PROTEST la Colegiul "Tudor Vianu" din Bucureşti. Profesorul de matematică, susţinut de eleviZeci de elevi ai Colegiului  Naţional "Tudor Vianu" din Bucureşti s-au adunat, duminică, în faţa şcolii, pentru a protesta faţă de acuzaţiile aduse profesorului de matematică conform cărora ar fi umilit un elev, transmite Realitatea TV. Aceştia spun că totul a fost o glumă care a pornit de la un elev.

PROTEST al elevilor la Colegiul National "Tudor Vianu"
PROTEST al elevilor la Colegiul Naţional "Tudor Vianu"

Elevi ai Colegiului Naţional "Tudor Vianu" au venit, duminică, în jurul prânzului, în faţa colegiului, pentru a-şi exprima solidaritatea cu profesorul de matematică Severius Moldoveanu care a fost acuzat că ar fi umilit un elev să se târască în genunchi pentru a obţine mărirea unei note.

"A fost o calomnie adusă domnului profesor", a declarat o elevă, pentru Realitatea TV.

"Orele de matematică ale domnului profesor se desfăşoară conform oricăror norme morale, sunt ore interesante. Am înţeles că a fost o glumă pornită de la un elev. Domnul profesor nu a umilit pe nimeni niciodată", a mai spus aceasta.

Şi părinţi ai unor elevi sunt de partea dascălului şi au venit la acţiunea de susţinere de duminică.

"S-a facut o nedreptate. Eu am fost elevul care l-am întrebat pe domnul profesor câte puncte din oficiu vom avea la teză și a zis că vom primi un punct din oficiu dacă ne târâm din genunchi de la noi din bancă la catedră. În glumă, adică toata clasa râdea, dânsul râdea", a spus un elev, pentru Digi 24.

"Gluma a fost preluată de cealaltă clasă și unul dintre elevi a îngenuncheat. Domnul profesor i-a spus clar: te rog, ridică-te!", a adăugat alt elev.

Elevii au lansat şi o petiţie pentru susţinerea profesorului. "Am strâns 89 de semnături în favoare profesorului până duminică la ora 15,30. Nu este efectiv un protest, este o petiție pe care dorim să o semnăm. Cu siguranță demersul îl vom continua dar nu știm dacă în aceeași manieră, la modul în fața liceului. Vrem ca imaginea domnului profesor să fie cea reală și nu cum s-a scris în presă și să demonstrăm că au fost niște minciuni și că părerea noastră a elevilor lui este una foarte bună față de dânsul", a declarat, pentru Agerpres, o elevă a colegiului.

CITEŞTE ŞI  Cealaltă față a scandalului de la Tudor Vianu: Ce spun elevii că s-a întâmplat cu adevărat

Un profesor de istorie de la alta scoala a relatat joi, pe Facebook, cum si-a umilit elevii un profesor de matematica de la Colegiul Vianu, invitandu-i sa se tarasca in genunchi daca vor un punct in plus la nota. Ulterior, un părinte de la aceasta clasa, Luminita Macsim, a povestit cum sunt tratati elevii de catre profesorul de matematica Severius Moldoveanu si cum a decis sa isi mute fata in alta scoala.

Nici profesorul Severius Moldoveanu si nici conducerea unitatii de invatamant nu au avut pana acum o reactie oficiala in acest caz.

Elevii din clasa în care a avut loc incidentul spun însă că totul a fost o glumă și a pornit de la un alt elev. 

Sambata seara, ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anunat ca a decis sa dispuna un control in regim de urgenta la "Tudor Vianu", pentru investigarea acuzatiilor care i se aduc cadrului didactic.

 

Etichete: Colegiul national Tudor Vianu, elevi Colegiul Tudor Vianu, scandal Colegiul Tudor vianu, Tudor Vianu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE