Protest la VAMA VECHE împotriva înfiinţării unui centru de refugiaţi la malul măriiAproximativ 30 de persoane s-au strâns în centrul localității Vama Veche pentru a protesta împotriva înființării unui centru de refugiați în zonă. Localnicii se tem atât de scăderea numărului de turişti, cât şi de un posibil atentat.

Chiar dacă autoritățile au precizat în repetate rânduri că nu se înființează nicio tabără pentru refugiați în sudul litoralului, localnicii din Vama Veche sunt încă suspicioși cu privire la aceste demersuri, potrivit Telegraf Online

Oamenii și-au exprimat dezacordul deschiderii în localitatea lor a unui centru de triere și de identificare a refugiaților.

Zvonurile spun că vor veni aproximativ 500 de refugiați pe care îi vor amprenta aici și le vor da drumul. Vrem să știm unde le vor da drumul acestor refugiați, ca să ne putem apăra familiile, țara", a spus Dumitru Viziteu, organizator.

Aproximativ 30 de oameni s-au strâns, duminică, în centrul localității Vama Veche pentru a manifesta împotriva înființării unui centru de triere și de identificare a refugiaților în sat. Ei au scandat lozinci precum „Vama Veche-i România" sau „România-i țara mea și n-o dau la nimenea", iar unii dintre ei au venit îmbrăcați în costume populare, pentru a-și susține cauza.

Un alt protestatar și-a manifestat îngrijorarea față de posibila venire a refugiaților, de ceea ce ar putea face și de modul în care ar putea fi afectat turismul în zonă. Ei au plecat în marș pașnic spre fostul sediu al Sectorului Poliţiei de Frontieră Vama Veche, unde se presupune că va fi amenajat centrul pentru refugiați.

Suntem foarte îngrijorați de ceea ce se întâmplă. Am văzut ce se întâmplă în Europa de Vest și suntem foarte speriați. Am văzut că sunt foarte mulți bărbați printre ei. Turismul va avea de suferit cu siguranță, știind că aici sunt refugiați", a afirmat unul dintre protestatari.

Etichete: protest refugiati, protest vama veche, protest venire imigranti romania, Vama Veche

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE