Protest în Piața Victoriei: peste 1000 de angajați ai Oltchim vin marți la BucureștiNemulţumiţi de faptul că nu s-a rezolvat nicio revendicare în ceea ce priveşte reluarea activităţii combinatului chimic, peste 200 de salariaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au început, azi, a treia săptămână de proteste.

Protest in Piata Victoriei: peste 1000 de angajati ai Oltchim vin marti la Bucuresti
Protest în Piața Victoriei: peste 1000 de angajați ai Oltchim vin marți la București
Foto: realitatea.net

„Mâine vom merge la Bucureşti, poate că vocea a 1.000 de oameni va fi ascultată de actualii guvernanţi. Aceştia trebuie să realizeze că în spatele celor 1.000 de oameni stau alţi 10.000 pentru care închiderea, falimentul Oltchim înseamnă dezastru, înseamnă o cădere în lanţ a altor agenţi economici, înseamnă Valea Plângerii aici la Râmnicu Vâlcea. România ar trebui să fie guvernată, dar dacă ne uităm la Vâlcea sau la Mechel vedem că aşteptările noastre sunt prea mari în raport cu ce poate clasa noastră politică face", a precizat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, scrie capital.ro.

Marţi, peste 1.000 de salariaţi ai Oltchim din cadrul secţiilor din Vâlcea şi Piteşti vor participa la un miting în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Aceştia sunt nemulţumiţi de neplata salariilor pe ultimele trei luni, de concedierile colective preconizate, de lipsa de strategie în ceea ce priveşte repornirea combinatului la o capacitate de 65%.

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cel mai mare agent economic din judeţ unde lucrează aproximativ 3000 de salariaţi. După 4 ani de pierderi, în vara anului 2012 combinatul a fost închis. Ulterior a trecut printr-un proces eşuat de privatizare iar la finalul lui octombrie a fost repornit la 5% capacitate. În luna ianuarie a acestui an Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă. Solicitarea către CE de a primi un ajutor de stat a fost respinsă. Potrivit calculelor, combinatul vâlcean ar avea nevoie de 45 de milioane de euro pentru repornire.

Etichete: Oltchim, protest, protest Piaţa Victoriei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE