Protest pe bicicletă în Capitală. Primăria: Evenimentul se desfăşoară fără autorizaţieMai mulţi biciclişti au ieşit pe străzile nemulţumiţi de numărul insuficient de piste pentru biciclete şi de asemenea, să promoveze mersul pe bicicletă în detrimentul şofatului. Tema marşului din acest an este "Primăria zero - probabil cea mai incompetentă administraţie din lume", informează organizatorii, enumerând mai multe nemulţumiri care stau la baza manifestării.

Protest pe bicicleta
Protest pe bicicletă

"Primăria n-a organizat nicio întâlnire de informare a cetăţenilor despre planificarea mobilităţii urbane durabile. Nici nu ar putea, pentru că nu înţelege acest tip de planificare! Numai în primele două luni ale anului 2017 s-au înregistrat 11.000 de maşini în Bucureşti. Primăria Capitalei nu are buget nici pentru construirea a 2000 de parcări în acest an! Totuşi, edilii nu încearcă să înţeleagă soluţiile adoptate în alte oraşe", se arată pe pagina evenimentului.

Organizatorii spun că, în Capitală, nu au fost luate măsuri pentru facilitarea circulaţiei persoanelor cu dizabilităţi. "În loc să ofere soluţii pentru ca persoanele cu mobilitate redusă să poată accesa spaţiul public, funcţionarii au şters din document referirile la amploarea dezastrului!", afirmă organizatorii.

Potrivit Mediafax, Primăria Capitalei anunţă că marşul bicicliştilor este unul neautorizat, pentru că organizatorii nu ar fi solicitat aprobarea instituţiei, ci doar au înştiinţat Comisia de Analiza şi Avizare a Cererilor pentru Desfăşurarea Adunărilor Publice din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, potrivit unui comunicat al instituţiei.

"Deşi organizatorii marşului bicicliştilor susţin că promovează transportul alternativ, un stil de viaţă sănătos şi drepturi pentru cetăţeni, făcând apel la lege, chiar ei sunt cei care o încalcă. În ceea ce priveşte motivele acestui protest, Primăria Municipiului Bucureşti îşi reafirmă angajamentul de a sprijini şi incuraja mersul cu bicicleta în Capitală, nu doar în scop recreativ, ci ca un mod alternativ de transport", se arată în documentul citat.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, susţine că "Bucureştiul poate să fie un oraş al biciciletelor, ca marile capitale europene, motiv pentru care am alocat în bugetul pe anul acesta suma de două milioane de euro pentru pistele de biciclete, alte zece milioane de euro au fost alocate de Ministerul Mediului în 2014", potrivit comunicatului Primăriei Generale.

Plecarea în marş s-a făcut de la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, iar destinaţia finală este Parcul Tineretului.

Etichete: protest, protest Bucuresti, protest pe bicicleta

0/9 COMENTARII
Stan
24 Apr 18:05
+0
VOTURI
-0
Si daca ai mai multe pinioane esti bazat, chiabur! Esti bogat, deci iti poti permite sa platesti un impozit mai mare!
Fox, radem noi radem, dar sper sa n-ai dreptate si sa le dai idei cu impozite noi...
Fox
24 Apr 15:06
+0
VOTURI
-0
@Biciclistul: e o oarecare lipsa de logica in afirmatia ta:
Daca soferii platesc impozit pe masina si nu pe carosabil atunci si biciclistii ar trebui sa plateasca impozit pe bicicleta nu pe pista!

Oricum ideea e haioasa...dar la ce foame de bani o sa aiba PSD-ul nu m-ar mira sa impoziteze si asta... sau sa puna o taxa de folosire a benzilor... sau vignete pe ghidon! Dupa cate pinioane are bicla. Ca daca are mai putine pinioane inseamna ca dai mai greu din picioare.. transpiri mai mult deci poluezi mai mult! :))
Biciclistul
24 Apr 11:30
+0
VOTURI
-0
Sa plateasca impozite pentru aceste piste! Soferii platesc impozit pe autoturisme.
vlad
24 Apr 09:34
+0
VOTURI
-0
@luta Dar nu e vorba de cateva luni, e vorba deja de 9 ani!!! Il ignori pe Oprescu?? Primar sprijinit total de PSD?? Firea este deja primar de un an si nu a facut NIMIC in orasul asta, dar chiar NIMIC!! Cu exceptia societatilor astea "private" care de fapt fac inca un rand de birocratie pentru politruci.

Ce a facut legat de trafic? cea mai mare problema a Bucurestiului?? Nimic. Inca asteptam benzile alea unice de pe bulevard, cica vin in iunie... asteptam, efectul imediat o sa fie un haos total in traficul rutier. Ceea ce este normal, dar sa vedem cum reactioneaza Firea la scandalul care o sa urmeze
Fox
23 Apr 17:20
+0
VOTURI
-0
Acceasi delasare din partea primariei ca in toatre situatiile. Ce daca nu aveau autorizatie de protest? I-a oprit cineva sa ii amendeze? Nu! Pe soferii care isi parcheaza masinile prin centru am vazut ca ii mai amendeaza. Dar in rest nimic. Dar spunem ca e ilegal. Sa dam din gura nu ne costa. Si sa promitem ca facem.
Andrei
23 Apr 16:20
+0
VOTURI
-0
@luta ai uitat pastilele mama?
luta
23 Apr 11:22
+0
VOTURI
-0
idiotilor de postaci basisto-iohanisto-mucusori. 25 de ani primaria a fost condusa de competentii vostrii de suflet. si au facut ceva? canci. acum vreti sa se rezolve toate in cateva luni de zile. idioti patentati. nu stiti decat sa protestati. sa puneti mana sa fiti voi civilizati, nu stiti. va plangeti de parcari? pai cine pune masinile aiurea ? se duc bosorogii in centrul vechi sau tinerii idioti si liberi ? la munca nu la proteste. tot voi slugile de la multinationale ati iesit ? bine va fac. sa va ia piele de pe voi lingailor.
salomir
23 Apr 10:59
+0
VOTURI
-0
FUIE MIREA!!! O pitipoanca analfabeta ajunsa primar prin votul cocalarilori si pensionarilor! Orasul se degradeaza pe zi ce trece, dar tovarasa oligofrena se ocupa cu gaini gigant si iepuri sinistrii
primaria
23 Apr 09:54
+0
VOTURI
-0
Primaria masinilor parcate pe trecerea de pietoni, primaria masinilor parcate pe trotuare, primaria masinilor parcate pe spatiul pietonal din centrul vechi, langa centrul vechi sunt doua parcari subterane in piata universitatii si una la unirii, dar tot centrul vechi este plin de masini parcate, masini care au stricat dalele si pavajul platit cu bani publici.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE