PROTEST la Universitate împotriva "Parlamentului ruşinii". Peste 300 de oameni, în zona FântâniiCâteva sute de persoane s-au adunat, joi seara, în Piaţa Universităţii din Capitală pentru a protesta faţă de ultimele decizii luate în Parlament privind conflictul de interese şi pensiile speciale pentru aleşi.

Protest la Universitate
Protest la Universitate
Foto: Facebook - Ştefan A. Roşu

Peste 300 de persoane au protestat în Piaţa Universităţii faţă de deciziile recente luate de parlamentari, precum cea privind conflictul de interese, pensiile speciale pentru aleşi şi respingerea cererii DNA de începere a urmăririi penale în ceea ce îl priveşte pe Titus Corlăţean, fost ministru al Afacerilor Externe, relatează Mediafax.

Protestatarii au scandat "Jos penalii," sau "Parlament penal, la tribunal" iar pe pancarte au scris mesaje precum "În faţa hoardelor, desteaptă-te române", "Nu vrem penali în instituţii publice".

"Am venit să protestăm faţă de legile care s-au aprobat în ultima săptămână, care sunt o ruşsine pentru ţara asta. Nu ne face nicio plăcere să avem penali în parlament şi în primării. Consider că generaţia mea ar trebui să facă mai mult decât să stea în casă, la terasă sau pe Facebook. Ar trebui să iasă să voteze, să vină la parlamentare şi să îşi indeplinească datoria de cetăţean, ca noi toţi", a spus Alexandru, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Bucuresti. "Da! Şi la asta aş mai adăuga : Atenţie cu cine votaţi! Nu votaţi cu penali", l-a completat George (38 de ani).

Tinerii adunaţi la protest mai spun despre generaţia lor că "dacă s-ar face protestele pe Facebook şi s-ar vota tot acolo, probabil atunci s-ar schimba ceva în ţara asta, având în vedere spiritul civic de care dăm dovadă."

Jandarmerii i-au avertizat pe participanţi că protestul nu este unul autorizat şi că riscă amenzi.

La protest au venit președintele USB, Nicușor Dan și Clotilde Armand, însoțiți de membri ai Uniunii.

"Am aflat de protestul acesta de pe rețelele de socializare și am venit direct de la ceremonia de învestire ca și consilieri generali. Am venit cu toții, în semn de solidaritate, fără să vrem să pretindem cumva că organizăm, pur și simplu în semn de solidaritate cu oamenii de aici. E rușinos ce s-a întâmplat ieri în Parlament, este expresia rupturii care este între clasa politică veche și societate, este o clasă politică care a ajuns să voteze pe bandă rulantă privilegii pentru ea însăși neglijând societatea", a declarat Nicușor Dan.

Referitor la semnalul pe care un astfel de eveniment l-ar avea pentru opinia publică, Nicușor Dan a arătat că niciodată nu se poate ști pe moment ce se întâmplă cu un astfel de protest. "Ce e evident, însă, este că e un lung proces de trezire a conștiinței civice în societatea românească și că toate protestele astea, unul după altul, vor duce la schimbarea pe care ne-o dorim cu toții", a adăugat el.

Etichete: protest, protest Parlamentul Rusinii, protest universitate

0/3 COMENTARII
@ ciucurestean
25 Jun 12:28
+0
VOTURI
-0
cicurestean: "Sau pt asta nu v-a dat Soros punga de pufuleti si sfertul de votca?"

Mie nu mi-a dat decat pufuletii. Vrei sa-mi spui ca tie ti-a dat si un sfert de votca? Aaaah. La el ma duc. Acum. Adica tie-ti da sa te imbeti, sa faci urat pe forumuri, iar mie-mi da doar pufuleti?
bucurestean
24 Jun 08:40
+0
VOTURI
-0
Dar contra pensiilor speciale pentru magistrati, SRI, DNA nu protestati? Pentru cumulul de pensie speciala si salariu la CCR al lui Stanciu, nimic? Alegerea lui Ciolanis in timp ce avea dosar penal la ANI nu merita si ea o pancarta mica, acolo? Pentru casele agonisite de prezidentul vostru in mod ilegal nu iesiti in strada? Sau pt asta nu v-a dat Soros punga de pufuleti si sfertul de votca?
Țțț
23 Jun 23:12
+0
VOTURI
-0
„Jandarmerii i-au avertizat pe participanţi...”

Ce-s ăia „jandarmeri”?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE