Protest față de Memorialul Colectiv, care urmează să fie ridicat în Parcul Lumea CopiilorUn nou protest este anunțat în Piața Universității, pe 9 aprilie. Mai mulți oameni au anunțat că vor protesta după ce Primăria sectorului 4 a demarat un proiect de construcție a Memorialului Colectiv, iar contractul pentru realizarea acestuia ar fi fost atribuit, prin încredințare directă, unei firme cu un singur angajat.

Protest fata de Memorialul Colectiv, ce urmeaza sa fie ridicat in Parcul Lumea Copiilor
Protest față de Memorialul Colectiv, ce urmează să fie ridicat în Parcul Lumea Copiilor
Foto: Funky Citizens Facebook

Protestul intitulat "Suntem tot aici, muncim. Ne supărați, ieșim" este prevăzut să se desfășoare pe 9 aprilie, de la ora 15,00, potrivit unui anunț publicat pe Facebook de grupul "Corupția ucide".

"Se face Memorialul 'Colectiv'. Va fi în Parcul 'Lumea Copiilor' și va costa 321.405 RON (72.000 EUR). Contractul s-a dat fără licitație, prin încredințare directă, către Euroconstruct. (...) Se fură bani chiar și atunci când Corupția Ucide și omoară 60+ oameni", se spune în anunțul publicat pe Facebook.

"Dragă Sector 4, să încerci să furi bani profitând de moartea prietenilor noștri este mai mult decât putem tolera. Ne vedem sâmbăta viitoare (pe 9 aprilie, n.r.) la un exercițiu democratic, ca să arătăm că dacă nu ieșim în fiecare zi, săptămână, acest lucru nu înseamnă că tăcem când observăm astfel de abuzuri", arată inițiatorii citați de agerpres.ro.

Potrivit unui anunț publicat pe SEAP pe 15 martie, Direcția Administrare Parcuri și Zone Agrement sector 4 a achiziționat lucrări de construcție Memorial Colectiv — Zona Șahiști în Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4.

Contractul vizează cumpărarea directă a acestor lucrări de la societatea Euroconstruct Group SRL din Oltenița, județul Călărași. Valoarea contractului este de 321.405 lei, iar data de finalizare a achiziției este 11 martie, potrivit SEAP.

Pe de altă parte, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice, societatea Euroconstruct Group SRL din Oltenița a fost înregistrată pe 8 februarie 2008 și are un angajat. Tipul de activitate, conform clasificării CAEN, desfășurat de această firmă este "Fabricarea de construcții metalice și părți componente ale structurilor metalice".

 

Etichete: colectiv, memorial colectiv, protest

0/1 COMENTARII
alex
31 mar 16:51
+0
VOTURI
-0
Cata imbecilitate in tara asta. Cum de suntem condusi de cretinii astia? In loc sa ridice un monument kitchos mai bine ar lua masuri astfel incat sa nu se mai intample asa ceva, iar faptul ca, contractul este atribuit unei firme fara a se organiza un concurs arata ca imbecilii astia nu au frica de puscarie, nu-i intereseaza decat sa fure.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h