PROTEST BUCUREŞTI. Peste 100.000 de oameni au cerut DEMISIA Guvernului. Acte de VIOLENŢĂ FOTO VIDEOPROTEST BUCUREŞTI. Sute de mii de oameni protestează, miercuri seară, în Piaţa Victoriei din Capitală şi în alte oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului Grindeanu, după adoptarea, în noaptea de marţi spre miercuri, a Ordonantei de Urgenţă privind modificarea Codurilor Penale.

UPDATE 23:17 MAI: Un jandarm a fost rănit şi dus la Spitalul Floreasca, alţii au fost răniţi, dar au revenit în dispozitiv

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri, la Antena 3, că un jandarm a fost rănit în urma altercaţiilor din Piaţa Victoriei, el fiind transportat la Spitalul Floreasca unde se află sub îngrijire medicală şi este în afara pericolului, iar alţi membri ai forţelor de ordine au fost răniţi uşor, dar au revenit în dispozitiv.

Ministrul de Interne a spus că, din informaţiile ei, un singur jandarm a fost rănit, el fiind transportat la Spitalul Floreasca, dar din informaţiile ei se află sub îngrijire medicală şi "îşi va reveni".

Ea a precizat că şi alţi jandarmi au fost răniţi, dar au primit îngrijiri la faţa locului şi au revenit în dispozitiv. Carmen Dan a făcut un apel la manifestanţi să părăsească Piaţa Victoriei şi să se delimiteze de grupul de "huligani" care provoacă violenţe. Ministrul de Interne a adăugat că sunt peste 1.000 de jandarmi în piaţă în acest moment.

UPDATE 23:06 Forţe de la Brigada Specială de Intervenţie în Piaţa Victoriei, o persoană din grupul violent a fost ridicată

Forţe de la Brigada Specială de Intervenţie şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au ajuns în Piaţa Victoriei, în urma incidentelor provocate de două grupuri izolate de câteva zeci de persoane care au aruncat spre jandarmi cu petarde, cu torţe şi cu sticle. O persoană din grupul violent a fost ridicată şi dusă în curtea Guvernului, în timp ce incidentele continuă.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Victoriei se află importante forţe de ordine, venind inclusiv maşini ale pompierilor şi trupe de la Brigada Specială de Intervenţie. Jandarmii au format două cordoane în jurul clădirii Guvernului şi au izolat cele două grupuri violente, care au continuat să arunce cu fumigene, cu sticle şi cu petarde. În urmă cu scurt timp, persoanele din cele două grupuri violente au reuşit să fugă pe Calea Victoriei, prin spatele blocurilor din zonă. Zona din faţa intrării principale a Guvernului s-a golit, dar au mai rămas câteva mii de manifestanţi pe bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor.

UPDATE 23:05 Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece, în grupuri de sute de persoane

Manifestanţii din Piaţa Victoriei au început să plece, în jurul orei 22.30, în grupuri de sute de persoane, în timp ce aproximativ 30.000 de oameni continuă protestele, la această oră. Mulţi protestatari au plecat după ce un grup de 50-60 de oameni a aruncat spre jandarmi cu petarde şi torţe, iar forţele de ordine au lansat gaze lacrimogene.

Demonstranţii care s-au adunat, miercuri seară, în faţa sediului Guvernului au început să plece, în grupuri de sute de persoane, după ce un grup de circa 50-60 de oameni a forţat cordonul jandarmilor, aruncând cu torţe şi petarde, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost reţinute de jandarmi.

Circa 30.000 de oameni continuă, însă, protestele, scandând: "Nu aşa!", "Fără violenţă".

"Atenţiune, activitatea dumneavoastră este ilegală, participaţi la o manifestare publică ilegală, vă rugăm să respectaţi lege", au spus jandarmii la megafon.

UPDATE 22.37 Un grup de izolat din Piaţa Victoriei aruncă cu sticle, torţe şi petarde. Jandarmii intervin cu gaze lacrimogene

Incidentele au fost provocate de un grup de aproximativ 40-50 de persoane aflate în faţa intrării principale a Guvernului. Aceştia au foarte multe torţe, sticle şi petarde, pe care le aruncă spre jandarmi. În acelaşi timp, grupul strigă spre restul manifestanţilor "Nu aşa!". La ora transmiterii acestei ştiri, jandarmii intervin cu gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea. Mai multe persoane au fost imobilizate de către jandarmi, în timp ce mulţimea huiduie.

UPDATE 22.30 Peste 100.000 de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, protestează miercuri seară în Piața Victoriei.

Majoritatea protestatarilor au fie steaguri, fie pancarte pe care au scris mesaje împotriva Guvernului.

"Jos corupția!", "Nu amnistie, nu grațiere", "Dragnea nu uita, România nu e a ta", "Mulțimea urlă împotriva 'elitei' PSD", "Altă întrebare: Da' când plecați?" — sunt câteva dintre mesajele afișate de protestatari.

VEZI ŞI PROTESTE ROMÂNIA. Jandarmii din Cluj au intonat "Deşteaptă-te române" alături de manifestanţi

UPDATE 21.55 În jurul orei 21.35, un reprezentant al Jandarmeriei s-a adresat mulţimii, din faţa intrării principale a Guvernului, spunându-le manifestanţilor că participă la o acţiune ilegală de protest, potrivit news.ro.

"Vă recomandăm să respectaţi legea, să nu recurgeti la acte de vjolenţă. Atenţiune, activitatea dumneavostră este ilegală, participaţi la o manifestare publică neutorizată, vă rugăm să respectaţi legea", a fost anunţul făcut prin portavoce de către reprezentantul Jandarmeriei.

UPDATE 21.40 Numărul manifestanţilor din centrul Caitalei a ajuns la circa 120.000

Numărul manifestanţilor care se se află în faţa sediului Guvernului a ajuns la circa 120.000. Manifestanţii huiduie, fluieră şi bat în tobe. La un moment dat, s-au auzit mai multe petarde în mijlocul mulţimii, urmate de scandarea: "Fără violenţă".

PROTEST BUCUREŞTI 21.30 Numărul protestatarilor din Bucureşti a ajuns la 150.000. Se estimează că în restul ţării au ieşit în stradă aproximativ 140.000 de oameni.

Oamenii sunt blocaţi la staţia de metrou Piaţa Victoriei şi au început să protesteze acolo, în subteran, împotriva Guvernului.

PROTEST BUCUREŞTI. 21.00 Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Capitală a ajuns la aproximativ 100.000 şi continuă să crească.

"Prostul satului face legea în România", "Guvern de slugi", "Sunt aici pentru că tu nu ai votat", "Deşteaptă-te, române", "Noapte de noapte cerem dreptate", "Altă întrebare: Când dai abrogare?", "Iordache, mama ta ştie cu ce te ocupi? E mândră de tine? Hoţule!", "Să vă fie frică, ţara se ridică", sunt câteva dintre mesajele de pe pancartele manifestanţilor.

PROTEST BUCUREŞTI. Oamenii scandează "Hoţii", "Jos Guvernul comunist", "DNA să vină să vă ia", "Puşcăria conduce România", "Abrogaţi şi plecaţi", "Dragnea, nu uita, România nu-i a ta", "Corectorul", "Mafia", "PSD, ciuma roşie".


PROTEST BUCUREŞTI. UPDATE 20.00 Piata Victoriei este plina! Peste 50.000 de oameni sunt in strada. Bucurestenii continua sa iasa din casa.

UPDATE 19.45. 30.000 de oameni in Piata Victoriei

UPDATE 19.13: Peste 15.000 de oameni strigă în Piaţa Victoriei. Toate bulevardele din zonă sunt blocate, iar piaţa este ocupată în totalitate.

PROTEST BUCUREŞTI. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Georgian Enache, a declarat că dispozitivul de intervenţie din Piaţa Victoriei a fost suplimentat pentru că Palatul Victoria este obiectiv de importanţă deosebită pentru siguranţa statului şi este în paza Jandarmeriei. Unii manifestanţi au forţat cordonul de ordine aflat în faţa zonei de protest şi au blocat circulaţia în Piaţa Victoriei, dispozitivul de jandarmi fiind regrupat în faţa intrării în curtea Palatului Victoria.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Ordonanţa a fost publicată în Monitorul Oficial la ora 1.25.

În noaptea de marţi spre miercuri, la toate toate intrările de la Palatul Victoria au fost trase grilaje metalice pentru a opri o posibilă intrare a protestatarilor. 10.000 de oameni au protestat, imediat după anunţul Executivului, în faţa Palatului Victoria.

Etichete: coduri penale, demisia guvernului, guvern grindeanu, Liviu Dragnea, modificare coduri penale, oug, protest Bucuresti, protest guvern, proteste București, psd

0/3 COMENTARII
james caroll
11 iun 21:59
+0
VOTURI
-0
Pur
LSD, MDMA, pilule de partid, extaz - pastile xtc, JWH-018, ketamină hcl, MDPV, pulbere de metadonă, pulbere de oxicodonă, A-pvp

E-mail (jamescaroll20@gmail.com)
(Skype: james_carol)

Ecstasy -xtc pilule, MDMA, JWH-018, ketamină hcl, MDPV, metadonă pulbere, pulbere de oxicodonă, A-pvp, pudră de cocaină, MDPV, APVP, MDIA, 2C-I, 2C-E, 2C-P, 2C-B , Pelleturi de 5-MeO-DALT, 3,4-CTMP

RĂSPUNSURI DE RĂSPUNSURI ȘI REDUCERI SUNT DISPONIBILE) ORDINEAZĂ TODAY ......
ion te leaga
02 feb 07:51
+0
VOTURI
-0
EXISTA INFORMATIA CA FII GENERALULUI DE SECURITATE NEGOITA S-AU FOLOSIT DE GRUPUL ORGANIZAT PE TIMPUL SERII DE ACTE DE VANDALISM SI FOLOSIRE DE MATERIALE PIROTEHNICE ,ACTIUNI ASEMANATOARE REVOLUTIEI DIN 1989.rog politia sa se autosesizeze si sa faca cercetari in acest sens.
ceausescu
02 feb 04:36
+0
VOTURI
-0
strada,poporul multimea are dreptate ticaloshii astia au momit natiunea cu firea cireasa dupa tort ,imagine bunaa,au castigat alegerile prin absenteism au propus la pensionari cateva sute de lei si pe la spate miseleste au creat pt ei portite de scapare si protectie si hotie pe zeci de ani.NU VA LASATI PANA NU SCAPAM DE CIUMATII ROSII.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE