PROTEST LA MINISTERUL DE EXTERNE PENTRU MODUL DE ORGANIZARE A ALEGERILOR ÎN DIASPORA. VIDEOCâteva sute de persoane demonstrau, duminică seară, în fața Ministerului Afacerilor de Externe, pentru modul în care a fost organizat scrutinul pentru românii din diaspora. 

Românii din diaspora au stat la cozi de sute de persoane, nu au avut suficiente tipizate pentru declarații pe propria răspundere, fiindu-le practic încălcat dreptul la vot în primul tur de scrutin la alegerile prezidențiale 2014, în 2 noiembrie.

Câtea sute de persoane s-au strâns după ora 21:00 pentru a protesta în fața Ministerului Afacerilor Externe.

 

S-au înregistrat mari probleme de organizare a votului în majoritatea secțiilor de vot din străinătate, fie că vorbim de Londra, de Paris, de Castellon, sau de Munchen. 

 ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 - Cozi imense s-au format la secţiile de votare din mai multe oraşe din Europa, iar autorităţile electorale nu au făcut prea multe eforturi pentru a uşura accesul la vot al românilor din străinătate. În ciuda nenumăratelor sesizări trimise din străinătate de alegătorii care sunt nevoiţi să stea ore întregi la vot, Ministerul Afacerilor Externe insistă că votul decurge normal.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 - Românii din străinătate s-au prezentat în număr mare la vot. La multe secţii din diaspora alegătorii au stat şi încă mai stau la cozi uriaşe pentru a-şi alege preşedintele. La Paris, oamenii au aşteptat să voteze ore întregi. Coada se întindea chiar şi pe străzile adiacente Ambasadei României, scrie realitatea.net.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 - La Londra, ploaia nu i-a împiedicat pe români să voteze. Oamenii au stat la coadă cu umbrele, atât la Ambasadă, cât şi Consulat şi la Institutul Cultural român.

Şi la Madrid şi la Valencia, în Spania, s-au format cozi foarte mari, aşa cum se vede din fotografiile primite de la telespectatorii Realitatea TV. La Haga, singurul oraş din Olanda cu secţii de votare, câteva sute de oameni aşteptau să pună ştampila pe buletinul de vot.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014 - 

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014: Președintele Traian Băsescu susține că au existat grave deficiențe de organizare a procesului electoral în secțiile de votare din străinătate și că se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlățean, și a ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Bogdan Stanoevici, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale. În fața Ministerului de Externe, la ora 21:30, avea loc un protest la adresa modului în care au fost organizate alegerile în diaspora. 

Etichete: alegeri prezidentiale 2014, diaspora, mae, Ministerul de Externe, protest, rezultate, Titus Corlatean, vot

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE