PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Ştefan Florescu: "Oamenii, opriţi cu baricade să intre în parc". FOTOPROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Un nou protest a avut loc, duminică, la Parcul Drumul Taberei, zeci de persoane care au participat la eveniment cerând Primăriei Sectorului 6 să redeschidă de urgenţă parcul. Protestul, organizat de preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", Ştefan Florescu, este al doilea din această lună, după ce săptămâna trecută Parcul Drumul Taberei a fost redeschis, în urma presiunilor protestatarilor şi reînchis a doua zi întrucât lucrările de modernizare nu au fost finalizate, nefiind recepţionate aşa cum prevede legislaţia actuală. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, după ce paznicii au instalat baricade la intrarea în parc pentru a interzice accesul protestatarilor. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. La protestul de astăzi, de la Parcul Drumul Taberei, oamenii au fost întâmpinaţi cu baricade improvizate din paleţi de lemn pentru a li se împiedica accesul în parc. Baricadele au fost instalate de firma de pază contractată de Primăria Sectorului 6 pentru supravegherea Parcului Drumul Taberei. Baricadele au fost însă rupte, oamenii cerând autorităţilor locale să redeschidă de urgenţă parcul. 

"Paznicii parcului si trimisi ai Primariei Sectorului 6 au incercat o diversiune, simuland ca s-ar fi fortat spargerea baricadei, pentru a induce ideea ca nu ar fi vorba despre un protest pasnic! Multumesc celor care imi sunt alaturi si inteleg sa nu raspundem provocarii! Ramanem pasnici! Ne vrem parcul inapoi!", a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", organizatorul protestului de azi de la Parcul Drumul Taberei. 

La protestul de astăzi, duminică, 29 martie 2015, locuitorii Sectorului 6 şi nu numai au cerut autorităţilor locale să redeschidă parcul cât mai curând şi să instaleze mai multe locuri de joacă pentru copii. În plus, protestatarii reproşează Primăriei Sectorului 6 (n.r. - beneficiara proiectului de modernizare) că a distrus spaţiile verzi din parc şi că a fost betonată o suprafaţă mare din Parcul Drumul Taberei. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Peste 500 de persoane au participat şi duminica trecută la protestul organizat de preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet, Ştefan Florescu pentru redeschiderea Parcului Drumul Taberei. Având bannere şi pancarte, locuitorii Sectorului 6 şi nu numai au strigat împreună cerând autorităţilor locale să urgenteze redeschiderea parcului, în condiţiile în care reamenajarea Parcului Drumul Taberei ar fi trebuit finalizată de mai mult timp. În urma presiunilor exercitate de protestatari, Parcul Drumul Taberei a fost redeschis, însă cei prezenţi spun că ar fi fost doar un joc de imagine al autorităţilor, întrucât Primăria Sectorului 6 nu a făcut niciun anunţ oficial pe această temă, parcul Drumul Taberei fiind închis din nou chiar a doua zi, lucrările de modernizare nefiind recepţionate. DETALII, AICI. 

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au transmis printr-un comunicat de presă că Parcul Drumul Taberei a fost deschis temporar duminică, 22 martie, pentru o "mini zi a porților deschise" pentru copiii unor grădiniţe din Sectorul 6 care, împreună cu părinţii, au fost invitaţi să viziteze noile locuri de joacă. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Protestatarii au adus cu ei pancarte pe care au scris: "Parcul este al oamenilor", "Stop abuzurilor", "Primarul Mănescu, ucigaş de spaţii verzi", "Primarul mincinos", "Vrem parcul înapoi", "Să ne luăm parcul înapoi", "De trei ani respirăm praf", "Ajutor ne sufocăm! Ne vrem parcul înapoi!", "Vrem spaţii verzi, NU betoane". 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. "În luna martie a anului trecut, reprezentanţii autorităţii locale anunţau în mod ipocrit că lucrările la parc au fost finalizate în proporţie de 70% şi promiteau că, în a doua parte a anului 2014, bucureştenii se vor putea plimba din nou prin Parcul Drumul Tataberei. Cu toate acestea, parcul rămâne închis, iar conducerea primăriei Sectorului 6 se contrazice prin avansarea unor noi termene de finalizare, ba primăvara lui 2015, ba vara lui 2015. Noi cetăţenii, ce să mai credem sau, mai bine zis, cum să mai credem că se vor ţine de cuvânt? Sătui de dezinteresul pe care îl manifestă primarul Mănescu şi echipa sa încă de acum trei ani, de la începutul mandatului, trebuie să găsim o cale de a-i responsabiliza astfel încât să înţeleagă că nu ne pot ignora la infinit, în dispreţ total faţă de Sectorul 6 şi banul public pe care îl cheltuie după bunul plac", a precizat Ştefan Florescu

Un alt protest la Parcul Drumul Taberei a avut loc şi în februarie

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Zeci de bucureşteni din Sectorul 6 au participat în urmă cu aproximativ o lună, la protestul organizat în parcul Drumul Taberei ca urmare a faptului că parcul este şi acum închis, deşi autorităţile locale au anunţat de multiple ori că lucrările se apropie de final. În mijlocul celor prezenţi la eveniment s-a aflat şi Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din suflet, pentru suflet", unul din cetăţenii activi ai Sectorului 6 care semnalează, inclusiv în mediul virtual, problemele pe care le întâmpină în sector.El s-a arătat nemulţumit îndeosebi de faptul că, deşi administraţia locală a anunţat de nenumărate ori apropierea de finalizarea lucrărilor la Parcul Drumul Taberei, acesta este şi acum închis publicului. "Spaţiile verzi din interior au fost distruse, au apărut în locul lor betoane, fiare şi diverse structuri metalice! Se pare că în loc de parc, Primăria ne va oferi o promenadă plină de baruri şi restaurante, fiindcă respectivele platforme betonate asta anunşă, din nefericire! Este dreptul nostru, de cetăţeni plătitori de taxe şi impozite, să ştim de ce se întârzie efectuarea lucrărilor, ce s-a întâmplat cu banii şi de ce am ajuns să ne ducem copiii în parcuri din alte Sectoare! Aşa zisa "modernizare" a distrus, în fapt, întregul Parc Drumul Taberei, parcul copilăriei mele! La asta nu pot rămâne niciodată indiferent!", a acuzat atunci Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din suflet, pentru suflet" care a postat pe pagina sa de Facebook mai multe imagini de la eveniment.

 "Sectorul 6, care era cel mai verde sector din Bucureşti a ajuns să fie cel mai urât sector şi să nu avem un loc verde sau un spaţiu de relaxare pentru copii, tineri, bătrâni. Am ajuns în 2015, noi cetăţenii Sectorului 6, să fim codaşii Capitalei. De ce asta?", se întreabă Ştefan Florescu, arătând cu degetul atât spre primarul în funcţie Rareş Mănescu, cât şi spre predecesorul său - Cristian Poteraş din mandatul căruia a pornit ideea modernizării Parcului Drumul Taberei. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Parcul Drumul Taberei ar putea fi redeschis pe 1 iunie 2015, însă doar parțial, căci serele nu vor fi finalizate până la această dată, au anunţat din nou oficialii Primăriei Sectorului 6, după o vizită a jurnaliştilor organizată recent la parc. VEZI AICI CUM ARATĂ PARCUL DRUMUL TABEREI ACUM. 

PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI. Lucrările de modernizare a parcului Drumul Taberei au început în primăvara anului 2013. Atunci autoritățile promiteau redeschiderea parcului după aproape un an, adică în vara anului 2014, însă lucrările s-au prelungit până în prezent. 

Reamintim că în luna martie a anului trecut, reprezentanții autorității locale anunțau că lucrările au fost finalizate în proporție de 70% și promiteau că în a doua parte a anului 2014 bucureștenii se vor putea relaxa din nou în Parcul Drumul Taberei. Detalii aici.

Valoarea totală a investiţiei în reamenajarea parcului Drumul Taberei se ridică la aproximativ 18 milioane de euro, banii fiind asiguraţi, în cea mai mare parte, din fonduri europene şi o cotă parte contribuţia administraţiei locale. 

Proiectul privind „Modernizarea arhitecturală şi peisagistică a Parcului Drumul Taberei" are o valoare de 75.188.177,45 lei din care contribuţia proprie a Primăriei Sectorului 6 este de 1.215.809,90 lei, restul de bani constituind fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană. Asocierea care a câştigat contractul este formată din S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. -S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L.-S.C. CONSTRUCTII ERBASU S.A.- S.C. HIDROCANAL SL-S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A.-S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L.-S.C. METABET C.F. S.A.

Etichete: 29 martie 2015, baricade de lemn parcul drumul taberei, fundatia din suflet pentru suflet, gard paleti de lemn, PROTEST PARCUL DRUMUL TABEREI, protestatari parcul drumul taberei, rareş mănescu, REDESCHIDERE PARCUL DRUMUL TABEREI, Sectorul 6, Ștefan Florescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE