Bucureşti.

Mai exact, nu doresc să intervină pentru combaterea concurenţei neloiale cu care ne confruntăm de mai bine de 6 ani.", spune GABRIEL STÂNGARU – Sindicatul Taximetriştilor, potrivit realitatea.net.

Zeci de taximetriti protestează, joi, în fața sediului Poliției Locale București.Taximetriştii cer modificarea Legii Taximetriei, în sensul în care autorităţile să nu mai permită taxiurilor cu autorizaţia emisă în alte localităţi să mai deruleze activităţi specifice în Bucureşti. Ei mai cer demisia lui Ion Tincu, şeful Poliţiei Locale , pe care îl consideră vinovat de concurenţa neloială practicată de taximetriştii din Ilfov.

Miza protestului taximetriştilor este, de fapt, silirea Poliţiei Locale, care aparţine de Primăria Bucureşti, în a aplica cât mai strict prevederile Legii Taximetriei, cu precădere împotriva dispeceratului Taxi Pelicanul, înregistrat în Ilfov, care este privit de majoritatea dispeceratelor din Bucureşti ca un competitor neloial.

De altfel, Taxi Pelicanul este, spun taximetriştii bucureşteni, sursa multor rele care s-au abătut asupra tagmei lor. Dincolo de faptul că activează în Bucureşti, deşi autorizaţia lor este pe Ilfov, şi le „fură" clienţii, din cauza tarifelor mici practicate de Pelicanul în 2007 şi 2008, 5 alte dispecerate au avut întâlniri pentru stabilirea unui tarif unic de 1,39 lei/km.

Practic, au realizat un cartel la care, în cele din urmă, a aderat şi Pelicanul. La această concluzie a ajuns şi Consiliul Concurenţei, care , recent, a finalizat o investigaţie pe piaţa taximetriei, care a concluzionat că şase dispecerate, Speed, Meridian, Cristaxi, Cobalcescu, Pelicanul şi As sunt vinovate de practici concurenţiale de tip cartel. Astfel, în câteva zile ar urma să vină şi sancţiunea.

Consiliul Concurenței ar putea acorda o amendă de până la 2 milioane de euro, cumulat, celor şase dispecerate amintite. Fiecare dispecerat ar urma să plătească la acestă amendă funcţie de cifra de afaceri din 2013.

În Bucureşti, există circa 15.000 de taxiuri. De patru ani, cele mai multe practică tariful de 1,39 lei/km. Nu există un tarif minim. Tariful maxim impus de Primărie este de 3,5 lei.

Etichete: politia locala, protest, taximetrişti

0/3 COMENTARII
Liga Taximetristilor din Romania
08 dec 16:22
+0
VOTURI
-0
https://www.facebook.com/video.php?v=678713875549367&set=vb.577699735650782&type=3&theater
Liga Taximetristilor din omania
08 dec 16:14
+0
VOTURI
-0
ce spune politia locala .......de ras.....politistu Toma Silviu Adrian nu cunoaste legea
dovada :
https://www.facebook.com/video.php?v=594808870646472&set=vb.483455701781790&type=3&theater
taxi
20 nov 18:13
+0
VOTURI
-0
Informativa CORECT cititorii......
NU AU FOST ZECI DE TAXIMETRISTI......AU FOST CATEVA SUTE DE TAXIMETRISTI.....
NU ARUNCATI IN DERIZORIU PROTESTUL ACESTORA....
VI SE PARE CEVA ANORMAL SA CERI APLICAREA SI RESPECTAREA LEGII IN ROMANIA ????....CLIENTUL DE TAXI NU TREBUIE SA FIE informat si PROTEJAT DE CATRE STAT???
INFORMATIVA CORECT CITITORII SI BUCURESTENII......

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h