PROTEST în Floreasca. Oamenii au ieşit în stradă pentru a opri "catastrofa urbanistică" din cartierLocuitorii din cartierul Floreasca au ieşit, sâmbătă, în stradă. Sute de persoane au participat la un marş de protest, nemulţumiţi fiind de haosul urbanistic din zonă. "Nu vă lăsăm să ne distrugeţi cartierul!", a fost unul dintre mesajele protestatarilor, care contestă "politica abuzivă de distrugere a cartierului Floreasca". 

Marşul de protest a fost organizat de Grupul de Iniţiativă Civică Floreasca pentru sensibilizarea autorităţilor publice cu privire la 'dezvoltarea urbană haotică. Potrivit organizatorilor, peste 500 de oameni au fost prezenţi la protest.

Pe parcursul evenimentului, desfăşurat pe traseul Parcul Verdi - Str. Chopin - Str. Garibaldi - Str. Bizet - Str. Ghiţă Pădureanu - Calea Floreasca - Lacul Floreasca - Halele Ford /Automatica, participanţii la marş au scandat lozinci în care au solicitat stoparea PUZ-ului care prevede ridicarea unor clădiri de birouri, pledând pentru păstrarea spaţiilor verzi din zonă.

Ei au purtat pancarte pe care scria: "Nu vă lăsăm să ne distrugeţi cartierul!", "Traficul în Floreasca este blocat. Dacă faceţi patru turnuri sigur îl deblocaţi!", "Dorim transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier!", "DNA de ce nu vezi? Te rugăm să-i anchetezi!".

De asemenea, cu această ocazie s-au strâns semnături pentru cele două petiţii iniţiate de Grupul de Iniţiativă Civică Floreasca, "Verde de Verdi", respectiv "Salvaţi Halele Ford".

"Am manifestat pentru ca PUZ-ul pentru această 'catastrofă urbanistică' să nu se mai prelungească. Toată zona Floreasca este gândită cu blocuri cu parter şi maximum trei-patru etaje, plus vile, case liniştite. Pe o anumită arie este permis un anumit număr de locuitori. În momentul în care începi s-o supraîncarci, calitatea vieţii scade, creşte poluarea, practic traiul devine de nesuportat", a declarat Sever Cartianu, unul dintre organizatorii marşului, citat de Agerpres.

El a reclamat faptul că "Parcul Verdi e ciopârţit" şi a pledat pentru transformarea Halei Ford în centru cultural de cartier. "Să fie ceva util pentru comunitate, care să crească calitatea zonei şi a vieţii locuitorilor", a spus Cartianu.

 

Sursa: Romania TV

Potrivit participanţilor, in timpul marsului, au fost strânse 464 de semnături pentru petițiile pentru parcul Verdi si pentru modificarea PUZ Floreasca 159-165 (Hala Ford). 

"Ne deranjeaza politica abuziva de distrugere a cartierului Floreasca, agresiunile asupra spatiilor verzi dintre blocuri si din parcuri. In ultimii 15 ani s-au construit 32 de imobile intre blocuri. In primul rand vrem sa sensibilizam autoritatile in sensul ca atunci cand exista proiecte de genul acesta sa existe si dezbateri reale publice, sa fim consultati, vrem ca opinia noastra sa ajunga la ei. Noi nu ne opunem dezvoltarii si progresului insa trebuie ca progresyul acesta sa nu lezeze viata si calitatea vietii noastre", a declarat Gabriela Anghel, membru al Grupului de Initiativa Civica Floreasca, citată de bucurestifm.ro

Primarul interimar de la sectorul 2, Mihai Toader, cunoaste situatia: "In mare parte dansii au dreptate, dintr-un total de 5 hectare si jumatate in perioada '98- 2oo2 au fost revendicate si au pusi in posesie prin sentinte civile si dispozitii ale primarului general aproape 5 hectare. Deci a ramas in administrarea noastra aproape 5 mii de metri patrati din total de 55 de mii. Dar acesta a fost inclus in regulamentul de urbanism ca si parc si este neconstruibil. Deci, in nici un caz.. am avut solicitari din partea proprietarilor de emitere de certificate de urbanism pentru contructie dar avizul este negativ, in nici un caz nu se va mai construi aici".

Potrivit unui comunicat al Grupului de Iniţiativă Floreasca, "în ultimii cinci ani, zona din nordul cartierului Floreasca a cunoscut o dezvoltare explozivă", fapt care "a generat probleme majore de trafic şi de mediu în cartier şi în zonă".

"Odată cu realizarea construcţiilor propuse în Calea Floreasca nr.159-165 (4 blocuri turn de 105 m şi 75 m în imediata vecinătate a Halelor Ford - monument istoric de clasa A), precum şi a altor blocuri în Parcul Verdi şi în zona Lacului Floreasca, traficul (cu o medie de 1.500 maşini pe zi la ora actuală), va creşte în continuare, punând în pericol inclusiv accesul rapid către cel mai mare centru de urgenţe medicale din România, Spitalul Floreasca. La fel şi impactul negativ asupra mediului, asupra infrastructurii deja insuficiente şi în final a calităţii vieţii locuitorilor, actuali proprietari, dar şi chiriaşi, din cartierul Floreasca şi zonele învecinate", se mai precizează în comunicatul citat.

Etichete: cartier Floraesca, floreasca, Hala Ford, parcul verdi, protest Floreasca

0/3 COMENTARII
littleangel
03 Apr 14:39
+0
VOTURI
-0
te oftici ca am fost nomencalturisti??????
dodel
02 Apr 22:23
+0
VOTURI
-0
o mana de nomenclaturisti
mai bine le darama lor catacombele in care stau, ca daca ar fi dupa ei, nu s-ar mai construi nimic modern pe o raza de 100 km, doar cartierul lor comunist e obiectiv turistic
Dragos Marian
02 Apr 16:35
+0
VOTURI
-0
Au fost 460 de semnături strânse in timpul marsului, pentru petițiile pentru parcul Verdi si pentru modificarea PUZ Floreasca 159-165 (hala Ford). Va rog sa retineti ca au fost in strada peste 500 de locuitori ai cartierului !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE