PROTEST în PIAŢA UNIVERSITĂŢII pentru renumărarea voturilor în SECTORUL 1 VIDEO UPDATEComunitatea "Corupţia ucide", apărută după incendiul din Colectiv, a organizat sâmbătă un protest, în Piaţa Universităţii, pentru renumărarea voturilor în sectorul 1, după ce cererea USB pentru renumărarea voturilor în 18 secţii a fost respinsă de Biroul Electoral. La manifestaţie s-au adunat câteva sute de oameni, departe de miile care erau anunţate pe Facebook. Printre participanţi s-au numărat Moise Guran sau Gabriel Liiceanu.

Protestul TRANSMIS LIVE pe internet

UPDATE ORA 17.05 Numărul oamenilor din Piaţă a crescut la 500-600 de persoane. Moise Guran a ajuns de asemenea în Piaţa Universităţii, unde discută cu persoanele adunate la miting. 

Foto: Mihai Tălmăcel

Foto: Cătălin Alu

UPDATE 16.20 Clotilde Armand a ajuns la protest

Foto: Claudia Craiu

Clotilde Armand a explicat că este fericită de numărul mare de participanţi la protest.

"Sunt tristă că am pierdut ieri, dar sunt fericită că e atâta lume aici. Și eu, ca voi, sunt aici pentru democrație, pentru transparență și vă mulțumesc că sunteți aici, pentru că avem aceeași cauză", a spus aceasta.

Armand a explicat că a cerut un lucru elementar, renumărarea voturilor și că ea și partidul pe care îl reprezintă își doresc reprezentativitate.

"Procesul, din câte am înțeles eu, s-a încheiat, din punct de vedere al Biroului Electoral. Noi ne-am dus la judecătorie, pentru a spune că atunci când copiii noștri învață matematică, li se spune să învețele de două ori și sunt destule motive să cerem verificare. Noi considerăm că și o simplă cerere de la un cetățean este suficientă, dar pare că nu este. Noi vrem reprezentativitate. Ce s-a încercat în trecut, de alți cetățeni, a arătat că situația mea este exact ce trebuie pentru acest lucru. Nu se va aplica retroactiv, de acord, dar este o fereastră de oportunitate. Trebuia un candidat plasat pe locul 2. În spiritul lucrurilor de acum, am sesizat această oportunitate."

Biroul Electoral, format politic, a refuzat să ne întâmpine. Biroul Electoral de sector este constituit politic și au această posibilitate, legală, să ne refuze. Și atunci ne-am dus la judecător. O să vedem ce va spune judecătorul, dar vă dați seama că procesul s-a încheiat. Dar ce încercăm noi acum este să lucrăm pentru viitor, ca să nu se mai întâmple pe viitor."

Întrebată cum comentează prezența a sute de oameni în Piață, pentru cauza ei, Clotilde Armand a declarat:

"Ei nu sunt alături de mine, eu sunt alături de ei, suntem toți aici pentru același lucru."

Cei prezenţi spun că în Piaţa Universităţii se află deja câteva sute de oameni. La protest nu și-au făcut deocamdată apariția liderii Uniunii Salvați Bucureștiul (USB), care de asemenea au promovat apelul pentru organizarea acțiunii din Piața Universității.

UPDATE 15.38 Numărul celor veniţi la protest creşte

Foto: Victor Avram

Foto: Victor Avram

Gabriel Liiceanu la protest Foto: Bogdan Budeş

UPDATE 15.20 Oamenii au început să se strângă în Piaţa Universităţii

Foto: Mihai Botez

UPDATE 14.00 Moise Guran îşi anunţă participarea la protest

"Protestul "Clotilde" :) suna ca Uraganul "Clotilde"... din ce vad pe facebook ne vom strange cateva mii de oameni", a scris Moise Guran pe Facebook.

UPDATE 13.00 Filosoful şi eseistul român Mihai Sora va participa de asemenea la protest

'Există o rețea a vinovăției în care răspunderea a fost distribuită în așa fel încât până la urmă a dispărut. Și nu cade asupra nici unei persoane. Până când puterea nu-și va asuma deschis și public întreaga răspundere, în confuzia asta în care nu există ADEVĂR și MORALITATE, toate aceste lecții și toate întrebările de tipul „Ce este democrația?“ sunt lecții serbede, întrebări academice.
---
Dragi prieteni, 
rândurile de mai sus le scriam în anul de grație 1991.
Cei care au trăit acele vremuri le înțeleg cu ușurință. 
Celor mai tineri le spun doar atât: între timp, balaurului i-au mai crescut câteva capete.

Voi fi astăzi, 11 iunie 2016, în Piața Universității.'', a scris acesta pe Facebook. 

UPDATE 12.00 Gabriel Liiceanu a anunţat că va lua parte la protest

"Înțeleg că azi la 15.00 are loc «protestul Clotilde» la Universitate. De-abia aștept să vin! Că dacă n-au nimic de ascuns, de ce refuză renumărarea voturilor? Iar dacă ne fură voturile, e mai rău decît dacă ne fură banii. E ca și cum ne-ar face robii lor pe viață. Ne fură temelia democrației și posibilitatea schimbării. Surpă casa pe noi", a declarat scriitorul. 

UPDATE 12.00 Anunţ important al Comunităţii "Corupţia ucide" înainte de protestul programat la ora 15.00

Astăzi avem in fata noastra doua optiuni.

Optiunea #1 – Ne gasim o scuza, un pretext si nu participam la protest. 
In cele din urma, un om in plus sau in minus nu va face o diferenta. Ne vedem de ale noastre, discutam cu prietenii ca “Da, n-am mai iesit la protest. Lasa, ca se descurca si fara mine.” Daca crezi ca esti singurul care gandeste asta, te inseli. 
Drumul spre schimbare este pavat cu indoieli si fiecare dintre noi a gandit asa odata cand a venit vorba de un protest. 
Asa au gandit si cei 60% care nu au venit la urne saptamana trecuta. Sa repetam oare aceeasi greseala?

Din fericire, exista Optiunea #2. 
Iesim la protest, aratam public ca nu suntem dispusi sa acceptam coruptia, ca vrem un viitor mai bun si sa oferim un mesaj celor care se indoiesc ca schimbarea este posibila – Da, schimbarea este posibila. Incepe cu noi si doar trebuie sa avem curajul si speranta sa nu ne lasam batuti foarte usor. 
Politicienii corupti vor merge pana in panzele albe ca sa isi apere interesele, nu vor renunta usor, mai ales ca acum au o validare electorala.

Ei nu ne-au facut viata usoara. De ce le-am face-o noi pe a lor?

Sa iesim astazi la un protest hotărât si sa urmam cateva reguli simple pentru a avea impactul pe care ni-l dorim cu totii. 
Este posibil cateodata sa existe persoane recalcitrante şi agenţi provocatori, care vor încerca să creeze tensiuni şi să provoace reacţia forţelor de ordine. Cum ne protejam si cum facem sa avem parte de un protest civilizat:

1. Nu afişam un comportament agresiv faţa de jandarmi sau faţă de alţi demonstranţi.
2. Nu încurajam comportamentul violent al celorlalţi demonstranţi.
3. Dacă observam un comportament abuziv sau violent al unor demonstranţi sau al forţelor de ordine, il înregistram cu ajutorul telefonului.
4. Nu strigam sloganuri obscene.
5. Părăsim temporar demonstraţia, pentru a ne hidrata, încălzi sau odihni. Revenim cu grijă la demonstraţie.
6. Suntem calmi şi solidari. Aducem la protest colegi, prieteni şi membri ai familiei.
7. Vorbim cu oamenii necunoscuţi din jurul nostru. Un protest este o modalitate buna de a socializa si a face schimb de idei.

Asadar, cu cati prieteni vii astazi la protest. Schimbarea incepe cu noi si nu se termina niciodata. E un drum lung, iar perseveranta noastra in fata coruptiei le va da si celorlalţi increderea si speranta ca puterea este de fapt in mainile noastre.

O zi frumoasa,
Florin Badita

Cand nu suntem la protest, invatam: http://bit.ly/1OhNatE (Poti printa aceste foi si sa le aduci la protest, daca rezonezi cu mesajul)

"Corupția moare în fața celor care acționează fără să aștepte nimic în schimb" - Acesta este si scopul pagini Coruptia Ucidehttps://www.facebook.com/coruptia.ucide/
Noi suntem generația care dorim sa schimbam, dar si facem ceva concret ca acest lucru sa se întâmple. Prin puterea exemplului.
Nu stam pasivi așteptând doar autoritățiile publice sa facă ceva.
Nu suntem niște naivi care credem ca schimbarea o sa vina fără ca noi sa facem ceva.
Invata sa iti ceri drepturile. Ce drepturi ? Invata-ti drepturile.

Schimbarea incepe cu noi! Un pic azi, un pic maine.
Incercam pentru inceput sa nu ne mai enervam. Sa nu mai claxonam(Cand ai drum in Cluj, fa o vizita sa vezi cum arata un oras unde claxonul este folosit mult mai rar).
Nu ne enervam nici in trafic, nici pentru ca nu suntem de acord cu parerea celui de langa noi.
Invatam sa aducem o critica constructiva si sa planificam pe termen lung.
· Sunam la politie cand vedem un abuz, de exemplu o masina parcata pe trotuar care obliga o mama cu copilul sa iasa in strada ca sa ocoleasca masina.
· Nu ne mai “cade” tigara din mana pe strada. Si nu, gandirea tip “Dar pentru asta sunt platiti gunoieri, ca sa stranga dupa mine” nu este o gandire sanatoasa si civilizata.
Stiu ca nu e greu. Stiu ca o sa ne iasa.
Si dup’aia stii ce facem? Ne uitam peste cativa ani in oglinda si o sa vedem ca suntem alti oameni. De fapt mai bine! Nu ne mai uitam in oglinda, ci direct la politicieni. Ca cica astia-s oglinda societatii.
In toamna avem alegerile parlamentare. Ne asumam un angajament sa nu mai votam niciodata vechilor partide.

Nu o sa mai votez si o sa incerc sa explic si altor persone de ce este gresit sa votezi PSD,PNL,PMP,UDMR,UNPR, etc si chiar sa te astepti sa se schimbe ceva.
Vechile partide sunt corupte pana in maduva oaselor, ei nu au auzit de idea de valori, principii. 
Diviziile de tineret ale partidelor ii invata pe viitori copii care ies din Tineretul Social Democrat(TSD), Tineretul National Liberal(TNL), etc cum sa fure si sa se imbogateasca.
Schimbare incepe cand fiecare dintre noi ne schimbam.
Fiecare dintre noi devenim, in comunitatea noastra, un cetatean mai activ si mai implicat.
Daca avem o suspiciune asupra cheltuiri banului public, facem o cerere de informatii in baza legii 544/2001, privind dreptul la informaţiile de interes public, produse ori gestionate de instituţii publice.
· Cat a costat schimbarea becurilor pe strada mea ?
· De cate ori a fost asfaltata strada unde locuiesc in ultimi 5 ani, cat a costat si ce firma s-a ocupat de contract.
· Cat a costat intretinerea spatiilor verzi in ultimul an ?
Daca nu avem aceste informatii, doar ne dam cu presupusul. In baza acestei legii tu ajungi sa detii controlul.
Sa poti sa vezi exact cum se cheltuieste banul public.
Fiecare este responsabil de dezvoltarea lui personala, iar eu cred cu tarie ca devii mai puternic cu fiecare decizie pe care o iei.
Invata ce este o eroare de argumentare si cum sa nu te lasi pacalit de ea, cum sa o identifici si cum sa nu formulezi si tu erori de argumentare
Exemplu :
Argumentul ad hominem
a) Fără îndoială, cea mai comună utilizare este acea de îndreptare a atenţiei către o strategie ocolită de argumentaţie, care constă în a transfera atenţia de la problema în discuţie la un aspect nerelevant a persoanei care o susţine. A califica enunţul cuiva drept ad hominem în acest sens este întotdeauna un reproş; implică a pretinde că aspectele personalităţii sau comportamentului interlocutorului, care au devenit centrul discuţiei, sunt nerelevante pentru problema în cauză.
http://logica-argumentare-2012-2013.blogspot.ro/…/semestrul…

Uite o lista scurta de resurse care te ajuta sa devii un cetatean mai informat
http://www.factual.ro/ Primul site de fact-checking pe politicile și declarațiile publice din România.
http://nuvasuparati.info/ oferă un serviciu voluntar, atât pentru cetățeni/activiști, cât și pentru instituții/funcționari. De aceea, poţi întreba instituţiile publice orice te interesează, de la bugetul alocat pentru panseluţe până la unde sunt amplasate pistele legale de biciclete din oraşul tău. 
http://www.banipublici.ro/ Vrei să știi de câți bani dispune județul tău? Aici vei găsi date despre bugetele locale din 2007-2014 și vei putea face comparații între județe și domeniile în care s-au cheltuit bani.
http://raluxa.com/…/uploads/2015/11/RevendicariColectiv1.pdf O lista a revendicarilor de la ‪#‎colectiv‬.
http://www.tacere.ro/ Drepturile tale la un protest.

Oricâte partide noi apar și cate proteste organizam, până nu invătam să ne schimbăm pe noi înșine, nu o să vedem o schimbare de durată. Schimbarea incepe din interior 

"Există suspiciuni că în sectorul 1 din Bucureşti s-au comis fraude electorale. Solicităm Biroului Electoral Central şi unităţilor din teritoriu să solicite renumărarea voturilor pentru a clarifica aceste suspiciuni. Cerem să avem certitudinea unui vot corect, într-un stat de drept care funcţionează şi în care instituţiile aflate în serviciul cetăţenilor respectă legile în vigoare. Până când aceste lucruri se vor întâmpla, ne întâlnim pentru a comemora democraţia în România", potrivit evenimentului de la Facebook, la care şi-au anunţat prezenţa peste 4.600 de persoane.

Evenimentul de pe Facebook este promovat şi de liderul partidului USB, Nicuşor Dan: "Cetăţenii cer un proces electoral transparent, vital pentru democraţie. Uniunea Salvaţi Bucureştiul urmăreşte acelaşi scop şi continuă demersurile legale pentru renumărarea voturilor în sectorul 1."

O petiţie online prin care se solicită renumărarea votului a fost semantă de peste 11.000 de persoane.

De asemenea, candidatul USB pentru Primăria sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat joi seara că a depus la biroul electoral de sector o nouă contestaţie, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate.

''Am depus o nouă contestaţie la biroul electoral de sector, cu cerere de intervenţie în interes propriu şi excepţie de neconstituţionalitate. În rezumat, un primar ales cu 10% din votanţii înscrişii pe liste nu poate fi reprezentativ. De la început USB s-a pronunţat împotriva legii alegerilor locale într-un singur tur'', a afirmat candidatul USB într-un video postat pe Facebook.

Biroul Electoral al Sectorului 1 a respins marţi seara cererea de renumărare a voturilor din 18 secţii, solicitată de USB, rezultatul în urma centralizării proceselor verbale fiind Dan Tudorache (PSD) - 31,07%, Clotilde Armand (USB) - 28,77%.

"Cu unanimitate de voturi, membrii Biroului Electoral al Sectorului 1, după ce au analizat cererea, au respins solicitarea Uniunii Salvaţi Bucureştiul ca fiind neîntemeiată", a declarat preşedintele biroului electoral, procurorul Alexandru Stoian.

Etichete: protest Bucuresti, PROTEST în Capitală, protest Piaţa Universităţii, protest renumarare voturi, renumarare voturi sector 1

0/5 COMENTARII
clot'
12 Jun 13:08
+0
VOTURI
-0
bravos! vajnicii luptatori pentru democratie: liiceanu si guran. inteleg ca acum se lupta si impotriva coruptiei. penibili. ei cu buzunarele pline de la penali care au facut bani din coruptie. ca in caragiale: si dai si lupta si dai si lupta.. stati bai natarailor pe acasa ca destul apareti pe sticla si nu se uita nici dreacul la voi. dar prostul pana nu-i fudul, nu-i prost destul! sau poate da?
Cris
11 Jun 16:09
+0
VOTURI
-0
Alde Nicusor refuza sa accepte o realitate cunoscuta de toti: numarul pensionarilor e de 3x mai mare decat numarul hipsterilor. Si atunci, care e motivul protestului? Mie, personal mi se pare ca oricum USB-ul a obtinut o carutza de voturi, pentru un partid necunoscut.
mironescu
11 Jun 14:51
+0
VOTURI
-0
O manipulare grosolana. Idiotii nu stiu sa piarda. Nu va veni la protest nimeni. Bucurestenii s-au saturat sa fie manipulati de imbecili platiti. Au mai fost manipulati si cu alte ocazii-vezi guvernul impus Ciolos -si uite unde s-a ajuns. Lasati bucurestenii sa vina la vot si sa voteze liber. Militez pentru votul intr-un singur tur la toate tipurile de alegeri. Este singurul mod de a anihila gastile costituite adhoc impotriva unuia sau a al altuia.
Cris
11 Jun 14:47
+0
VOTURI
-0
Acest protest este o prostie! Nu se mai fura voturi ca pe timpul lu Nea Nelu, cand s-au bagat cu bratul voturi in urna ca iesise Vadim presedinte si trebuia sa iasa nea Nelu. Acum e cu verificare de CNP, reprezentantii partidelor asista la numaratoare, etc. Daca era vreo frauda, credeti ca n-o semnalau tampitii aia de la PNL, care au fost cei mai loviti in koaie. Ganditi-va si voi...
Civicul
11 Jun 13:57
+0
VOTURI
-0
La protest pot participa și cei ce nu au votat? Nu este la modă să mergi la vot, este la modă să mergi la proteste!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE