PROTEST la Guvern, marţi, organizat de asociaţiile profesionale din domeniul forestier.TRAFIC DEVIATPrincipalele asociaţii profesionale din domeniul forestier organizează, astăzi, o acţiune de protest în Capitală, în faţa Guvernului. Din această cauză, traficul auto în zona Piaţa Victoriei va fi restricţionat. 

PROTEST la Guvern, marti, organizat de asociatiile profesionale din domeniul forestier.TRAFIC DEVIAT (Foto fresh24.ro)
PROTEST la Guvern, marţi, organizat de asociaţiile profesionale din domeniul forestier.TRAFIC DEVIAT (Foto fresh24.ro)

,,Prin acest demers, Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România, Comunitatea Forestierilor - Fordaq, Federaţia Proprietarilor de Păduri şi Păşuni – Nostra Silva, Asociaţia Forestiera „Bucovina", Asociaţia Forestiera „Valea Someşului", Asociaţia forestierilor şi producătorilor de mobilă „Mureşul" şi Federaţia Sindicatelor din Industria Lemnului denunță blocajul din domeniul forestier", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Din cauza mitingului de la Guvern, traficul auto în Piaţa Victoriei va fi restricţionat. 

În intervalul orar 11:00 – 16:00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier, informează un comunicat de presă remis de autorități.

Astfel, vor fi instituite următoarele restricţii de circulaţie:

- circulaţia în Piaţa Victoriei va fi resistematizată, prin asigurarea traficului rutier, pe două benzi de circulaţie pe sens, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu;
- pe Str. Paris, traficul va fi direcţionat, doar spre Bd. Aviatorilor;
- pe Bd. Iancu de Hunedoara, traficul rutier va fi direcţionat, doar spre Bd. Aviatorilor;

Rute alternative:

- Calea Dorobanţilor – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil - Bd. Aerogării - DN1;
- Str. Buzeşti - Bd. Ion Mihalache - Bd. Mareşal Averescu - Bd. Mărăşti - Piaţa Montreal – DN1.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, în această perioadă, să respecte semnalele poliţiştilor rutieri şi să utilizeze rutele ocolitoare.

,,Din cauza deciziei Romsilva de creştere cu 300% a preţului minim de pornire la licitaţiile de vânzare a masei lemnoase, activitatea din domeniul forestier este practic sistată în prezent. Prin măsura luată de Romsilva, România a ajuns să aibă printre cele mai mari preţuri de achiziţie a masei lemnoase din Europa, competitivitatea industriei de prelucrare a lemnului şi a mobilei fiind grav afectată. Peste 130.000 de angajaţi din industrie, împreună cu familiile lor, îşi văd astfel pusă sub semnul întrebării posibilitatea asigurării traiului de zi cu zi. Soluţionarea rapidă a acestei situaţii este imperios necesară, orice zi de întârziere afectând poziţia industriei româneşti pe pieţele externe, o poziţie câştigată cu greu şi extrem de dificil de recuperat odată pierdută", mai spune sursa citată de realitatea.net. 

În scopul adresării şi soluţionării situaţiei create la debutul acestui an prin politicile Romsilva, organizaţiile şi asociaţiile profesionale din sectorul forestier solicită autorităţilor în drept să rezolve problema.

Etichete: domeniul forestier, lemn, miting, Piaţa Victoriei, protest guvern, trafic restricţionat

0/1 COMENTARII
Marius
26 Jan 10:17
+0
VOTURI
-0
Nita Traian · Works at A.S.B.
PARCA PADURILE SUNT ALE STATULUI, DE UNDE SE TAIE PADURILE ?! PRIMARIILE AU NEVOIE DE BANI PT CAMPANIILE ELECTORALE SI PT CA EI REPREZINTA STATUL, TAIE PADUREA CA ESTE A LOR !!! ADEVARATII PROPRIETARI PIERD TIMP SI BANI PRIN TRIBUNALE IN TIMP CE HOTII ASTIA FAC CE VOR !

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h