Protest inedit în România: SUTE DE OAMENI au plantat LALELE în gropile din mijlocul străziiSute de oameni din localitatea argeşeană Oarja au ieşit, duminică, pe DJ 503-drumul care leagă Oarja de autostrada Bucureşti Piteşti şi au plantat lalele în gropile din asfalt, nemulţumiţi fiind de faptul că drumarii au decopertat strada şi au lăsat-o nesemnalizată.

Aproximativ trei sute de persoane din localitatea Oarja au protestat, duminică, într-un mod inedit. Pentru că drumul judeţean care tranzitează localitatea este decopertat de câteva săptămâni, iar lucrările de asfaltarile întârzie să fie efectuate, oamenii au plantat flori pe mijlocul străzii, pentru a le atrage atenţia autorităţilor asupra situaţiei, potrivit Mediafax.

"Stăm la 10 minute de Piteşti şi de 25 de ani ei îşi bat joc de noi. Plombează drumul iarna, ca să se strice primăvara. Am pus lalele, că tot n-au semnalizat ei gropile", a declarat unul dintre protestatari.

Şoferii spun că ajung tot mai des cu maşinile în service.

"Suntem supăraţi că în comuna noastră, de 25 de ani, nu s-a făcut mare lucru. Toţi promit, în campanii electorale, că ne asfaltează strada. Uitaţi-vă cum se prezintă situaţia drumului dintr-o comună aflată foarte aproape de Piteşti. E un drum judeţean. Ne-a rupt maşinile. Eu am una mai joasă. S-au dus pivoţii. Totul, pe cheltuiala noastră",a declarat unul dintre şoferii nemulţumiţi.

Drumul judeţean 503 a devenit un real pericol nu doar pentru localnici, ci şi pentru cei care îl tranzitează.

"Fiind drum judeţean, ne depăşeşte situaţia. Nu stă în atribuţiile Consiliului Local şi a Primăriei Oarja. Totul ţine de judeţ, de cei de la Consiliul Judeţean , Drumuri Judeţene. Ei sunt în măsură să semnalizeze şi să anunţe cetăţenii. Oamenii nu sunt de rea credinţă. Au venit azi aici în mod paşnic. Ei trag un semnal de alarmă că în ultimii 25 de ani de zile drumul acesta nu este decât o dată la 4 ani plombat cu lopata, pe ici pe colo", a declarat, duminică, primarul localităţii Oarja, Constantin Bâlea.

Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, susţine că nu ştia despre situaţia străzii decopertate şi lăsată nesemnalizată. 

"Da, semnalizarea unui drum aflat în lucru trebuia făcută de constructor. O să mă interesez despe aceste lucrări", a declarat Dorin Mărăşoiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Etichete: gropi cu lalele, lalele, lalele in gropi, protest arges, protest gropi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE