PROTEST în Piața Universității. Peste 100 de persoane au protestat faţă de fracturarea hidraulicăPeste 100 de persoane au participat duminică după-amiază, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la un protest autorizat faţă de extragerea gazelor de şist prin fracturare hidraulică.

PROTEST in Piata Universitatii. Peste 100 de persoane protesteaza fata de fracturarea hidraulica
PROTEST în Piața Universității. Peste 100 de persoane protestează faţă de fracturarea hidraulică
Foto: arq.ro

Participanţii s-au adunat, începând cu ora 15.00, în zona statuilor de la Universitate, unde au venit cu steaguri şi pancarte pe care sunt scrise mesaje precum "Artă, viaţă şi natură. NU otravă şi fractură", "Nu corporaţia face legislaţia" sau "Ape curate, nu poluate", scrie mediafax.ro.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei, protestatarii au avut autorizaţie de ocupare a Pieţei Universităţii până la ora 21.00.

Protestul este organizat de mai multe ONG-uri care au declarat 6 aprilie "Ziua naţională de protest împotriva fracturării hidraulice". Mobilizarea s-a făcut atât prin intermediul reţelelor de socializare, cât şi prin afişe lipite în locuri publice.

"Astăzi, 100 de localităţi din România, 10 din diaspora, s-au reunit în 48 de oraşe pentru a celebra Ziua naţională de protest împotriva fracturării hidraulice. (...) La Vaslui avem peste o mie de persoane. Este primul mare protest din Vaslui. Avem semnale şi mesaje de la Sidney până la New York. Toată mişcarea mondială antifracturare este alături de noi", a spus unul dintre iniţiatorii protestului, George Epurescu, de la Asociaţia "România fără ei".

Protestatarii cer interzicerea prin lege a metodei fracturării hidraulice în explorarea şi exploatarea hidrocarburilor neconvenţionale, inclusiv a gazelor de şist. Ei vor şi anularea hotărârilor de guvern prin care s-au aprobat acordurile de explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de şist.

Etichete: Piaţa Universităţii, protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE