Protest spontan la CFR. Trenurile au avut întâzieri în Gara de NordAproximativ o sută de angajaţi de la CFR Infrastructură şi Călători au refuzat să intre în tură, joi dimineaţă, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile. În urma protestului spontan al angajaţilor din CFR, trenurile de călători au plecat din Gara de Nord cu întârzieri.

Protest spontan al angajatilor de la CFR Bucuresti-Grivita
Protest spontan al angajaţilor de la CFR Bucureşti-Griviţa

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, Liviu Stanciu, a declarant, pentru News.ro, că aproximativ o sută de salariaţi de la CFR Infrastructură şi CFR Călători au refuzat să intre în tură de dimineaţă, aceştia spunând că vor întrerupe acţiunea când vor primi o dată certă pentru plata salariilor.

Liderul sindical a precizat că deocamdată efectele sunt întârzieri minore la plecarea trenurilor de călători din Gara de Nord, activitatea fiind asigurată de cei care au fost în tura de noapte şi care au rămas în continuare pentru a nu fi întrerupt traficul feroviar.

Protestatarii sunt nemulţumiţi că miercuri, când trebuiau să primească avansul din salariu, angajaţii de la CFR Infrastructură nu au primit banii, iar cei de la CFR Călători au luat doar 50 la sută.

"Este un protest spontan, de la CFR Infrastructură şi Călători. Oamenii nu au mai vrut să intre în tură. Cei care trebuiau să intre de dimineaţă sunt la sala de prezenţă şi întreabă conducerea de ce nu li s-au dat salariile, pentru că au rate, copii şi alte obligaţii. Ei sunt nemulţumiţi că cineva din Ministerul Transporturilor, cu intenţie sau fără intenţie, nu şi-a făcut treaba. Pentru că ei nu şi-au primit nici salariile de mizerie, factorii decidenţi, care nu şi-au făcut treaba, să fie îndepărtaţi", a spus Stanciu.

Compania feroviară de stat CFR Călători a transmis, în urma protestului, un comunicat de presă în care directorul general al societăţii, Iosif Szentes, le promite angajaţilor că prioritatea sa este plata salariilor întârziate şi le cere să nu afecteze circulaţia trenurilor.

"Contractul privind activitatea Companiei Naționale de Căi Ferate "CFR" – S.A. pentru perioada 2016-2020 a fost aprobat miercuri, 30 martie 2016, în ședința de guvern.

În acest context, compania va putea asigura joi, 31 martie 2016, 50% din plata salariilor, diferenţa urmând a fi virată în următoarele zilele.

CNCF CFR SA regretă situaţia creată şi le cere scuze angajaţilor pentru întârzierea acordării drepturilor salariale, cu menţiunea că protecţia socială a personalului feroviar reprezintă una dintre priorităţile companiei.

În final facem precizarea că în acest an Contractul de Activitate a Companiei Naționale de Căi Ferate "CFR" – S.A a fost aprobat mai devreme, comparativ cu anii anteriori.", se arată în comunicatul CFR.

Etichete: CFR, protest, protest cfr

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE