PROTESTE BUCUREŞTI ZIUA 9. Fie vreme bună, fie vreme rea ROMÂNII protestează sub fulgii de neaPROTESTE BUCUREŞTI ZIUA 9. Fie vreme bună, fie vreme rea ROMÂNII protestează sub fulgii de nea. Mii de oameni au ieşit în stradă în Bucureşti şi în ţară miercuri, în a noua zi de protest, cu toate că România trece printr-o perioadă extrem de rece, cu ninsori puternice şi vânt năpraznic. 

Protest Bucuresti
Protest Bucureşti

 PROTESTE BUCUREŞTI ZIUA 9. Fie vreme bună, fie vreme rea ROMÂNII protestează sub fulgii de nea.

PROTESTE BUCUREŞTI ZIUA 9. Fie vreme bună, fie vreme rea ROMÂNII protestează sub fulgii de nea.

Circulaţia este în continuare oprită spre Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff şi Şoseaua Nicolae Titulescu.

Manifestanţii au curăţat o parte din zăpada aflată în perimetrul împrejumuit cu garduri de jandarmi. Ei au scris pe jos, în zăpada rămasă, #rezistăm, #existăm. 

UPDATE 21.00. Protestatarii au aprins din nou telefoanele.

UPDATE 20.55 Aproximativ 5.000 de persoane protestează, în Piaţa Victoriei din Capitală, fiind a noua zi de proteste antiguvernamentale. 

De asemenea, în faţa Palatului Cotroceni, numărul manifestanţilor a ajuns la 400.

Manifestanţii au ridicat un om de zăpadă în piaţă. În momentul în care s-a oprit curentul în faţa Guvernului, în urma unei avarii care a afectat mai multe zone din Capitală, oamenii au strigat "Noaptea ca hoţii" şi au huiduit.

 

PROTESTE BUCUREŞTI ZIUA 9. Fie vreme bună, fie vreme rea ROMÂNII protestează sub fulgii de nea.

În cele opt zile de proteste, numărul record de manifestanţi din Piaţa Victoriei a fost atins duminică, peste 280.000 de oameni protestând chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanţa de Urgenţă privind codurile penale. Oamenii au spus că nu vor renunţa la proteste, pentru că Guvernul a minţit, a făcut un abuz adoptând o ordonanţă de urgenţă pentru a schimba prevederi din codurile penale, în beneficiul unor politicieni, şi trebuie să răspundă pentru ce a făcut şi să îşi dea demisia.

În acelaşi timp, aproximativ 400 de oameni protestează, la ora transmiterii acestei ştiri, în faţa Palatului Cotroceni, unde cer demisia preşedintelui Iohannis. În jurul orei 18.00, preşedintele Klaus Iohannis a ieşit din curtea Palatului Cotroceni şi a traversat strada, mergând la manifestanţi. Şeful statului a stat acolo câteva minute, încercând să aibă un dialog cu protestatarii.

"Suntem cu toţii români", le-a spus preşedintele protestatarilor. Ei l-au huiduit şi i-au reproşat că a dezbinat ţara, strigând "Demisia".

După plecarea preşedintelui, angajaţi ai Administraţiei Prezidenţiale le-au dus protestatarilor ceai, însă ei l-au refuzat.

Ulterior, Iohannis a scris pe Facebook că înţelege să îşi exercite mandatul de preşedinte ascultând vocea tuturor românilor, indiferent de opţiunile lor şi că este "absolut firesc să existe diferenţe de păreri", fiind dreptul fiecărui cetăţean să-şi exprime convingerile paşnic şi civilizat. Recordul de participanţi la manifestaţia de la Cotroceni a fost puţin peste 2.000. Marţi, o parte a manifestanţilor au venit la protest cu autocare şi microbuze înmatriculate în judeţul Dolj. Ei au scandat continuu împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, precum şi împotriva serviciilor secrete.

PROTESTE BUCUREŞTI ZIUA 9. Fie vreme bună, fie vreme rea ROMÂNII protestează sub fulgii de nea.

Etichete: Bucureşti, proteste, proteste București

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE