PROTEST SPONTAN la Spitalul "Marie Curie" din CapitalăAproximativ 80 de părinţi s-au adunat, sâmbătă, în zona Spitalului "Marie Curie" pentru a cere să nu fie schimbat din funcţia de şef de secţie medicul Adrian Stanciu, pe motiv că nu mai e cadru universitar, managerul unităţii spunând că există o cerere în acest sens analizată de Senatul UMF.

PROTEST SPONTAN la Spitalul "Marie Curie" din Capitala (Foto romaniatv.net)
PROTEST SPONTAN la Spitalul "Marie Curie" din Capitală (Foto romaniatv.net)

Cei aproximativ 80 de părinţi ai unor pacienţi ai spitalului, unii veniţi cu copiii, au protestat, timp de două ore, la intersecţia dintre bd. Constantin Brâncoveanu şi şoseaua Olteniţei, ei afişând pancarte cu mesaje precum: "Vrem să-i daţi locul înapoi salvatorului de copii, dr. Stanciu Adrian", "Vrem să-i daţi locul înapoi salvatorului de vieţi", "Dr. Stanciu Adrian = diagnostic corect = tratament eficient. Respect" şi "Doctor Stanciu Adrian, speranţa copiilor noştri".

Protestul vine după ce părinţii au aflat că şeful Secţiei Pediatrie III, Adrian Stanciu, ar urma să fie înlocuit cu medicul Eliza Cinteză, soţia fostului ministru al Sănătăţii Mircea Cinteză.

Contactat de Mediafax, Dan Buzatu, managerul Spitalul "Marie Curie", a spus că a primit o solicitare din partea unui alt şef de secţie să îl înlocuiască pe Stanciu, după ce acesta şi-a dat demisia din funcţia de asistent universitar, şi să o numească în locul lui pe Eliza Cinteză, şef de lucrări, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Carol Davila" din Bucureşti.

Buzatu a mai spus că a trimis cererea la Senatul UMF şi aşteaptă un punct de vedere care va fi discutat în Consiliul de Administraţie al spitalului, care va lua o decizie.

Medicul Adrian Stanciu a fost informat de existenţa acestei cereri şi este în prezent în concediu, a mai spus Buzatu.

Potrivit Legii Sănătăţii (95/2006), în secţiile universitare ale unui spital clinic, cum este cazul Spitalului "Marie Curie", "este încadrat cel puţin un cadru didactic universitar, prin integrare clinică", însă "pentru activitatea medicală, diagnostică şi terapeutică, personalul didactic este în subordinea administraţiei spitalului, în conformitate cu prevederile contractului de muncă".

Părinţii spun însă că decizia de a îl schimba din funcţie pe Adrian Stanciu, pentru că nu ar mai corespunde din punct de vedere legal, nu a fost luată cu gândul şi în interesul pacienţilor.

"Copiii au fost puşi pe ultimul loc. În aceste condiţii părinţii sunt în situaţia de a apăra dreptul copiilor lor de a fi sănătoşi, de a fi îngrijiţi şi de a avea o calitate bună a vieţii", se arată într-un comunicat al organizatorilor protestului.

Sursa: romaniatv.net

Etichete: Adrian Stanciu, protest, spital marie curie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE