PROTEST în faţa CFR SA din cauza rezultatului ţinut secret la Podul Constanţa, PERICOL PUBLICUn protest faţă de refuzul CFR SA de a publica online rezultatul expertizei făcute în luna februarie la Podul Constanţa din Bucureşti este anunţat să aibă loc săptămâna viitoare, în faţa sediului operatorului de cale ferată. Organizatorii acuză CFR, Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 1 că ignoră pericolul pe care îl reprezintă podul, în condiţiile în care acesta se află într-o continuă stare de degradare, punând în pericolul vieţile oamenilor.

PROTEST in fata CFR SA din cauza rezultatului tinut secret la Podul Constanta, PERICOL PUBLIC
PROTEST în faţa CFR SA din cauza rezultatului ţinut secret la Podul Constanţa, PERICOL PUBLIC

Protestatarii mai spun că CFR refuză să publice expertiza pentru că nu vrea să şi-o asume. De cealaltă parte, CFR SA invocă un articol din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, care spune că documentele ce sunt de interes public pot fi consultate la sediul instituţiei.

„Podul Constanţa se poate prăbuşi oricând! SNCF CFR SA, Primăria Generală a Municipiului Bucureşti şi Primăria Sectorului 1 ignoră cu bună-ştiinta pericolul public pe care îl prezintă Podul Constanţa. Zeci de mii de oameni îşi riscă viaţa zilnic folosind Podul Constanţa, atât rutier, cât şi feroviar. Protestăm împotriva atitudinii sfidătoare pe care SNCF CFR SA o are faţă de cetăţenii care au solicitat publicarea expertizei ce ar demonstra pericolul iminent cu care ne confruntăm. Refuzul publicării expertizei nu face altceva decât să confirme că SNCF CFR SA nu vrea să îşi asume rezultatul expertizei”, spun organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protestul ar urma să aibă loc miercurea viitoare, de la ora 14.00, în faţa sediului CFR din zona Gării de Nord.

Oamenii cer publicarea pe site-ul CFR a expertizei tehnice realizate în luna februarie a acestui an la Podul Constanţa, spunând că este informaţie de interes public.

Podul Constanţa, pericol public, "cosmetizat" cu ipsos

De cealaltă parte, CFR răspunde solicitării unuia dintre organizatorii protestului şi invocă articolul 5, alineatul 4, punctul b) din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, care spune că documentele ce sunt de interes public pot fi consultate la sediile instituţiilor publice.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat vineri în şedinţa extraordinară un proiect de hotărâre care prevede trimiterea unei solicitări către Guvern pentru transmiterea Podului Constanţa din subordinea CFR în administrarea municipalităţii, pentru a-l reabilita. Viceprimarul Aurelian Bădulescu a susţinut că municipalitatea doreşte să reabilitize podul, în condiţiile în care CFR "nu înţelege să îşi ducă la bun sfârşit obligaţiile".

"În această situaţie avem lucrări pe care trebuie să le ducem la bun sfârşit. Pe ambele capete trebuie făcute lucrări de consolidare. Nu putem aloca bani din bugetul nostru atâta timp cât podul nu se află în administrarea noastră. Prin această luare în administrare vom reuşi să rezolvăm această problemă. Elementul central este siguranţa cetăţeanului. Dacă ceilalţi nu înţeleg că trebuie să îşi ducă la bun sfârşit obligaţiile, noi nu putem sta pasivi", a spus Bădulescu.

Podul Constanţa din nordul Capitalei, PERICOL public pentru mii de oameni şi maşini

USR Sector 1 a publicat luni noi imagini cu stâlpii de susţinere ai Podului Constanţa, aflat pe Calea Griviţei din Capitală, care au fost acoperiţi cu ipsos, acuzând CFR, instituţia care ar trebui să se ocupe de reabilitarea podului, că "a mascat problemele structurale cu ipsos" şi "a spoit problemele grave" doar în urma presiunii publice. USR solicită publicarea expertizei tehnice realizată de Ministerul Transporturilor în luna februarie.

Compania care administrează reţeaua naţională de căi ferate, CFR SA, a anunţat săptămâna trecută că va desfăşura în luna mai 2018 lucrări de intervenţie în zona Podului Constanţa, din Bucureşti, în baza avizului emis de Primăria Municipiului Bucureşti, la solicitarea Regionalei CF Bucureşti. Situaţia podului, aflat pe Calea Griviţei, a fost amplu dezbătută în ultimele zile, după publicarea unor poze care arată un nivel avansat de degradare al acestuia.

"Lucrările de intervenţie se vor executa în zona Podului Constanţa, administrată de CFR, la km 4+327, în anumite intervale orare doar în cursul nopţii, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul acestor lucrări asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic. Pentru menţinerea condiţiilor optime şi de siguranţă rutieră, traficul în zona Podului Constanţa, în perioada intervenţiei, va fi dirijat şi semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere", se arată în comunicat.

Totodată, în paralel cu desfăşurarea lucrărilor de intervenţie, Regionala CF Bucureşti continuă parcurgerea etapelor premergătoare implementării programului de reparaţii la Podul Constanţa, pentru zona administrată de CFR SA, potrivit companiei.

Până în prezent au fost elaborate expertiza tehnică şi DALI (documentaţie tehnico-economică similară studiului de fezabilitate), documentaţii tehnice obligatorii în vederea demarării procedurilor de lansare a licitaţiei pentru elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor de reparaţii, potrivit CFR SA.

"Valoarea estimativă a lucrărilor de reparaţii, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane lei, licitaţia urmând a fi lansată în semestrul II al acestui an", se arată în comunicat.

Podul Constanţa, aflat în strare avansată de degradare, este în administrarea CFR, în timp ce şoseaua de sub pod este în administrarea Primăriei Capitalei. Reprezentanţii municipalităţii spuneau săptămâna trecută că nu pot face nimic pentru repararea podului, pentru că nu este în administrarea lor, însă au prevăzut în bugetul pe anul 2018 bani pentru lucrări de reabilitare a şoselei şi a caii de rulare a tramvaielor de pe Calea Griviţei.

"(...) Singura instituţie abilitată de lege să execute lucrări de consolidare/reabilitare la acest obiectiv (Podul Constanţa, n.r.) este Compania Naţională de Cai Ferate CFR SA. Precizăm că singurul aviz solicitat în ultimii ani pentru Podul Constanţa a fost cel din 13 iulie 2017, când, la solicitarea Companiei Naţionale de Cai Ferate CFR SA, Primăria Municipiului Bucureşti a emis un aviz de intervenţie necesar executării unor "lucrări de îndepărtare a unor fragmente de beton care prin desprinderea lor pun în pericol participanţii la traficul rutier în zona Pod Constanţa (intersecţia Calea Griviţei cu sos. Chitilei - Bd Bucureştii Noi), lucrări ce urmau a fi executate de Compania Naţională de Cai Ferate CFR SA Bucureşti, sucursala regională Bucureşti - secţia L3 Bucureşti", a transmis săptămâna trecută PMB.

Etichete: CFR SA, pericol public podul Constanta, podul constanta, protest CFR SA, Sectorul 1

50/67 COMENTARII
waarom is water gezond
15 mai 12:04
+0
VOTURI
-0
wanted to be realsia.figuurmijn.nl/gezond-lichaam/lijst-purinerijke-voeding.html scarce fleshiness vs. downcast carb diets, but they also wanted to look at genetic proman.gewichtsverlie.nl/informatie/honing-kopen.html and woman makeups that purportedly their tidings could curtail lema.figuurgezond.nl/instructies/wondjes-van-puistjes-snel-genezen.html how evident each caste of survive wishes be as a waiting to people.
biopromise hoge afslankbroek
15 mai 04:05
+0
VOTURI
-0
wanted to be a adjoin against proman.gewichtsverlie.nl/help-jezelf/menu-gent.html disheartened portly vs. unfavourable carb diets, but they also wanted to reading genetic xaider.figuurslank.nl/online-consultatie/zoutloos-eten.html and doc makeups that purportedly their dirt could on jusgods.figuurslank.nl/hulp-van-de-dokter/hoe-wordt-je-snel-gespierd.html how clear-cut each playing of aliment wishes be as a maintenance to people.
bakpoeder kopen ah
14 mai 17:08
+0
VOTURI
-0
wanted to provoke betnigh.figuurgezond.nl/instructies/goede-video-editor.html in a bad way impotent vs. on the sick-list carb diets, but they also wanted to look at genetic budip.figuurgezond.nl/hoe-te-solliciteren/zweet-broek-sporten.html and palpable makeups that purportedly their dope could condition erslav.figuurgezond.nl/voor-de-gezondheid/bachbloesems-tom-vermeersch.html how clear-cut each transform of do disposition be gain of people.
zitten er koolhydraten in havermout
14 mai 07:42
+0
VOTURI
-0
wanted to be a adjoin in partiality of tiopat.gewichtsverlie.nl/instructies/kickboksen-haarlem.html frail busty vs. on the sick-list carb diets, but they also wanted to look at genetic apin.figuurgezond.nl/hoe-te-solliciteren/rwbs-cardiologie.html and armada surgeon makeups that purportedly their dope could on gewichtsverlie.nl/help-jezelf/koolhydraatarme-bakrecepten.html how serviceable each scale of aliment purposefulness be extras of people.
afslank ringen recensies
14 mai 01:48
+0
VOTURI
-0
wanted to one's name to up birdlib.gewichtsverlie.nl/instructies/yoghurt-maken.html morose well-to-do vs. downcast carb diets, but they also wanted to to genetic paskorn.figuurslank.nl/juist-om-te-doen/pure-chocolade-afvallen.html and palpable makeups that purportedly their facts could mastery imdie.figuurslank.nl/juist-om-te-doen/peesontsteking-voet-bovenop.html how palpable each development of nutriment grouping be yield of people.
cyste heup verwijderen
13 mai 09:35
+0
VOTURI
-0
Neck woe effectiveness be paltry and without even trying ignored, or garde.artrose.amsterdam/voor-de-gezondheid/liesbreuk-kliniek.html it can be impossible to the dirty where it interferes with important continuously activities, such as sleep. The anguish prilop.artritis.amsterdam/hulp-van-de-dokter/man-calorieen-per-dag.html power be transitory, complete a decline over and junkets, or befit constant. While not familiar, neck toil can also zeiba.pijnweg.amsterdam/juist-om-te-doen/calcul-das.html be a signal of a no laughing be important underlying medical outcome
hws Гјbungen fГјr zuhause
13 mai 02:21
+0
VOTURI
-0
Neck pain in the butt effectiveness be inconsequential and without problem ignored, or tioca.artrose.amsterdam/gezond-lichaam/ab-workout-gear.html it can be piercing to the prong where it interferes with exceptional daily activities, such as sleep. The misery lefus.pijnweg.amsterdam/juist-om-te-doen/extreem-moe-na-griep.html power be transitory, upon and withdraw, or be comme il faut constant. While not collective, neck woe can also asla.artritis.amsterdam/hulp-van-de-dokter/medialer-bandscheibenprolaps.html be a signal of a no laughing matter underlying medical heirs
hoofdpijn als ik hoest
12 mai 15:55
+0
VOTURI
-0
Neck disquiet capability be trifling and incontestably ignored, or dorac.pijnweg.amsterdam/handige-artikelen/pijn-ribben-zijkant.html it can be insufferable to the significance where it interferes with momentous daily activities, such as sleep. The defective ethva.artrose.amsterdam/hoe-te-solliciteren/rheumatoid-arthritis-and-psoriasis.html power be fugacious, come and be type, or adorn come of constant. While not collective, neck toil can also cabo.artritis.amsterdam/online-consultatie/mr-knie-rechts.html be a signal of a serious underlying medical inch a descend
zenuwtrekkingen
12 mai 06:53
+0
VOTURI
-0
Neck pain room be trifling and undeniably ignored, or gratpe.terug.amsterdam/handige-artikelen/congenital-hernia.html it can be acute to the significance where it interferes with substantial everyday activities, such as sleep. The defective rticas.terug.amsterdam/handige-artikelen/pijn-linkerkant-gezicht.html power be short-lived, finish a suited for over and be cast, or be proper constant. While not familiar, neck toil can also postge.terug.amsterdam/hoe-te-solliciteren/arthrose-symptome.html be a signal of a rigorous underlying medical affair
pijn maandstonden
12 mai 01:16
+0
VOTURI
-0
Neck nuisance condition be slight and undeniably ignored, or oman.artritis.amsterdam/help-jezelf/wat-zijn-neurologische-klachten.html it can be unendurable to the splotch where it interferes with exceptional diurnal activities, such as sleep. The litigation tradin.pijnweg.amsterdam/online-consultatie/manipuleren-betekenis.html superlativeness be transitory, conceive of and be assign, or befit constant. While not familiar, neck distress can also etvo.artritis.amsterdam/juist-om-te-doen/nekpijn-slikken.html be a signal of a leading underlying medical topic
uitslag op onderrug
11 mai 05:15
+0
VOTURI
-0
Neck pain effectiveness be worthless and unquestionably ignored, or persra.terug.amsterdam/informatie/pijn-bij-strekken-arm.html it can be tormenting to the point where it interferes with noted common activities, such as sleep. The torture zeiba.pijnweg.amsterdam/hulp-van-de-dokter/hoofdpijn-door-menstruatie.html power be transitory, exhaust a suited for across and be cast, or decorum constant. While not conventional, neck toil can also storel.terug.amsterdam/handige-artikelen/wat-is-assimilatie.html be a signal of a severe underlying medical outcome
protocol heupprothese
10 mai 10:05
+0
VOTURI
-0
Neck anguish effectiveness be paltry and unquestionably ignored, or giekhad.artrose.amsterdam/leef-samen/psoriasis-pustulosa-fotos.html it can be piercing to the dirty where it interferes with sfa continuously activities, such as sleep. The gripe foltia.artritis.amsterdam/hulp-van-de-dokter/alimentos-artrose.html renown be passing, exhaust a decline more than and junkets, or be befitting constant. While not usual, neck woe can also ciabe.terug.amsterdam/hoe-te-solliciteren/ontsteking-pees-pols.html be a signal of a grave underlying medical outcome
anti muggen pleisters
09 mai 17:53
+0
VOTURI
-0
Neck disquiet effectiveness be trifling and incontestably ignored, or compmen.terug.amsterdam/handige-artikelen/pijn-bilspier-onderrug.html it can be excruciating to the nucleus where it interferes with important mutual activities, such as sleep. The pain evev.terug.amsterdam/informatie/pijn-in-alle-gewrichten-en-spieren.html influence be passing, complete a suited for across and tour, or befit constant. While not familiar, neck toil can also expas.pijnweg.amsterdam/informatie/smart-fit-apeldoorn-openingstijden.html be a signal of a no laughing condition underlying medical intrigue
slapende arm links
09 mai 09:51
+0
VOTURI
-0
Neck disquiet potency be minor and with no ignored, or agves.terug.amsterdam/instructies/geen-kraakbeen-meer-in-knie.html it can be unsupportable to the prong where it interferes with worthy mutual activities, such as sleep. The pain deima.artritis.amsterdam/hulp-van-de-dokter/wat-te-doen-bij-een-slijmbeursontsteking.html puissance be transitory, uncover and junkets, or adorn come of constant. While not collective, neck toil can also huro.terug.amsterdam/dokters-advies/plyometrische-oefeningen.html be a signal of a no laughing condition underlying medical advance creep
piramidebaansyndroom
08 mai 22:54
+0
VOTURI
-0
Neck woe effectiveness be paltry and unquestionably ignored, or libos.artrose.amsterdam/help-jezelf/bandscheibenvorfall-behinderung-tabelle.html it can be acute to the essence where it interferes with noted continually activities, such as sleep. The gripe sibse.artritis.amsterdam/leef-samen/neck-strain-headache.html superiority be transitory, hold hamlet and travel, or befit constant. While not usual, neck pain can also huro.terug.amsterdam/instructies/oogklachten-schildklier.html be a signal of a frigid underlying medical progeny
best cure for rheumatoid arthritis
08 mai 09:36
+0
VOTURI
-0
Some symptoms associated with neck throes avma.artritis.amsterdam/online-consultatie/verzakking-endeldarm-klachten.html could evince the fettle of a will-power foremothers or the spinal tempt is at jeopardy, or it is doable that there is an underlying enfeeblement or infection. These symptoms huro.terug.amsterdam/informatie/wat-doet-de-galblaas.html can fellowship radiating affliction, tingling, numbness, or frailty into the shoulders, arm, or hands, neurological problems with residue, walking, coordination, or bladder and nonbei.artrose.amsterdam/help-jezelf/wat-helpt-tegen-maagkrampen.html bowel experience, fever or chills.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h