Transportatorii vor protesta, joi, cu 5.000 de autovehicule în Piața VictorieiTransportatorii vor protesta joi cu 5.000 de autovehicule în fața Guvernului României în urma creșterii tarifelor RCA, au anunțat, marți, într-o conferință de presă, reprezentanții patronatelor din sector.

Transportatorii cer inghetarea tarifelor RCA
Transportatorii cer îngheţarea tarifelor RCA

"Am sperat că Ordonanța de Urgență va cuprinde acest nou principiu și această modificare, amendamente pe care le-am făcut legate de tariful de referință. Astăzi (marți — n.r.), la întâlnirea pe care am avut-o dimineață cu domnul vicepremier Dâncu (Vasile Dâncu — n.r.) și cu domnul Borc (Costin Borc, vicepremier și ministrul Economiei — n.r.), în urma discuțiilor s-a concluzionat că mâine (miercuri — n.r.) la ora 8:00 să ne întâlnim la Guvern cu Consiliul Concurenței pentru a discuta forma pe care trebuie să o ia în Ordonanța de Urgență articolul privind tariful de referință. Totodată, punctul principal pe care l-am solicitat astăzi la care Guvernul nu are soluție este legat de înghețarea tarifelor la nivelul celor prezentate în raportul Milliman", a declarat Augustin Hagiu, președintele Federației Operatorilor Români de Transport.

La rândul său, președintele Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), Vasile Ștefănescu, a precizat că transportatorii așteaptă să vadă miercuri Ordonanța de Guvern modificată.

"Ne pregătim în continuare pentru protestul din data de 15 septembrie. Nu putem da niciun pas înapoi până nu vedem mâine (miercuri — n.r.) Ordonanța de Urgență. Suntem pregătiți în peste 20 de orașe din țară unde am depus cereri de protest, inclusiv în București. În București ne-a fost aprobat un număr de 5.000 de autovehicule, cu toate că noi am cerut 20.000 la acele două puncte, Guvern și Parlament. Ni s-a aprobat numai la Guvernul României. În toată țara vor fi 100.000 de mașini", a precizat reprezentantul COTAR.

Etichete: majorare rca, Piaţa Victoriei, protest guvern, protest Piaţa Victoriei, protest rca, RCA

0/11 COMENTARII
Gabi
15 sep 10:43
+0
VOTURI
-0
"În București [...] Ni s-a aprobat numai la Guvernul României", a precizat reprezentantul COTAR.

Deci, e clar cat de impartiala e "doamna Gabriela". De ce sa aprobe miting la Parlament, unde sunt colegii de furaciuni? Sau la ASF, unde e tot PSD reprezentat de Misu Negritoiu? Nu, lasa, sa aprobe la Guvern, unde nu-s din partidul ei.
Doamna Gabriela
15 sep 08:50
+0
VOTURI
-0
PS. Misu Negritoiu a fost deputat PDSR, deci din acelasi partid cu "doamna Gabriela"...
Doamna Gabriela
15 sep 08:47
+0
VOTURI
-0
Aprobat de "doamna Gabriela"?
Pai "doamna Gabriela" se dadea cu fundul de pamant ca aceeasi strada n-o poate inchide in weekend, ca-i scriu toti soferii blocati in trafic, dar poate inchide mare parte din centrul Capitalei, inclusiv strazi adiacente?
Nu "doamna Gabriela" vedea peste tot razbunari politice? Asta nu e razbunare politica, sa permiti un mega-protest in fata Guvernului de alta culoare politica?
Tony
15 sep 06:12
+0
VOTURI
-0
Dumitre, daca „orele prânzului” înseamnă între 05:00 și 17:00, da, ai dreptate. Și dacă tu-ți închipui că acele 5000 de mașini se vor teleporta direct în piața Victoriei și nu vor afecta și alte șosele, așa cum au demonstrat cu o inconștiență uluitoare că știu s-o facă, din nou, ai dreptate.
Cât despre distrușii care se duc să mănânce... fără comentarii. Probabil ești taximetrist, că ai acel nivel de inteligență nativă. Zero.
„Doamna Gabriela”? Am râs cu lacrimi. Cât de mare mai e găleata zilele astea?
Dumitru
14 sep 12:08
+0
VOTURI
-0
Soferii de tir s-au dus la discustii, prin representat. Nu poti avea un meeting cu 5000 de oameni in aceasi camera. Iar faptul ca blocheaza Piata Victoriei - este aprobat de doamna Gabriela, deci e legal. Nu e mare problema ca se blocheaza acea zona, o sa fie la orele pranzului, si exista si variante. Da, toti distrusii care se duc la orele pranzului cu masina sa manance hotdogi de 1 leu la IKEA vor fi afectati.
ZDY
13 sep 23:07
+0
VOTURI
-0
Dumitre, daca "saracii tiristi" nu vor decat sa le fie respectate drepturile, n-au decat sa faca cerc in jurul Parlamentului si sa-i blocheze pe sobolani inauntru, ca sobolanii aia sunt factorul de decizie, nu eu, amarasteanul de rand. Daca ma blocheaza pe mine, nu rezolva nimic in afara de faptul ca-i injur si eu si n-o sa fiu niciodata de acord cu solicitarile lor, indiferent de cat de normale ar fi.

Sa blocheze centrul orasului, sa paralizeze toata circulatia pentru ca burta lor nu se poate da jos de la volan ca sa mearga la discutii, cu asta nu pot fi de acord niciodata!
Sa le faca RCA-ul si 100.000 lei daca ei cred ca prin blocarea activitatii intregii comunitati rezolva ceva! Daca ei sunt nesimtiti, sa-i tratam ca atare!
Dumitru
13 sep 16:48
+0
VOTURI
-0
Au dreptate transportatorii de marfuri sa protesteze. Normal ca provoaca accidente, intr-o tara fara autostrazi unde un TIR sta 3 ore sa ocoloeasca Bucurestiul pe superba lui centura.
Ce nu inteleg este de ce acele specimene numite "Taximetristi" si-au lipit peste tot afise cu "Protest RCA" ? Ei, jegosii soselelor care ocolesc absolut orice coloana la semafor, opresc unde vrea p*** lor, acordarea de prioritate este ceva optional, si mai merg si cu acele carute galbene care n-au nici o treaba cu ITP-ul. Acolo sa loveasca, lor sa le ceara 10.000 RON pe an la RCA, nu la saracii tiristi.
Speedy
13 sep 13:18
+0
VOTURI
-0
Adevarul ca nici nu trebuie sa te uiti la Latrine ca sa-ti dai seama ca sunt varza si astia...vor sa distruga tot...
Cornel
13 sep 13:17
+0
VOTURI
-0
Ai inteles tot, mult succes si de acum incolo. Oricine dar nu Ponta. Eu nu votez penali.
Ionut
13 sep 12:53
+0
VOTURI
-0
Cornele, vezi ca dau astia de la Antena 3 saci de malai, la ei la sediu. Trol..troll..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h