Protest spontan la Tarom. Zborurile nu sunt afectate. Ce spune ministrul TransporturilorMai mulţi angajaţi TAROM, nemulţumiţi de unul dintre directorii Departamentului Tehnic dar şi de plata unor ore suplimentare, au declanșat un protest spontan, miercuri. Zborurile nu au fost afectate.

Protest spontan la Tarom! Zborurile nu sunt afectate
Protest spontan la Tarom! Zborurile nu sunt afectate

Mai mulţi angajaţi de la Departamentul Tehnic al companiei Tarom, au protestat miercuri, având mai multe nemulţumiri în ceea ce-l priveşte pe unul dintre directorii tehnici.

Potrivit unor surse oficiale, angajaţii sunt nemulţumiţi de unul dintre directori dar şi de plata unor ore suplimentare.

Georgeta Dinu, purtătorul de cuvânt al Tarom a declarat pentru Mediafax, că "zborurile şi operaţiunile zilnice ale companiei nu sunt afectate de acest protest şi nu se înregistrează întârzieri".

Reprezentanţii managementului Tarom s-au întâlnit cu reprezentanţii Sindicatului Tehnic Tarom pentru a se ajunge la o soluţie.

REACŢIA MINISTRULUI TRANSPORTURILOR

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat, miercuri, că în următoarele câteva săptămâni se vor mai face schimbări la nivelul TAROM, precizând că protestul spontan declanșat de angajați din cadrul Departamentului tehnic va fi rezolvat la nivelul companiei.

Întrebat despre protestul declanșat miercuri de aproximativ 100 de salariați ai Departamentului Tehnic din cadrul TAROM, care au solicitat plata orelor suplimentare, Costescu a precizat că s-a făcut o analiză în acest sens.

"Nu acesta este singurul motiv. Înțeleg că ei mai au și niște nemulțumiri generale despre modul în care a început să se schimbe procedura de lucru în TAROM în acest moment, pentru că deja acolo sunt niște schimbări și vom mai avea, nu vreau să spun mai mult. Și săptămânile care vin veți mai vedea niște schimbări la TAROM. (...) Din modul în care vi le-am anunțat o să le vedeți când se vor produce. Sunt niște îndreptări treptate de politică și, în același timp, de abordare. Abordarea de până acum nu a fost cea potrivită. Vom avea grijă ca prin măsurile pe care le luăm să fie abordarea potrivită pentru a scoate societatea din această situație în care este acum", a declarat ministrul Transporturilor, la Palatul Victoria, la finalul ședinței de Guvern.

Despre faptul că protestatarii reclamă și că reparația unor aeronave a fost externalizată, Costescu a spus: "E corect, reclamă și acest lucru, dar nu că este externalizată, ci că au auzit că s-ar dori să fie externalizată".

"E un protest spontan care va fi reglat de conducere (a TAROM — n.r.)", a completat ministrul.

Etichete: protest, tarom, zboruri TAROM

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE