Protest în faţa Operei, marţi seară. Alţi artişti anunţă manifest pentru sprijinirea conduceriiUn protest pentru susţinerea lui Johan Kobborg a avut loc, marţi seară, în faţa Operei Naţionale Bucureşti. Miercuri, va avea loc o manifestaţie pentru sprijinirea noii conduceri a ONB. Johan Kobborg, directorul artistic de la Opera Naţională, a demisionat luni, acuzându-l pe noul director interimar, Vlad Conta, că i-a cerut balerinei Alinei Cojocaru să mintă în privinţa absenţei din spectacolul de duminică.

UPDATE 22.15: Alţi artişti ai Operei Naţionale anunţă că vor organiza miercuri, 13 aprilie 2016, la ora 14.00, un manifest pentru sprijinirea actualei conduceri a Operei Nationale Bucuresti. Acesta actiune va avea loc tot in fata institutiei.

"Vom fi acolo pentru a ne arata sprijinul si consideratia fata de cei doi directori ai Operei Nationale Bucuresti, Maestrii Vlad Conta si Tiberiu Soare! Totodata, dorim sa specificam faptul ca ne cerem scuze pentru neplacerile aparute astazi in timpul protestului sustinut de catre balerina Alina Cojocaru si colegii din corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti. Nu imbratisam atitudinea manifestata de alti angajati ai ONB in cadrul protestului de astazi si nu suntem de acord cu reactiile acestora! Noi, artistii Operei Nationale Bucuresti, recunoastem si apreciem valoarea profesionala a balerinei Alina Cojocaru si a colegilor straini din corpul de balet al Operei Nationale Bucuresti!", au transmis aceştia.

UPDATE 21.00: Protestul convocat, marţi seară, în faţa clădirii Operei, a strâns 50 de oameni, dansatori şi simpli spectatori, informează adevarul.ro. Balerina Alina Cojocaru a plâns în faţa admiratorilor săi, dar a fost şi huiduită de persoane ostile din Operă, care strigau „Afară cu străinii din ţară!"

Protestul a fost anuntat pentru marti, la ora 18:00, in fata Operei Nationale Bucuresti.

 

Ne vedem diseară la ora 18 la Operă. Pe curând.

Posted by Mihai Cușută on Tuesday, 12 April 2016

La actiune si-a anuntat participarea si balerina Alina Cojocaru, intr-un mesaj postat pe Twitter, afirmand ca, ONB trebuie protejata astfel incat sa nu se intoarca in perioada in care institutia "era condusa prin intimidare, ameninatari si minciuni".

Amintim ca Johan Kobborg si-a anuntat marti demisia oficiala de la Opera Nationala Bucuresti, dupa ce Tiberiu Soare, numit pe 4 aprilie, i-a retras titulatura de director al Baletului ONB. In replica, Tiberiu Soare a spus ca respectiva titulatura nu exista in organigrama institutiei. Intr-o incercare de a aplana conflictul, ministrul Culturii l-a numit pe Vlad Conta director general interimar in locul lui Tiberiu Soare, devenit adjunct. De asemenea, ministrul i-a oferit oficial lui Kobborg si titlul de director al baletului ONB.

Etichete: Johan Kobborg, opera nationala, protest

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE