PROTEST în Piața Victoriei, AZI. Aproximativ 1.500 de militari în rezervă au pichetat GuvernulAproximativ 1.500 de militari în rezervă au protestat, duminică, în Piaţa Victoriei, după ce au manifestat şi la sfârşitul anului trecut, faţă de modificarea bazei de calcul pentru pensiile militare.

PROTEST in Piata Victoriei, AZI. 20.000 de persoane sunt asteptate. TRAFIC RESTRICȚIONAT
PROTEST în Piața Victoriei, AZI. 20.000 de persoane sunt așteptate. TRAFIC RESTRICȚIONAT

UPDATE:  Duminică, în Piaţa Victoriei s-au adunat 1.500 de militari în rezervă pentru a cere anularea art. 40 din OUG nr. 57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, articol care modifică Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Prevederea contestată nu mai permite luarea în calcul pentru pensiile militare a unor sporuri şi a altor drepturi băneşti, pensiile urmând să fie calculate în funcţie de soldă sau salariul brut într-un interval de şase luni consecutive din ultimii cinci ani.

'Revendicările noastre sunt cele solicitate Guvernului, la mitingul desfăşurat în ziua de 28 decembrie 2015, astfel: anularea de către Guvern, prin ordonanţă de urgenţă, a art. 40 din OUG 57/2012, urmând ca definirea venitului brut ca baza de calcul pentru pensiile militare de stat să se facă în cuprinsul Ordinului comun de aplicare; la deschiderea noii sesiuni parlamentare, Guvernul să solicite Parlamentului, spre analiză şi avizare, proiectul Legii unice a salarizării, care va intra în procedură de urgenţă în Parlament, până la sfârşitul acestei prime sesiuni; instituirea salariului minim pe economie să se facă prin Hotărâre de Guvern, până la 01.03.2016; Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice să iniţieze un nou proiect al Legii pensiilor, care să facă distincţiile necesare din punctul de vedere al statutului juridic, între pensii, ajutoare sociale, rente şi indemnizaţii, cu luarea în calcul, pentru pensii, a procentului de 45 % din salariul mediu brut pe economie',  anunță Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate într-un comunicat. 

De asemenea, organizatorii protestului mai cer ca a 13-a pensie, hotărâtă de precedentul Guvern pentru decembrie 2015, să fie acordată în aprilie 2016 doar pensionarilor cu pensii al căror cuantum se situează sub valoare salariului minim pe economie; anularea, prin OUG sau retragerea avizului dat către Camera Deputaţilor, a OUG 95/2014 şi repunerea în plată a beneficiarilor, conform Legii 341/2004, în procentajul legal stabilit.

TRAFICUL VA FI RESTRICȚIONAT

Brigada Rutieră a Capitalei anunță restricții de trafic, duminică, 24 ianuarie, cu ocazia unei manifestaţii organizată în Piaţa Victoriei, între orele 11:00 – 18:00. 

Restricțiile de trafic vor fi următoarele:

-începând cu ora 07:30, va fi restricţionat traficul rutier pe Şos.Kiseleff, între Str. Arh.Ion Mincu şi Piaţa Victoriei;

-circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier, pe două benzi de circulaţie pe sens, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu;

-sensul de circulaţie din Piaţa Victoriei, relaţia Str. Buzeşti-Şos.Nicolae Titulescu, către Cal.Victoriei, respectiv către Bd. Lascăr Catargiu, va fi menţinut restricţionat până la finalizarea activităţilor;

-pe Str. Paris, traficul va fi direcţionat, doar spre Bd.Aviatorilor;

-pe breteaua Iancu de Hunedoara, traficul rutier va fi direcţionat, doar spre Bd.Aviatorilor;

RUTE ALTERNATIVE:

- Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogării-DN1;
- Bd. Ion Mihalache - Bd. Mareşal Averescu - Bd. Mărăşti - Piaţa Montreal – DN1.Etichete: Guvern, Piaţa Victoriei, protest, restricţii, trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE