Protest naţional al transportatorilor rutieri. Patronatele cer reducerea tarifelor RCAPatronatele din transportul rutier au decis organizarea unui amplu protest național în 18 aprilie 2016. Transporatorii rutieri susţin reducerea tarifelor RCA şi solicită Parlamentului demiterea conducerii ASF.

Transportatorii rutieri cer reducerea tarifelor RCA
Transportatorii rutieri cer reducerea tarifelor RCA

"Patronatele din industria transporturilor rutiere — COTAR, UNTRR, FORT, ARTRI, APTE, APULUM — au avut ieri, 17 martie 2016, prima întâlnire comună pentru organizarea unui amplu protest național în data de 18 aprilie 2016, după ce Guvernul, Parlamentul și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu au venit cu nicio soluție pentru rezolvarea crizei pe segmentul RCA", se arată într-un comunicat al COTAR.

Potrivit patronatelor, ASF susține că nu au existat majorări ale tarifelor RCA în 2015, contrar dovezilor transmise de către asociațiile patronale.

'Consiliul Concurenței confirmă poziția transportatorilor rutieri prin rezultatele anchetei realizate, constatând creșteri de 183% la transportul de marfă și de 226% la transportul de persoane, chiar dacă există situații frecvente cu depășiri de peste 300%', se mai precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

În context, patronatele din industria transporturilor rutiere solicită Parlamentului demiterea conducerii ASF și numirea de urgență a altei conduceri care să vină cu soluții concrete pentru diminuarea tarifelor RCA la niveluri suportabile, atât pentru transportatori, cât și pentru persoanele fizice, până la data protestului din 18 aprilie 2016.

La sfârșitul anului trecut, în 17 decembrie, câteva mii de transportatori au protestat în Piața Victoriei din București cu autobuze, autocare și taxiuri pentru reducerea valorilor RCA și eliminarea supra-accizei din prețurile carburanților, începând cu data de 1 ianuarie 2016.

Potrivit unui protocol încheiat de transportatorii auto cu reprezentanții ASF și cei ai companiilor de asigurări, la finalul anului trecut, tarifele pentru RCA pot crește cu cel mult 50% față de cele practicate în iunie 2015.

Raportul investigației privind sectorul asigurărilor auto din România realizat de Consiliul Concurenței, arată că tarifele polițelor de răspundere civilă auto (RCA) pentru transportatori au înregistrat creșteri de până la 256%, din iunie 2015 până în ianuarie 2016, în cazul transportului rutier de călători.

Pentru transportul rutier de mărfuri, datele Consiliului Concurenței arată că PT a urcat, în ianuarie 2016 față de iunie 2015, cu mai mult de 50% în cazul a șapte companii, din cele nouă autorizate se vândă RCA, la două dintre ele majorările fiind de de 131%, respectiv 183%.

Etichete: ASF, protest, RCA, tarife RCA, transportatori rutieri

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE