PROTESTE BUCUREŞTI. MANIFESTAŢII de AMPLOARE în WEEKEND: MARATONUL DEMOCRAŢIEI şi TRICOLOR UMAN LIVEPROTESTE BUCUREŞTI  MANIFESTAŢII de AMPLOARE în WEEKEND: MARATONUL DEMOCRAŢIEI şi TRICOLOR UMAN LIVE. Noi proteste de amploare au fost anunţate pe Facebook, pentru acest weekend, în faţa Guvernului, din Piaţa Victoriei. Manifestanţii cer demisia Guvernului. Cu toate că Bucureştiul se află sub asediul gerului, protestatarii au găsit noi metode prin care să se încălzească. Astfel, aceştia vor "să alerge paşnic" în jurul Pieţei Victoriei, purtând drapele şi pancarte. De asemenea, oamenii vor să facă un tricolor uman în faţa Palatului Victoria. Mai mult, duminică, manifestanţii vor "să facă istorie", prin numărul mare de participanţi.

Protest Bucuresti, foto Octav Dragan, 9 februarie
Protest Bucureşti, foto Octav Dragan, 9 februarie
Foto: facebook.com/octav.dragan

UPDATE 21.30. Aproximativ 5.000 de oameni au protestat sâmbătă în faţa Guvernului.

În Piaţa Victoriei, câteva sute de oameni s-au adunat din nou să protesteze cu vuvuzele, steaguri şi pancarte cu mesaje precum: "Întrebare: Ce nu aţi înţeles din sintagma «Abrogaţi şi plecaţi»?", "Somnul naţiunii naşte monştri", "CCR, ruşine! N-ai judecat pentru România!", "Votaţi OUG 14", "Demisia! Nu putem sta să vă păzim noapte de noapte!", "#rezist. Ghinion", "Hoţii la puşcărie" şi "Grindeanu, du-te după Iordache". Steaguri ale României, Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii şi Canadei au fost aduse şi sâmbătă la protestul din Piaţa Victoriei.

Manifestanţii strigă "Demisia", PSD, ciuma roşie" şi "Hoţii".

Înaintea manifestaţiei din Piaţa Victoriei, aproximativ 30 de tineri au alergat în jurul clădirii Palatului Victoria, îmbrăcaţi în echipament sportiv, unii dintre ei purtând steaguri. Participanţii la "maratonul democraţiei" au spus că aceasta este forma lor de protest faţă de Guvern şi că prin mişcare vor să înceapă "schimbarea României".

În cele 11 zile de proteste din Piaţa Victoriei, numărul record de manifestanţi a fost atins duminica trecută, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia. Noi proteste de amploare în Piaţa Victoriei au fost anunţate pe Facebook atât pentru sâmbătă seară, cât şi pentru duminică, atunci când manifestanţii vor "să facă istorie", prin numărul mare de participanţi. Ei au pregătit, pentru duminică, "Operaţiunea tricolorul", propunându-şi ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

Aproximativ 200 de oameni cer demisia preşedintelui Iohannis, în faţa Palatului Cotroceni

UPDATE 18:38 - Circulaţia a fost blocată la Palatul Cotroceni

Circulaţia rutieră a fost blocată, sâmbătă seara, la intersecţia dintre bulevardele Eroii Sanitari şi Gheorghe Marinescu, unde protestează peste 200 de persoane care cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis.

Aceştia au difuzoare din care se aud melodii precum "Noi suntem români" şi "Doamne, ocroteşte-i pe români".

UPDATE 18:10 - Aproximativ 200 de oameni protestează în faţa Palatului Cotroceni, unde cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis.


Oamenii au pancarte cu mesaje precum Iohannis, demisia "Jos DNA, Poliţia politică", "Noi am votat, tu ne-ai dezbinat", "Ghinion, fă paşi". Manifestanţii sufl în vuvuzele, au huiduit şi au scandat "Demisia".

Aceasta este cea de a şaptea zi de proteste în faţa Palatului Cotroceni.Joi seară, în faţa Palatului Cotroceni au protestat aproximativ 400 de oameni, iar manifestaţia s-a încheiat cu o horă pe melodia populară "Doamne, ocroteşte-i pe români".

Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. Marţi, o parte a manifestanţilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Miercuri seară, preşedintele Klaus Iohannis a mers în mijlocul protestatarilor, încercând să aibă un dialog cu ei. "Suntem cu toţii români", le-a spus manifestanţilor preşedintele Klaus Iohannis, care a stat acolo timp de câteva minute. Oamenii l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia". Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat.

PROTESTE BUCUREŞTI  MANIFESTAŢII de AMPLOARE în WEEKEND: MARATONUL DEMOCRAŢIEI şi TRICOLOR UMAN LIVE. Sâmbătă, în Piaţa Victoriei este programat un "maraton al democraţiei", la care, potrivit postărilor de pe pagina de Facebook a evenimentului, începând cu ora 15.00 manifestanţii ar urma să alerge, purtând drapele, pe trotuarele din jurul Guvernului, pe bulevardul Aviatorilor şi pe Kiseleff. Manifestanţii vor să încercuiască de 21 de ori Piaţa Victoriei.

"După 10 zile maraton de proteste trebuie să le arătăm că nu renunţăm la această cursă a bunului-simţ, a eliberării şi a unei Românii mai bune. Sperăm ca la finalul maratonului să putem aduce vestea victoriei, să ne atingem scopul", se arată pe pagina evenimentului.

Protestul va continua, apoi, în faţa Guvernului. Duminică, manifestanţii vor "să facă istorie", prin numărul mare de participanţi. Ei au pregătit "Operaţiunea tricolorul", propunându-şi ca la ora 21.00 să formeze un tricolor uman în faţa Guvernului cu ajutorul materialelor sau hârtiilor de culoare roşie, galbenă şi albastră.

"Continuam protestele in acelasi stil pasnic si creativ care ne-a facut remarcati peste hotrare! Aparandu-ne drepturile, ne aparam pe noi insine!

Duminica aceasta cream impreuna cel mai mare TRICOLOR UMAN!

Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa veniti cu un material de culoare: ROSU, GALBEN sau ALBASTRU + o LANTERNA. In ajutorul vostru vom veni cu foi de aceasi culoare pe care la ora 21:00 ni le vom ridica deasupra capului si vom lumina cerul in culorile TRICOLORULUI.

Ne vom organiza pe trei sectoare: (cum privesti spre Guvern)
1. Stanga Palatului Victoria -> ROSU
2. Centru -> GALBEN
3. Dreapta Palatului Victoria - ALBASTRU

*** DETALII ORGANIZARE
Avem nevoie de cineva care sa ne ajute cu topuri de hartie colorata + 100 de voluntari care sa ne ajute cu impartirea foilor in piata", se anunţă pe pagina evenimentului.

PROTESTE BUCUREŞTI  MANIFESTAŢII de AMPLOARE în WEEKEND: MARATONUL DEMOCRAŢIEI şi TRICOLOR UMAN LIVE. Tedy Ursuleanu, victimă a incendiului din Colectiv, şi-a anunţat şi ea prezenţa la protestul de duminică din Piaţa Victoriei, precizând că în acest fel doreşte să îşi sărbătorească ziua de naştere "alături de oamenii care luptă pentru democraţie, unul dintre cele mai aprige strigăte anticorupţie".

"Eu însămi sunt o dovadă vie a unui sistem corupt, supravieţuind cu arsuri de gradele 2B şi 3 într-un procent de 45% din suprafaţa corporală, arsuri la nivelul căilor respiratorii, septicemie din cauza infecţiilor, o lună şi jumătate în comă indusă şi şase degete amputate. După evenimentul nefericit care a avut loc pe data de 30 octombrie 2015, incendiul ce a răpus 64 de oameni nevinovaţi şi a mutilat alte peste 150 de persoane (o parte spitalizată şi la ora actuală), am decis să fac tot ce îmi stă în putinţă să demasc şi să combat actele corupţiei! Pentru că nu mor «sataniştii» când vor politicienii, voi lupta până la ultima suflare!", a scris Tedy Ursuleanu pe pagina sa de Facebook.

PROTESTE BUCUREŞTI  MANIFESTAŢII de AMPLOARE în WEEKEND: MARATONUL DEMOCRAŢIEI şi TRICOLOR UMAN LIVE. La rândul său, preşedintele Asociaţiei GTG 3010, Eugen Iancu, spune că manifestaţiile din Piaţa Victoriei trebuie să continue. Ea postat pe Facebook o fotografie a unui test completat de fiul său, în ultimul an la ASE, victimă a incendiului din Colectiv. Testul cuprindea mai multe întrebări, une dintre ele fiind care ar fi cea mai mare nefericire a lui. La această întrebare, răspunsul a fost "Să nu mă pot exprima liber". La o altă întrebare, răspunsul tânărului a fost "Aş vrea să mor alături de cei dragi, ascultând muzica preferată".

"Ce se întâmplă zilele astea în Piaţa Victoriei? Tinerii ies pentru că nu ar putea suporta o viaţă în care să nu se poată exprima liber. Trebuie să ieştim pentru ei, dar mai ales pentru noi", a scris Eugen Iancu pe pagina sa de Facebook.

PROTESTE BUCUREŞTI  MANIFESTAŢII de AMPLOARE în WEEKEND: MARATONUL DEMOCRAŢIEI şi TRICOLOR UMAN LIVE. Primele proteste în Piaţa Victoriei au avut loc în 31 ianuarie, în noaptea în care Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea unor pedepse. În cele unsprezece zile de proteste, numărul record de manifestanţi a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

Etichete: Bucureşti, protest Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE