Proteste împotriva Japoniei în Piaţa VictorieiZeci de protestari chinezi s-au strâns marţi în Piaţa Victoriei pentru o demonstraţie anti-japoneză.

Proteste timp de 3 ore in Piata Victoriei impotriva Japoniei
Proteste timp de 3 ore în Piaţa Victoriei împotriva Japoniei

Cei aproape 200 de chinezi strânşi de la ora 14.00 în Piaţa Victoriei protestează împotriva deciziei Japoniei de a cumpăra opt insule nelocuite din Marea Chinei de Est, foste teritorii ale Chinei. "Teritoriul Chinei este inviolabil" sau "Insulele sunt dintodeauna ale Chinei. Afară cu Japonia!" sunt mesajele afişate de protestatari pe mai multe bannere. 

Potrivit protestatarilor, insulele au o poziţie strategică în apărarea Chinei, iar ei spera ca prin ieşirea în stradă speră să convingă guvernul nipon să ofere insulele înapoi în teritoriul chinez. Insulele disputate se află pe un culoar de transport maritim important şi sunt înconjurate de zăcăminte de hidrocarburi.

Protestele de la Bucureşti vin în continuarea protestelor ample care se desfăşoară în acest moment pe tot teritoriul Chinei. Ieşirea în stradă este autorizată şi va dura aproximativ 3 ore, potrivit Digi24.

Etichete: China, chinezi, japonia, palatul victoria, Piaţa Victoriei, proteste

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE