Protest în fața B1 tv, împotriva lui Radu Banciu, organizat de moldoveniCâteva zeci de moldoveni au demonstrat joi seară în fața postului tv B1, după ce realizatorul Radu Banciu i-a jignit pe studenții moldoveni numindu-i "lături și curve". 

Protest in fata B1 tv. Sursa foto - Adevarul
Protest în fața B1 tv. Sursa foto - Adevărul

Aproximativ 100 de persoane s-au adunat în faţa sediului postului de televiziune B1. Protestatarii şi-au pus în piept ecusoane pe care scrie: „O mizerie de om", „borfaş", „Incompetentă", „Terchea-berchea", „Cerşetor". De asemenea aceştia au adus mai multe steaguri şi pancarte. Pe una dintre pancarte scrie: „Români, deci borfaşi?", „Marseille merde" (echipa de fotbal al cărei fan este Radu Banciu), relatează Adevărul.

Radu Banciu va reveni în direct la B1 de-abia pe 20 ianuarie, anunță postul de televiziune. 

"Limbajul injurios folosit de realizatorul emisiunii ,,Lumea lui Banciu", acuzațiile nejustificate și atacurile dizgrațioase îndreptate împotriva unei părți a poporului român ne determină să credem fie că autorul lor se afla în căutarea unui rating confortabil, fie că ,,patria", ,,neamul" și ,,țara" sunt pentru acesta niște concepte abstracte, care îi repugnă", a declarat Mihai Nicolae, co-președintele Platformei unioniste Acțiunea 2012.

Radu Banciu, despre studenții moldoveni - "lături și curve". Cum îi răspunde o moldoveancă

"Acțiunea 2012 amintește că Radu Banciu nu reprezintă societatea din România, ci un caz izolat, încadrat în cele 12 procente ale persoanelor care nu susțin unirea celor două state românești. Proverbul ,,Câinii latră, caravana trece" ne motivează să neglijăm astfel de poziții secundare, menite să dezbine, și să privim spre ceea ce îi unește pe români, fie că sunt în Ardeal, în Oltenia, în Republica Moldova sau Muntenia: limba, istoria, obiceiurile și tradițiile. De asemenea, declarațiile tot mai pronunțate în favoarea unității naționale ale unor oficiali de rang înalt de la București arată aprecierea la justa valoare a tuturor românilor, fie că se află în dreapta Prutului, fie în stânga lui.

Platforma unionistă salută decizia Consiliului Național al Audiovizualului de a-l amenda pe Radu Banciu pentru denigrările televizate și își exprimă speranța că astfel de situații nu se vor mai repeta", se precizează în comunicatul remis B365.ro de Acţiunea 2012

Etichete: b1, protest, Radu Banciu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE