PROTEST BUCUREŞTI. A CINCEA NOAPTE de PROTEST în Capitală şi ÎN ŢARĂ. Guvernul ABROGĂ ORDONANŢA LIVEGuvernul ABROGĂ ORDONANŢA. PROTEST BUCUREŞTI. A CINCEA NOAPTE de PROTEST în Capitală şi ÎN ŢARĂ: Românii NU RENUNŢĂ! LIVE VIDEO. Zeci de mii de persoane au ieşit din nou în stradă, în Capitală, dar şi în marile oraşe, pentru a cincea zi consecutiv. Oamenii sunt nemulţumiţi de Ordonanţa de Urgenţă aprobată de Guvern, privind modificarea Codurilor penale. În Capitală, peste 40.000 de persoane s-au adunat, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei. Se scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD. Sâmbătă după-masă, mii de persoane au mărşăluit pe străzile Capitalei şi s-au adunat în faţa Palatului Parlamentului, unde au format un lanţ uman în jurul clădirii.

Desene lasate de copii la proteste.
Desene lăsate de copii la proteste.
Foto: FB Lavinia Dimancea

Guvernul ABROGĂ ORDONANŢA. PROTEST BUCUREŞTI. A CINCEA NOAPTE de PROTEST în Capitală şi ÎN ŢARĂ: Românii NU RENUNŢĂ! LIVE VIDEO. 

UPDATE 22.30. După intonarea imnului oamenii au început să plece, încercând să prindă ultimul metrou. Chiar şi aşa, zeci de mii de oameni au rămas în continuare în faţa Guvernului.

UPDATE 22.00. Românii au intonat imnul naţional. Mulţimea de protestatari din Bucureşti a ajuns la 150.000 de oameni.

UPDATE 20.40. Aproximativ 100.000 de oameni PROTESTEAZĂ în faţa GUVERNULUI.

UPDATE 20.33. Sorin Grindeanu a anunţat abrogarea OUG privind modificarea codurilor penale. 

Duminică dimineaţa Guvernul urmează să organizeze o şedinţă în care să abroge ordonanţa de urgenţă.  OUG de modificare a codurilor penale va fi abrogată, a anunţat, sâmbătă, premierul Sorin Grindeanu, care a precizat că va demara o consultare cu partidele pornind de la forma actuala a ordonanţei, exceptând pragul de 200.000 de lei prevăzut la abuzul în serviciu, pentru a o pune în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

 

 

UPDATE 20.30. Peste 80.000 de oameni sunt în Piaţa Victoriei.

UPDATE 20.10. Peste 60.000 de persoane s-au adunat în faţa Guvernului. Se scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD.

UPDATE 19.41 Peste 3.000 de persoane protestează, sâmbătă seară, în Piaţa Unirii din Iaşi, iar numărul manifestanţilor creşte constant. Ca şi în serile precedente, ieşenii au venit cu steaguri, fluiere şi vuvuzele. Mai mulţi tineri au împărţit baloane în piaţă pe care este scris mesajul "Dragnea, eşti în aer!".

Oamenii scandează lozinci împotriva guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea, iar cei mai mulţi dintre ei spun că nu au încredere că Executivul va abroga ordonanţa de urgenţă emisă marţi seară.

UPDATE ora 19.34 Peste 2.000 de oameni au ieşit din nou în stradă, sâmbătă seară, în Braşov, ca să protesteze şi să ceară retragerea ordonanţei privind modificarea codurilor penale. Braşovenii au la ei vuvuzele şi tobe şi scandează lozinci împotriva ordonanţei privind modificările la codurile penale.

Mai mulţi patroni de cafenele şi baturi din zona centrală s-au solidarizat cu protestatarii şi le oferă gratuit ceai fierbinte şi cafea. De asemenea, patronul unei cofetării a anunţat că vine cu câteva sute de bucăţi de turtă dulce, pe care să le ofere manifestanţilor, "ca să ne treacă gustul de la ce ne-a dat Dragnea".

UPDATE 19.30 Peste 40.000 de persoane se află în faţa Guvernului. Miile de protestatari care s-au întors de la Parlament, unde au făcut un lanţ uman în jurul clădirii, s-au alăturat altor câteva mii care erau deja adunaţi în Piaţa Victoriei.

UPDATE 19.25 Aproape 1.000 de manifestanți protestestează sâmbătă seara la Piatra Neamț, pentru a patra zi consecutiv, împotriva adoptării de către Guvern a proiectului de lege referitor la grațiere și a Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor penale. Protestul este autorizat de Primărie și pentru seara de duminică, 5 februarie.

Manifestanții au pancarte pe care sunt mesaje împotriva Guvernului, a președintelui PSD Liviu Dragnea precum și împotriva ordonanțelor. De asemenea, protestatarii strigă mesaje împotriva PSD, dar au și mesaje de susținere pentru DNA. De asemenea, oamenii cer în timpul marșului tuturor locuitorilor din Piatra Neamț să se alăture protestului.

UPDATE ora 19.20 Peste 1.000 de persoane au blocat, sâmbătă seară, circulaţia în zona centrală a municipiului Galaţi şi cer anularea ordonanţei privind codurile penale. Ei scandează lozinci precum: "Anulaţi ordonanţa" sau "Ordonanţa anulată, nu abrogată". "În democraţie hoţii stau la puşcărie" şi "Să vă fie frică strada se ridică". De asemenea, ei au pancarte cu mesajele: "Dragnea nu uita, tara asta este a mea", "Afară, afară cu mafia din ţară", "DNA să vină să vă ia" şi "Anulaţi ordonanţa".

UPDATE ora 19.00 Aproape 1.000 de protestatari s-au strâns la mitingurile din municipiile Sibiu și Mediaș. În Piața Mare din centrul municipiului Sibiu, sunt câteva sute manifestanți, majoritatea cu steaguri și pancarte. O parte dintre cei prezenți sunt însoțiți de copii.

PROTEST BUCUREŞTI. A CINCEA NOAPTE de PROTEST în Capitală şi ÎN ŢARĂ: Românii NU RENUNŢĂ! LIVE VIDEO. 

UPDATE 18.55 Protestatarii au plecat de la Palatul Parlamentului şi se îndreaptă spre Piaţa Victoriei, acolo unde s-au adunat deja câteva mii de persoane. Traficul rutier este blocat pe sensul pe care protestatarii se îndreaptă către Piaţa Victoriei.

UPDATE 18.25 Protestatarii au ajuns la Palatul Parlamentului unde au format un lanț uman în jurul clădirii. În drum spre Palatul Parlamentului, manifestanții s-au oprit în fața Ministerului Justiției unde au strigat „Demisia, demisia", „Ieși afară, javră ordinară", „La ceas de seară, ați furat o țară". În acest moment, la protest participă în jur de 35.000 de oameni.

UPDATE 18.20 Aproximativ 100 persoane s-au adunat, sâmbătă, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, pentru a protesta din nou împotriva ordonanței de urgență privind modificarea celor două coduri penale. Protestatarii poartă pancarte cu mesaje prin care își arată nemulțumirea față de demersurile legislative respective, precum și mesaje antiguvernamentale și împotriva PSD.

PROTEST BUCUREŞTI. A CINCEA NOAPTE de PROTEST în Capitală şi ÎN ŢARĂ: Românii NU RENUNŢĂ! LIVE VIDEO. 

În Bucureşti, coloana de manifestanți formată la Piața Victoriei se îndreaptă, sâmbătă după-amiază, către Piața Universității, scrie Agerpres. Oamenii sunt flancați de jandarmi.

Se scandează lozinci antiguvernamentale și anti-PSD. "Democrație, integritate, nu imunitate", scrie pe un banner pe care îl poartă cei aflați în față.

Potrivit unor surse oficiale, la marș participă peste 10.000 de oameni.

Manifestanții merg către Palatul Parlamentului, unde ar urma să realizeze un lanț uman în jurul clădirii.

Coloana de manifestanți din Piața Victoriei s-a pus în mișcare, după ora 16,00, pe bulevardul Lascăr Catargiu.

Mitingul a început la ora 11,00, când în piață au venit în special persoane însoțite de copii.

La un moment dat, erau acolo câteva mii de persoane. Manifestația a decurs în mod pașnic, zona fiind supravegheată de forțele de ordine.

Apelul în vederea participării la acțiunea de protest a fost lansat pe pagina de Facebook "Corupția ucide", unde se preciza că de la ora 16,00, protestatarii ar urma să pornească în marș către Parlament, realizând ulterior un lanț uman în jurul clădirii.

PROTEST BUCUREŞTI. A CINCEA NOAPTE de PROTEST în Capitală şi ÎN ŢARĂ: Românii NU RENUNŢĂ! LIVE VIDEO. 

Etichete: Bucureşti, protest, protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE