Protest în Capitală, împotriva UE, de Ziua EuropeiTinerii bucureşteni s-au adunat, joi, în faţa reprezentanţei Comisiei Europene din Capitală, pentru a protesta, de Ziua Europei, împotriva Uniunii Europene.

Protest impotriva Uniunii Europene, la Bucuresti
Protest împotriva Uniunii Europene, la Bucureşti
Foto: cotidianul.ro

Mitingul din faţa sediului Comisiei Europene, pe Str. Vasile Lascăr, are tema „Mesaj către Europa!" şi este organizat de PES Activists România. Prin acest protest organizatorii își propun să evidențieze dorința românilor de a fi consideraţi cetăţeni egali cu toţi ceilalţi cetateni europeni și, totodată, să lanseze mesaje împotriva discriminărilor la care sunt supuși romanii în Uniunea Europeană.

"Mitingul „Mesaj către Europa!" este protestul împotriva discursului populist și speranța ca vocea României să fie auzită la Bruxelles. Protestul este menit să demonstreze tuturor europenilor că românii şi România au şi vor să aibă un cuvânt de spus în Europa", anunţă organizatorii, care îi aşteaptă pe manifestanți la eveniment să lase mesajele lor către Europa prin intermediul panourilor ce vor fi aduse la eveniment.

Cu această ocazie, organizaţia PES Activists România va lansa şi platforma de comunicare cu liderii europeni „MesajcatreEuropa.eu" prin care se caută preluarea mesajelor simplilor cetăţeni şi transmiterea lor către decidenţii de la nivelul instituţiilor europene. Această platformă de comunicare va facilita transmiterea mesajelor, participarea la viaţa politică şi publică europeană şi exprimarea opiniei românilor direct la Bruxelles.

Mitinguri și activități similare vor fi organizate în mai multe localități din țară și fac parte din Ziua Europeană de Acțiune PES Activists, organizată în mai multe state europene sub sloganul „Uniți în solidaritate".

Etichete: protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h