PROTEST la Min. Transporturilor, vineri. 1.000 de oameni ies în stradăSindicaliştii din sistemul feroviar vor protesta astăzi în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de situaţia critică în care spun s-a ajuns. Peste o mie de salariați sunt aşteptaţi la protest.

PROTEST la Min. Transporturilor, vineri. 1.000 de oameni ies in strada (Foto romanialibera.ro)
PROTEST la Min. Transporturilor, vineri. 1.000 de oameni ies în stradă (Foto romanialibera.ro)

Alianța Națională Sindicală Feroviară (ANSF), Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, Federația Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Federația Națională Sindicală din Infrastructura Feroviară și Uniunea Sindicatelor din Spitalele CFR organizează, astăzi, un miting de protest în cadrul căruia organizațiile lucrătorilor feroviari îşi exprimă ferm nemulţumirea faţă de: falimentarea sistemului feroviar, lipsa investițiilor, din ultimii ani, în infrastructura feroviară de stat, lipsa achizițiilor de material rulant nou, automotoare, rame electrice şi vagoane noi, tergiversarea aprobării legii privind statutul personalului feroviar, distrugerea identității meseriei de CFR-ist.

Sindicaliștii mai reclamă lipsa de interes a guvernanților și amânarea revizuirii legislației privind salarizarea, sistemul de pensii, asistența socială și juridică, specifice sistemului de transport feroviar, plata cu întârziere a salariaților din Unităţile Feroviare de Sta, deteriorarea continuă a condiţiilor de muncă, disponibilizări de personal, politizarea funcţiilor de conducere din Unităţile Feroviare de Stat, lipsa de coordonare şi eficienţă la nivelul managementului companiilor feroviare de Stat.

Sursa: realitatea.net

Etichete: ministerul transporturilor, protest, sindicalişti, transporturi, vineri 22 aprilie 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE