PROTEST la Piaţa Victoriei. Zeci de părinţi, revoltaţi că directoarea de la Flipper este liberăPeste 50 de părinţi, însoţiţi de copii mici, s-au adunat, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, nemulţumiţi de decizia Tribunalului Bucureşti de a o lăsa în libertate pe directoarea grădiniţei private "Flipper Garden'', acuzată că agresa copiii.

Mai mulţi părinţi, majoritatea însoţiţi de copii, s-au strâns vineri în Piaţa Victoriei,  Protestul nu a fost autorizat de primărie, deoarece a fost anunţat cu mai puţin de trei zile înaintea organizării, astfel că participanţii au spus jandarmilor că au venit pentru "un schimb de idei între părinţi".

"Eu aici am venit în nume personal, ca mamă, ca părinte, ca cetăţean al României, deoarece consider absolut revoltătoare situaţia copiilor din grădiniţa care a funcţionat 14 ani fără autorizare. Dacă vorbim despre aprobări, unde erau instituţiile, autorităţile, organele de ordine ale statului în aceşti 14 ani în care o individă bătea în mod repetat copii cu vârstele între 2 şi 5 ani? Pentru asta sunt aici", a declarat Ana Măiţă, unul dintre părinţii prezenţi în Piaţa Victoriei, citată de Agerpres.

Ea consideră că este nevoie de o reacţie publică rapidă atunci când este vorba despre violenţa împotriva copiilor.

"Vedeţi o motivare judecătorească de lăsare în libertate a Ioanei Neagu, o motivare bazată pe vechiul Cod penal, în condiţiile în care noul Cod penal funcţionează în România de foarte mult timp, în care copilul de doi ani este responsabilizat pentru bătaia straşnică pe care a primit-o, inclusiv părinţii sunt făcuţi responsabili pentru că şi-au lăsat aceşti copii în grija doamnei Ioana Neagu şi copiii lor au fost bătuţi. Vedem iarăşi, cu mare revoltă, că o singură bătaie nu e considerată de un magistrat ca încadrându-se la rele tratamente, ci fundamentează lăsarea în libertate a acesteia", a mai spus Ana Măiţă.

Potrivit acesteia, mesajul demersului părinţilor care au protestat în Piaţa Victoriei este ''zero toleranţă faţă de violenţa împotriva copiilor''.

"Câteodată e bine să fim un tip de cetăţeni un pic mai curajoşi şi vreau să cred că aici sunt o mulţime de cetăţeni curajoşi, fie că sunt sub 18 ani şi o să vedeţi aici copii mici, copii de vârsta celor care apar în filmările depuse de părinţii copiilor abuzaţi, copii mici pentru care fiecare părinte care se află aici luptă în momentul ăsta. Vreau să cred că lupta asta nu se va opri, vreau să cred că autorităţile vor percepe mesajul nostru, de zero toleranţă faţă de violenţa împotriva copiilor", a afirmat Ana Măiţă.

Etichete: directoare Flipper, gradinita flipper, Ioana Neagu, protest, protest Piaţa Victoriei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE