PROTEST la PRIMĂRIE:Prietenii Parcului IOR îi cer lui Negoiță ANULAREA proiectului Sălii Polivalente



Locuitorii cartierului Titan se opun planului Primăriei Sectorului 3 de a construi o sală polivalentă de 3.000 mp în Parcul IOR. Locuitorii sectorului 3 și-au propus să pună presiune pe autoritățile locale și pe consilierii care au aprobat acest proiect de hotărâre și sunt dispuși să continue demersul chiar și în instanță. La ședința Consiliului Local Sector 3 din 31 octobrie, au fost prezenți 10 locuitori ai sectorului care fac parte din grupul civic Prietenii Parcului IOR. Ei au cerut consilierilor să anuleze hotărârea de consiliu prin care s-a aprobat construirea Sălii Polivalente de 3.000 mp în parcul IOR.

Prietenii Parcului IOR îi cer primarului Robert Negoiță să-și respecte promisiunile din campania în care "a promis un sector verde!". În schimb, spațiul verde din parcuri, chiar și dintre copacii de pe trotuare se diminuează pe zi ce trece, spun reprezentanții grupului civic.

Locuitorii sectorului au venit la ședința Consiliului Local al Sectorului 3 cu afișe pe care și-au exprimat nemulțumirile: "Vrem parc verde nu betoane cenușii", " Nu respirăm beton", "Parc nu betoane". Mulți dintre ei locuiesc în apropierea parcului și au asistat la transformarea parcului și la micșorarea continuă a spațiului verde existent.

CITEȘTE ȘI: Parcurile IOR și Titan: mai mult beton, mai puțin spațiu verde - efectele concesionării activității

Din partea grupului civic Prietenii Parcului IOR au luat cuvântul Răzvan Vastea și Cristian Șoimaru. Locuitorii cartierului Titan spun că nu doresc construirea unui teatru în mijlocul parcului deoarece există și alte locații în care se poate construi teatre sau se poate investi în reabilitarea Cinematografului Gloria din cartier.

"Ne dorim să nu permiteți construirea teatrului în parc, acesta poate fi construit în altă parte. Teatrul nu are ce căuta în mijlocul parcului", a afirmat Răzvan Vastea.

Consilierii PDL vor iniția un proiect de hotărâre pentru anularea construcției, a spus Victor Tărtăcuță la finalul ședinței. Și alți consilieri și-au oferit sprijinul, Valentin Voicu din partea Partidului Conservator a spus că a și semnat petiția online lansată de Prietenii Parcului IOR, menționând că s-a abținut de la vot când a fost aprobat proiectul în Consiliul Local.

Prietenii Parcului IOR intenționează să asiste și la următoarele ședințe și să-i întrebe personal pe consilieri cum vor vota proiectul pentru anularea construcției. Răspunsurile consilierilor vor fi postate pe pagina de facebook a grupului, astfel încât toți locuitoriii sectorului să știe cum votează aleșii lor.

Reamintim că edilul Robert Negoiță vrea să facă în parcul IOR o clădire cu o sală de spectacole de 1200 locuri. Spațiile anexă ale sălii dedicate spectatorilor vor fi utilizate și pentru alte activități complementare cum ar fi expoziții temporare, evenimente, concerte de muzică, proiecții, întruniri etc.

Prietenii Parcului IOR au protestat sâmbătă, 25 octombrie, împotriva acestei inițiative. Mai mult, Prietenii Parcului IOR au depus la primărie o listă cu peste 200 de semnături împotriva proiectului și au discutat cu reprezentanții Primăriei. Comunitatea a lansat și o petiție online care are aproximativ 1300 de semnatari până în acest moment.

La întâlnirea de la Primăria Sectorului 3 care a avut loc joi, 30 octombrie, au fost prezenți Adrian David, responsabil comunicare, Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3, reprezentantul Departamentului de Investiții, precum și arhitectul care a conceput proiectul clădirii ce se dorește a fi construită în IOR.

Prietenii Parcului IOR au postat pe pagina de facebook că edilul Robert Negoiță "deși a fost anunțat de venire în urmă cu o săptămână, a preferat să fie discret până la sublimare."

Potrivit reprezentanților Primăriei PUZ-ul parcului permite construcții pe 15% din spațiul verde al Parcului A.I. Cuza (IOR).

"Construcția de 3.000 mp este proiectată pentru amplasamentul dintre derdelușul mare și piațeta de granit circulară, zona Flax în sud-estul parcului. În urma acestuin proiect relieful va fi schimbat în totalitate prin mutarea dealului peste clădire", a declarat Eduard Dumitrache, din partea grupului Prietenii Parcului IOR.

Motivația Primăriei, ca și în alte proiecte moderniste realizate în sectorul 3, este dorința cetățenilor din întreg sectorul 3 de a avea un teatru.

Locuitorii sectorului, care sunt activi pe pagina de Facebook Prietenii Parcului IOR, spun însă că nu au fost consultați cu privire la acest proiect, ba mai mult, ei își doresc spațiu verde în parcul IOR, nu betoane, alei din pavele și alte clădiri.

Proiectul de hotărâre privind "Sala multifuncțională pentru activități culturale în parcul Titan, sectorul 3" a fost aprobat încă din luna mai, ulterior modificându-se suma investiției printr-o altă hotărâre de consiliu.

CITEȘTE ȘI: Robert Negoiță construiește o sală polivalentă în Parcul Titan. Costul: 10,5 milioane euro

Valoarea totală a investiției este de 47.399.766 lei cu TVA, adică 10.533.281 euro. Finanțarea construirii acestui obiectiv de investiții de mare însemnătate pentru sectorul 3 va fi asigurată în proporție de 90% de Compania Națională de Investiții "CNI" S.A."

Capacități finale ale Sălii Polivalente din parcul Al.I. Cuza:

Suprafața terenului: 3000 mp

Suprafața construită la sol: 2531 mp

Suprafața desfășurată a clădirii: 5600 mp

Suprafața utilă: 4602 mp

Regim de înălțime propus: P+2E (parțial)

H max la terasa clădirii: 17,50 m

H max atic scenă: 26,50 mp

Proiectul prevede și un spațiu amenajat în aer liber, pe terasa clădirii, pentru un posibil teatru de vară cu proiecții de film pentru circa 200 de spectatori.

În proiect se arată că vor fi realizate "amenajări exterioare urbane și peisagere cuprinzând racordarea la esplanadele existente cu alei pietonale și carosabile."

"În exterior, expresia arhitecturală propusă este una simplă cu suprafețe pline și vitraj puternic la parter (accesul principal pentru public), cu o copertină amplă care va proteja publicul la intrarea și ieșirea din clădire, va umbri vitrajul orientat sudic și va marca vizual accesul.

Foyer-ul dezvoltat pe mai multe niveluri, cu scări monumentale pentru public, va fi luminat prin ferestre înalte verticale pe latura dinspre lac și pe partea opusă acesteia, oferind perspective generoase din interior", se mai arată în proiectul Sălii Polivalente.

Etichete: Prietenii Parcului IOR, robert negoita, sală polivalentă IOR, Sectorul 3

0/3 COMENTARII
gradu
01 nov 19:44
+0
VOTURI
-0
unu', scuza-ma, am uitat sa precizez: grupul "Cetatean Sector 3", de pe Facebook. :)
gradu
01 nov 19:43
+0
VOTURI
-0
unu', poti, te rog, sa faci niste fotografii cu str.Reconstructiei, unde zici ca se betoneaza, si sa le pui pe grupul "Cetatean Sector 3"? Multumesc.
unu'
01 nov 11:28
+0
VOTURI
-0
VENITI SA VEDETI CUM BETONEAZA NEGOITA SPATIUL VERDE LANGA PARCUL AL. IOAN CUZA, PE STRADA RECONSTRUCTIEI. VA ROG SA FACETI UN REPORTAJ....BETONEAZA COPACII, SE VOR USCA...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h